REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Miting "sabotat". Vrabie nu găseşte autocare, să vină cu oameni în faţa CJC

Miting "sabotat". Vrabie nu găseşte autocare, să vină cu oameni în faţa CJC

Replica API 25 februarie 2014 | 00:00 241

Primarul care stabilea recorduri naţionale pentru procentele obţinute la alegeri de USL susţine că se ţine de promisiune şi protestul stabilit pentru data de 1 aprilie, "ziua USL, a păcălelii naţionale", aşa cum îl cataloghează edilul Valentin Vrabie, este mai valabil ca oricând. Vrabie susţine că Primăria Constanţa îi boicotează demersul, pentru că "refuză să semneze o hârtie simplă", deşi termenul de 30 de zile în care instituţiile sunt obligate să ofere un răspuns a expirat... de 10 zile. Mai mult, edilul aruncă vina şi pe Consiliul Judeţean Constanţa, pe care îl acuză că ţine transportatorii cu "piciorul pe cap".

"Nu am primit aprobarea şi nici măcar un răspuns de la Primăria Constanţa, autoritatea competentă care îşi dă acceptul pentru acest miting în faţa Consiliului Judeţean. Am făcut din timp această solicitare, tocmai pentru a trece aceste 30 de zile, perioadă în care orice instituţie publică este obligată să emită un răspuns pozitiv sau negativ, dar şi pentru mine, vă daţi seama, trebuie să organizez 1.000 de oameni, peste 20 de autocare, pe care, din nefericire, în judeţul Constanţa, nici un operator nu a acceptat să-mi dea. Asta pentru că au auzit că e vorba de miting, în faţa CJ. Trebuie să găsesc autocare din alte judeţe. Suntem nişte oameni raţionali şi echilibraţi şi ştim că procedura, în România, merge mai greu. Dar, totuşi, atunci când a avut PSD Constanţa de organizat miting, de dimineaţă s-au gândit şi la ora 16:00 aveau şi aprobare şi se desfăşura şi mitingul. Atunci când se organizează un miting împotriva lor, mai greu. S-au speriat şi transportatorii acum, dar văd că nici aprobările nu se dau, asta este problema. Când era vorba de miting pro-PSD sau anti-PDL, cum era înainte, imediat obţineau aprobări, pe loc. Acum, văd că Primăria Constanţa rămâne blocată într-o aprobare simplă, pentru că sunt doar locuitori ai comunei Peştera, suntem oameni organizaţi, nu ne ducem să ne omorâm acolo. Dacă documentele instituţionale nu pot fi luate în seamă, poate 1.000 de oameni vor fi văzuţi de Nicuşor Constantinescu şi de PSD Constanţa, care ne tratează cu dispreţ şi ne vor da ce ni se cuvine: drepturile cetăţenilor comunei Peştera. Nu vrem nimic mai mult, nu vreun drept al altcuiva", a menţionat Vrabie.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614