REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mită pentru locuinţe ANL: mai multe tinere au fost înşelate de o ţepară care spunea că are pile la RAEDPP

Mită pentru locuinţe ANL: mai multe tinere au fost înşelate de o ţepară care spunea că are pile la RAEDPP

Replica API 24 mai 2014 | 00:00 1074

Trimisă în judecată

Trimisă în judecată

S-a născut cu infracţionalitatea în sânge! Prin anul 2003 se dădea drept inspector al Comisariatului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor (fostul OPC) şi controla societăţi comerciale, cerând bani pentru a nu găsi nereguli, iar acum a ajuns în atenţia magistraţilor pentru trafic de influenţă. Olimpia Caragea, fostă Clement, cu al ei soţ, respectiv Marian Clement, dar şi cu Aurel Cătălin Zaharia, au spus că au pile la Regia Autonomă "Exploatarea Domeniului Public şi Privat" Constanţa (RAEDPP) şi că pot facilita obţinerea de locuinţe ANL. Au luat bani frumoşi, dar cei ce i-au dat au rămas cu buza umflată. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa i-au trimis în judecată, însă Olimpia mai este cercetată şi pentru înşelăciune.

La data de 22 mai, pe rolul Tribunalului Constanţa, a fost înregistrat dosarul 4109/118/2014, având ca obiect: traficul de influenţă. Inculpaţi sunt Olimpia Caragea, Marian Clement şi Aurel Cătălin Zaharia. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, faptele s-au petrecut în 2009, iar acum indivizii au fost trimişi în judecată. Mai exact, cei trei s-au umflat în pene susţinând că au pile la RAEDPP şi că pot obţine locuinţe ANL, în schimbul unor sume de bani, normal. Au primit bunurile materiale dar şi-au luat tălpăşiţa, mai multe persoane rămânând înşelate, precum Mirela Simona A., Nicoleta R. şi Mariana S., care au făcut plângere, începând urmărirea penală. În plus, Olimpia Caragea, fostă Clement, mai este cercetaă şi pentru înşelăciune. Potrivit procurorilor, aceasta a profitat de neatenţia patronilor la care era angajată, a furat ştampila şi alte acte şi a făcut credite bancare, atât pe numele ei cât şi pe cel al soţului. Şi lunga "carieră" infracţională nu se opreşte aici. În anul 2003, aceeaşi Caragea se dădea drept inspector OPC şi lua la rând societăţile comerciale din Constanţa, dând amenzi şi pretinzând cadouri şi alte atenţii de la patroni, în baza unei legitimaţii false. Unui administrator de firmă i s-a părut ceva suspect şi a alertat autorităţile individa fiind dată pe mâna Poliţiei. A început să se scuze, spunând că nu mai are loc de muncă de mult timp şi că este nevoită să recurgă la asemenea fapte pentru a face rost de bani.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614