REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

MITĂ pe Autostrada Soarelui! Poliţişti constănţeni de la Brigada Autostrăzi, ÎNCĂTUŞAŢI după PERCHEZIŢII!

MITĂ pe Autostrada Soarelui! Poliţişti constănţeni de la Brigada Autostrăzi, ÎNCĂTUŞAŢI după PERCHEZIŢII!

Replica API 16 martie 2018 | 00:00 508

Condari Andreas Cristian foto Facebook

Mai mulți polițiști de la Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale din cadrul IGPR au intrat în atenția Direcției Generale Anticorupție, fiind reţinuţi pentru 24 de ore, în urma unor percheziţii. Aceștia sunt suspectați de faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de supraveghere și control al traficului rutier pe Autostrada A2, au pretins și primit sume de bani sau bunuri de la mai mulți conducători auto, pentru a nu proceda la sancționarea contravențională. Este vorba despre Condari Andreas Cristian, Măgureanu Ionuţ Adrian şi Ivanciu Marius Alexandru.

Ofițeri de poliție judiciară din cadrul DGA Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, la data de 15.03.2018, au procedat la efectuarea a 5 percheziții domiciliare pe raza județelor Ialomița și Constanța și au pus în executare un număr de 5 mandate de aducere, emise pe numele a cinci suspecți, agenți de poliție în cadrul I.G.P.R. – Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale.

În fapt, în perioada iulie – august 2017, în timp ce suspecții se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de supraveghere și control al traficului rutier pe Autostrada A2, au pretins și primit sume de bani sau bunuri de la mai mulți conducători auto, pentru a nu proceda la sancționarea contravențională. De asemenea, au existat mai multe situații în care unii dintre agenții de poliție care au constatat abateri la regimul circulației pe drumurile publice, nu au aplicat sancțiuni contravenționale.

Din probatoriul administrat a rezultat că doi agenți de poliție au întocmit și semnat în fals, în locul contravenientului, un proces-verbal de contravenție. Cauza penală a fost inițiată ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Ialomița, iar perchezițiile domiciliare au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița și Constanța.

Reţinuţi pentru 24 de ore şi propuşi spre arestare!

Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Andreas Cristian Condari, pentru săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu şi 15 infracţiuni de luare de mită, Ionuţ Adrian Măgureanu, pentru săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu şi 12 infracţiuni de luare de mită; Marius Alexandru Ivanciu, pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de abuz în serviciu, 24 de infracţiuni de luare de mită, 1 infracţiune de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

“În calitate de agenţi de poliţie în cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, în perioada iulie-august 2017, au pretins şi au primit bani sau bunuri de la mai mulţi conducători auto, pentru a nu proceda la sancţionarea lor contravenţională. Au existat cazuri în care agenţii de poliţie au întocmit şi semnat în fals, în locul contravenientului, procesul-verbal de contravenţie şi cazuri în care agenţii de poliţie au constatat abateri dar nu au aplicat sancţiuni”, potrivit procurorilor din Ialomiţa.

