REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Mitrea de la Apele Române a blocat vânzarea Insulei Ada: zeci de oameni de afaceri s-au retras de la licitaţie

Mitrea de la Apele Române a blocat vânzarea Insulei Ada: zeci de oameni de afaceri s-au retras de la licitaţie

Replica API 10 decembrie 2011 | 00:00 105

Licitaţia privind vânzarea loturilor de pe Insula Ada a fost oprită, după ce conducerea Apelor Române Dobrogea Litoral (prin directorul general Marian Mitrea) a contestat în instanţă decizia administraţiei locale de la Năvodari, pe motiv că suprafaţa de teren din mijlocul Lacului Taşaul ar aparţine statului.

Reamintim că administraţia locală din Năvodari anunţa că deţine, în domeniul privat, două insule, situate pe Lacul Taşaul, iar una dintre insule- Ada - este scoasă la vânzare. De altfel, pentru această insulă, a fost aprobată în Consiliul Local Năvodari şi lotizarea. Cu cadastrul făcut şi cu hotărâre de consiliu prin care se decidea ca insula să fie vândută pe bucăţi celor interesaţi, aşa încât aici să se dezvolte un frumos paradis turistic, primarul Năvodariului, Nicolae Matei, s-a trezit că Apele Române revendică Ada. "Aşa se întâmplă în România, când vrei să faci ceva, să dezvolţi turismul, să atragi bani la bugetul local, te blochează instituţiile statului. Cei de la Apele Române, prin Mitrea, directorul, spun că le aparţine insula, că e a statului, cu toate că eu am act de proprietate asupra ei, este a oraşului, am şi cadastru şi e lotizată", comentează, cu amărăciune, Nicolae Matei.

De altfel, la vizita recentă a ministrului Mediului, Lazlo Borbely, în Constanţa, primarul Nicolae Matei i-a ridicat acestuia 3 probleme stringente pentru Năvodari: un proiect privind canalizările care a fost sistat de actuala guvernare cu toate că administraţia locală a chetuit bani pentru proeict şi studii; divergenţa cu Romsilva pentru un teren pe care oraşul deţine acte şi disputa în contencios pe tema Insulei Ada.

Dacă loturile de pe Insula Ada ar fi fost vândute - 432 de loturi (de circa 300 mp) - ele ar fi adus, fiecare, în jur de 10.000 de euro/lot la bugetul local, bani din care s-ar fi făcut investiţii în utilităţi. Terenurile de vânzare aveau destinaţii: pensiuni turistice, case de vacanţă, în condiţiile în care Lacul Taşaul (unde se află amplasată insula) are statut de loc navigabil şi de agrement. În momentul în care a fost anunţată licitaţia pentru terenuri, zeci de oameni de afaceri din ţară, dar şi persoane care doreau o casă de vacanţă pe insulă, s-au arătat interesate şi au început demersurile pentru a se înscrie la licitaţii. Între timp, toate aceste persoane au fost anunţate că nu va mai avea loc nici o licitaţie până când nu se soluţionează disputa în contencios între administraţia locală şi instituţia condusă de Marian Mitrea.

Vom reveni.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218