REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Mită în Primăria Mangalia: fostul Şef de la Urbanism, pus sub control judiciar

Mită în Primăria Mangalia: fostul Şef de la Urbanism, pus sub control judiciar

Replica API 12 mai 2014 | 00:00 661

Afaceriştii din sudul litoralului ştiu "poveşti cu şpăgi", dar nu depun plângeri

Afaceriştii din sudul litoralului ştiu "poveşti cu şpăgi", dar nu depun plângeri

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au descins joi la Primăria municipiului Mangalia, unde exista o sesizare legată de fostul şef al Biroului de Urbanism, cu această ocazie un funcţionar fiind prins în flagrant în timp ce încerca să înapoieze o şpagă, din câte susţin sursele noastre. Funcţionarul prins în flagrant este George Mocanu, fost şef al Biroului Urbanism din cadrul Primăriei Mangalia, în prezent angajat la Serviciul Juridic. El a fost ridicat de la birou şi condus la audieri, fiind reţinut pentru 24 de ore şi propus spre arestare.

Numai că magistraţii Tribunalului Constanţa au respins cererea Parchetului. "Respinge, ca nefondată, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Mocanu George şi dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut, dacă nu este reţinut sau arestat în alta cauză. Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Mocanu George, până la soluţionarea definitivă a cauzei", se arată pe portalul instanţelor la data de 9 mai. Referitor la flagrant, surse judiciare au precizat că banii au fost primiţi de Mocanu în urmă cu un an, sub promisiunea că va facilita eliberarea unei autorizaţii de urbanism, numai că nu şi-ar fi respectat promisiunea, motiv pentru care solicitantul a sesizat organele de anchetă. Autorizaţia promisă de Mocanu era solicitată de un cetăţean care a construit mai mult decât i-ar fi permis proiectul şi reglementărilor în urbanism. Conform surselor judiciare, există alte 80 de imobile în situaţii similare, însă până acum nici un alt proprietar nu ar fi depus sesizări cu privire la o eventuală dare de mită. În schimb, proprietarul unui hotel din sudul litoralului a precizat că "povestea cu şpăgile" nu ar fi o noutate: "În Olimp, Saturn, toţi cei care au terase sau unităţi hoteliere au dat, anii trecuţi, 1.000-2.000 de euro pe autorizaţii, să li se permită extinderea construcţiilor pe o suprafaţă mai mare decât cea iniţial autorizată. Cel puţin astea sunt discuţiile în zonă". Acelaşi hotelier ne-a precizat că, deşi i s-a sugerat şi lui să procedeze la fel, nu doreşte să depună plângere.

Liliana CHIRU, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218