Faţă de inculpaţii Condari Andreas-Cristian, Măgureanu Ionuţ-Adrian şi Ivanciu Marius-Alexandru s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 15.03.2018. În prezenta cauză mai este cercetat şi inculpatul C.M., pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, a unei infracţiuni de complicitate la luare de mită şi a unei infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, faţă de acesta dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar. Precizăm că Adrian Ionuț Măgureanu, din Constanţa, care este polițist din anul 2012. În timpul liber joacă fotbal, el activând, în trecut, la SSC Farul, după care la CS Agigea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Out din sistem! Sa scapam de corupti
0
0
Pentru cetateanul de la 12:18 care cu certitudine este din sistem il anunt ca Politia nu va fi desfiintata, dar ca reformarea acesteia se va produce. Cat priveste limbajul folosit vei fi printre cei care vor parasi sistemul.
2
3
Praf aruncat in ochi, astia-s pistol cu apa pe langa cei din mun. FETESTI. Acolo toti politisti sunt "afaceristi" masini "frumoase", terenuri, firme, casute "cochete" etc. Daca ai "ceva" printre acte esti soferul perfect cand esti oprit, daca nu, merge sa te intorci si mai tarziu cu "ceva" daca nici asa nu ai ceva si te faci ca ploua atunci iti iei amenda. Mai ales daca esti si putin tigan cu numere de Anglia esti clientul perfect. Eu sunt sofer pe duba, mai au putin si se roaga de tine sa fi pregatit, cum vad ca am duba lasata si sunt incarcat cum sar de la un km pe tine.
3
1
aveti rabdare ca ii facem scapati dar sa o dam jos pe Kovesi
1
2
Oporcarie ordinara sa stai cu radarul pe autostrada,la panda,la spaga cum spuneti voi ! Echipajele de politie pot avea eficienta daca cei care ii conduc s-ar pricepe,si nu s-ar mai plange tot timpul ca nu au efective! Daca ar vrea cineva sa analizeze managementul acestei institutii ar observa ca efective sunt dar nu are cine sa-i puna la treaba!
2
0
Infractorule , in ciuda ta de oligofren , sa stii ca POLITIA nu se va desfiinta NICIODATA ! S I C T I R !!!
5
3
PUSTI MALAKA . SA SE DISTRUGA ORICARE PARTID AL MAI SUSTINE PE JDREANTA ASTA. AM VOTAT PE BASE DE DOUA ORI SI ASTA VENEA PE URMA VOTANTILOR SA LE SARA LA CAP. IAR ACUM BASE ESTE REPREZENTAT DE ACEASTA SCURSURA. NE-AM LUPTAT CU TOTI CORUPTII PENTRU CA BASE SA CASTIGE PREZIDENTIALELE , IAR ACUM TREBUIE SA LUPTAM DE DOUA ORI MAI TARE SA DISTRUGEM CANCERUL CARE SA PRODUS PRIN ACEASTA ZDREANTA DE PALAZ
2
2
si le da drumu dupa o luna iar dosarul se claseaza din lipsa de probe sau iau cu suspendare. Iar sutele de mii de euro le raman in conturi. Vrajeala DNA, ne-am saturat deja.
4
2
Luau spaga de la patronii tirurilor cu nr de innatriculare SPY .BRY SNS EFO GEC..si multi ani Le-au dat astia la spagi cu sacii sa treaca cu vederea neregulile din trafic.. Asa ca le-a venit randul si lor La puscarie cu ei
7
2
cat dispret,uite cine ne cere noua sa respectam legea,tocmai cei care o incalca flagrant! afara din sistem si sa se verifice de unde au averi! ca din salariu lor de politai amarati clar nu iti poti face vila si sa ai masina de lux si vacante exotice! popartac si dobrescu de la mangalia,si apropo sa se faca verificari peste tot sa vezi atunci surprize! si inca ceva important,sa se schimbe sefii si aceste organizatii ale lor bine puse la punct!
7
2
Desfiintati politia pana nu e prea tarziu.
5
10
Inca o data daca mai era nevoie,cine ne da amenzi,si cine ne cere sa respectam legea!
3
1
la SPR Fetesti.De bulangii de la autostrada nu mai ai loc in taxare sa faci un maruntis.Toata ziua stau in taxare la plesneala.Desfiintati mangla din taxare sa putem trai si noi.In Fetesti am introdus viteza minima de 50 la ora sa putem face si noi un banut sa ne putem hrani familile sa facem cate un casut cu etaj si sa mergem in Bali,Tenerife,etc.De aceea ne sacrigicam noi ptr propriul buzunar.Traiasca spaga in M.A.I !.
7
1
Asa isi construiesc casele, militienii. Acum sunt presiuni foarte mari din partea sefilor din militie, ca sa ii scape, sa nu ajunga tavalugul si la ei. Directia Nationala Anticoruptie Bucuresti sa-si trimita oamenii in provincie, unde este prapad. Daca nu intervine DNA Bucuresti, tablagiii vor fi facuti scapati. De cum va opreste un tablagiu, porniti camera video a telefonului.
9
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367