REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Miting împotriva gazelor de şist, la Mangalia, 2 Mai şi Costineşti

Miting împotriva gazelor de şist, la Mangalia, 2 Mai şi Costineşti

Replica API 30 martie 2013 | 00:00 110

Activiştii de mediu de la Vama Verde vor organiza în luna aprilie un miting împotriva gazelor de şist. Mai exact, pe 4 aprilie, la ora 17.00 vor fi organizate mitinguri atât în ţară, cât şi în străinătate.

"Dacă simţi şi sunteţi un cetăţean onorabil, ori părinte responsabil, ieşi în stradă pe 4 Aprilie 2013 şi spune: Nu Gazelor de şist, Nu Otrăvirii Apei, Aerului şi Pământului! Toţi Pentru Viaţă! Pentru generaţiile viitoare! România Trezeşte-te din coşmar şi rămâi bună! Pe 4 aprilie, ora 17:00, mitinguri în ţară şi străinătate! În Mangalia (platoul din faţa Casei de Cultură), Costineşti (Parcul de la Rond) şi 2 Mai (în faţa sediului administrativ al primăriei Limanu), Vama Verde şi România îi aşteaptă pe cetăţenii responsabili!", transmit organizatorii. Tot ei acuză că avizul de mediu obţinut pentru prospecţiuni în sudul litoralului ar fi ilegal acordat. "Ştiu că avizul dat de Agenţia de Mediu Constanţa este oarecum abuziv. Ştiu sigur că au fost presiuni acolo, politice şi personale. La modul acesta s-a procedat, inclusiv Ovidiu Tender a pus mâna pe telefon şi a sunat Agenţia de Mediu Constanţa. Prospecţiuni înseamnă tot forări, se dislocă pânza freatică. Tot fracturare hidraulică înseamnă şi prospectare. Practic prospecţiunile nu trebuie să înceapă, pentru că băieţii ca să afle cantitatea de gaz de şist, trebuie să disloce şi să introducă aceleaşi substanţe chimice otrăvitoare. Dacă se apucă de prospecţiuni, cu siguranţă vor fi scurgeri de substanţe chimice în bazinul acvifer dobrogean", a declarat, pentru "Replica", activistul de mediu, Paul Iurea. Proteste vor avea loc în mai multe oraşe din ţară, dar şi în Europa, acolo unde bulgarii vor ieşi la ambasada României de la Sofia. De asemenea, la Mangalia sunt aşteptate 1.000 de persoane pentru a protesta, iar la 2 Mai şi Costineşti, aproximativ 300 de persoane. "Protestul este în toată ţara, în foarte multe locaţii: Iaşi, Bârlad, Vaslui, Cluj, Timişoara, Bucureşti. Plus că vor ieşi activiştii din Europa, care vor picheta ambasadele, inclusiv în Bulgaria, acolo unde bulgarii vor ieşi la ambasada României în Sofia, pe data de 4 aprilie. Lumea deja este informată, dacă vor ieşi şi în stradă este un lucru bun. La Mangalia aşteptăm 1.000 de persoane, iar la 2 Mai şi Costineşti, câte 2 - 300 de persoane. Sper să iasă mai mulţi, este trist ce ni se întâmplă", a mai adăugat Paul Iurea.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218