REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mită şi copiuţe. 14 elevi din Constanţa au fost eliminaţi din examen

Mită şi copiuţe. 14 elevi din Constanţa au fost eliminaţi din examen

Replica API 1 iulie 2014 | 00:00 212

Bacalaureat 2014:

Bacalaureat 2014:

Nici bine nu a început prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la limba şi literatura română, că elevii s-au şi apucat de copiat. Aceştia au fost prinşi de către profesorii supraveghetori încercând să copieze cu ajutorul telefoanelor mobile, fiind eliminaţi din examen. La această "ediţie" a bacalaureatului, un elev din Gorj a mers la examen cu un papion în care avea montată o cameră de filmat, în genul cravatei purtată de ginerele lui Bercea Mondial, în ideea de a frauda. Dar, nici Constanţa nu s-a lăsat mai prejos! Printre liceele "buclucaşe" se află şi Callatis din Mangalia, Colegiul Tehnic Tomis din municipiul Constanţa sau Grupul Şcolar Industrial Dragomir Hurmuzescu din Medgidia.

Luni, 30 iulie a.c., 5.317 absolvenţi de clasa a XII-a au susţinut proba scrisă la disciplina limba şi literatura română. La această probă, 14 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, candidaţii au apelat la telefoane mobile, notiţe şi însemnări. Cei eliminaţi din examen sunt: un candidat din centrul de examen - Liceul Teoretic Callatis Mangalia, doi candidaţi de la Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu Medgidia, un candidat de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, unu de la Colegiul Tehnic Tomis, unu de la Liceul Cobadin, 1 candidat - Colegiul Tehnic Energetic, 5 candidaţi - Liceul Teoretic Anghel Saligny Cernavodă şi 2 candidaţi - Colegiul Naţional de Arte Regina Maria. "În conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat", au precizat reprezentanţii ISJ. Totodată, menţionăm că marţi, 1 iulie, se desfăşoară proba la Limba şi literatura maternă, fiind înscrişi 5 candidaţi, iar miercuri, 2 iulie, proba obligatorie a profilului - matematică sau istorie. Examenul se încheie vineri, 4 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării - proba E)d). Afişarea rezultatelor va avea loc în ziua de 7 iulie, până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, de 7 iulie, între orele 12.00 - 16.00. Contestaţiile se vor soluţiona în intervalul 8-10 iulie, urmând ca pe 11 iulie să se afişeze rezultatele finale. Tot marţi, 21 de absolvenţi de clasa a XII-a vor susţine, în două centre de examen: Liceul Teoretic George Călinescu Constanţa (9 candidaţi) şi Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân (12 candidaţi) proba scrisă la disciplina nonlingvistică în limba franceză din cadrul examenului de bacalaureat bilingv francofon.

Pricopie: Adjunctul şefului ISJ, suspectat că a luat mită la bacalaureat, eliberat din funcţie

Tot luni inspectorul şcolar general adjunct din Arad Mihai Spânu, reţinut după ce ar fi luat mită la bacalaureat, a fost eliberat din funcţie, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. "Inspectorul şcolar general adjunct din Arad, Mihai Spânu, a fost eliberat din funcţie, o decizie în acest sens fiind în competenţa Ministerului Educaţiei", a spus Remus Pricopie. Ministrul Educaţiei a precizat că în cazul celuilalt inspector şcolar şi a profesoarei suspectaţi că ar fi primit mită de la elevi pentru a-i ajuta să promoveze bacalaureatul, o eventuală decizie administrativă poate fi luată de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad. Pocurori ai Parchetului Tribunalului Arad au descins, în noaptea de duminică spre luni, la locuinţele inspectorilor şcolari Mihai Spânu şi Simona Crîsnic şi la domiciliul profesoarei Lavinia Biţ, ridicând mai multe probe într-un dosar de trafic de influenţă la bacalaureat, după ce suspecţii ar fi primit bani în schimbul promisiunii că vor ajuta mai mulţi candidaţi să promoveze examenul.

Liliana CHIRU

Vezi şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102