REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mitrea de la Apele Române nu poate fi înlocuit de PDL Constanţa

Mitrea de la Apele Române nu poate fi înlocuit de PDL Constanţa

Replica API 4 iulie 2011 | 00:00 244

Christian Gigi Chiru recunoaşte:

Christian Gigi Chiru recunoaşte:

PDL vrea să câştige, în 2012, primăriile de municipii şi oraşe din judeţul Constanţa. La Năvodari Christian Gigi Chiru spune că se bazează pe Tudorel Calapod, la Mangalia, pe deputatul Zanfir Iorguş, la Medgidia pe Dumitru Moinescu, iar la Cernavodă încă nu s-a stabilit care va fi contracandidatul pesedistei Mariana Mircea. Cât despre evaluarea directorilor de deconcentrate Chiru spune că este una politică şi că decizia înlocuirii, demiterii sau a suspendării şefilor cărora li s-a retras sprijinul politic de către Organizaţia Judeţeană a PDL Constanţa revine în sarcina forului ierarhic superior, în speţă minister, agenţie sau companie.

Reporter: Cum a fost experienţa la Inpsectoratul Judeţean în Construcţii? Există vreo şansă să reveniţi pe postul de director? Mai doriţi acest lucru?

Christian Gigi Chiru: Nu cred că pot considera că ar mai exista vreo şansă atâta timp cât eu am ales să renunţ la această activitate din dorinţa de a mă concentra pe găsirea unei soluţii de câştigare a alegerilor locale la municipiul Constanţa şi Consiliul Judeţean.

Rep.: Cât de tulburi mai sunt apele în PDL Constanţa? Sunt oameni care nu vin la şedinţe. Ce le transmiteţi acestora?

C.G.C.: Colegii care lipsesc din motive obiective şi sunt alături de organizaţie sunt aşteptaţi la şedinţele următoare, iar cei care nu vor să facă parte din echipă, din diferite motive personale, le respectăm decizia. Consider că organizaţia funcţionează, ne facem treaba şi construim temeinic această strategie de câştigare a alegerilor locale. Avem nevoie de ajutor şi e bine să vină alături de echipa PDL cei care îşi doresc ca la Constanţa să se producă o schimbare. În felul acesta sper să generăm acea forţă care să producă surpriza.

Rep.: În şedinţa de Birou Permanent Judeţean ce a avut loc la vineri la Ovidiu s-a decis continuarea evaluărilor directorilor de instituţii susţinuţi de PDL. Criteriile de evaluare corespund cu ce s-a stabilit la Bucureşti?

C.G.C.: Evaluarea directorilor este un proces care va continua. În primul rând este o decizie a Biroului Permanent Judeţean Constanţa, o prevedere statutară. Spre surpriza mea, colegi care au votat criteriile de evaluare, termenele şi constituirea comisiei, au avut de adus tot felul de observaţii. În paralel, la nivel naţional, s-a declanşat şi s-a supus aprobării un set de criterii de evaluare. La momentul acesta este o procedură aprobată şi adoptată la nivelul Biroului Permanent Naţional.

Rep: Vă aşteptaţi şi la alte reacţii din partea directorilor care vor fi evaluaţi, aşa cum s-a întâmplat după evaluarea "primului lot de şefi" susţinuţi în funcţii de PDL - aici mă refer la Marian Mitrea şi la Romulus Mincă?

C.G.C.: Eu îi aştept pe toţi colegii, atât cei care au fost evaluaţi cât şi cei care urmează, să intre în dialog cu reprezentanţii din conducerea organizaţiei, să vină la partid, să-şi spună nemulţumirile şi sunt convins că se vor găsi formule de îndreptare a situaţiei, a acelor minusuri pe care Biroul Judeţean a considerat necesar să le sancţioneze şi să le sublineze.

Rep.: Ce directori urmează să fie evaluaţi în perioada următoare?

C.G.C.: Am stabilit în cadrul Biroului Politic Judeţean de vineri să fie evaluaţi: Laura Constandin, Senol Zevri, Stere Sponte, Nicolae Şandru şi Simona Leoveanu.

Rep.: Este ultima evaluare sau vor avea loc şi altele?

C.G.C.: Vor urma şi alte evaluări. Este un proces pe care noi ne-am propus să-l derulăm pe întreg mandatul colegilor noştri, vizează toţi directorii care sunt membri ai PDL şi care ocupă funcţii de directori plini sau directori adjuncţi.

Rep.: Urmare a evaluării s-a decis retragerea sprijinului politic în cazul domnilor Marian Mitrea şi Romulus Mincă. Ce se va întâmpla cu aceste două instituţii? Există o listă cu persoanele pe care PDL le va susţine pe funcţiile de director?

C.G.C.: Vreau să vă spun că această propunere a Biroului Politic Judeţean de retragere a sprijinului politic care îi vizează pe cei doi colegi este o procedură care trebuie continuată. Mai exact, în Consiliul de Coordonare Judeţean se aplică sancţiunea finală, iar această sancţiune nu vizează decât activitatea din punct de vedere politic. Este o evaluare politică şi presupune ca Biroul Judeţean să-şi asume sau nu activitatea acelui director. Mai departe, decizia înlocuirii, demiterii şi a suspendării directorilor cărora li s-a retras sprijinul politic revine în sarcina forului de conducere, în speţă minister, agenţie, companie. Numai forul ierarhic superior va lua decizia înlocuirii, dacă aceasta se impune.

Rep.: Primarul de la Castelu, Nicolae Anghel, a declarat că va merge miercuri la Bucureşti şi va aduce în judeţ toţi banii de care au nevoie primarii PDL! Asta pentru că, a spus Anghel, "nimeni altcineva nu e în stare". Cum comentaţi această declaraţie?

C.G.C.: Nu vreau să comentez în nici un fel declaraţiile colegilor mei. Pot să-i apreciez pe cei care-şi aduc aportul şi plusul în activitate, iar legat de domnul primar nu ştiu foarte bine la ce s-a referit. Probabil că intenţionează să meargă la MDRT să susţină acolo proiecte ale primarilor PDL. E foarte bine când sunt astfel de iniţiative. Referitor la faptul că este singurul... Da... este singurul primar din Castelu. Mă gândesc că la asta se referea.

Rep.: PDL vrea să câştige, în 2012, primăriile de municipii şi oraşe din judeţul Constanţa. La Năvodari vă bazaţi pe Tudorel Calapod. La Mangalia, Cernavodă şi Medgidia pe cine vă bazaţi?

C.G.C.: La Mangalia pe domnul deputat Zanfir Iorguş. Se pare că este favorit în intenţia de vot a cetăţenilor din Mangalia. La Cernavodă nu am stabilit candidatul, la Medgidia vom merge pe mâna lui Titi Moinescu, iar la Năvodari aştept decizia colegului Tudorel Calapod de a se înscrie în această competiţie.

Rep.: În cazul în care domnul Tudorel Calapod nu va dori să candideze pentru funcţia de primar la alegerile 2012, v-aţi gândit la o altă variantă?

C.G.C.: Cel care este responsabilizat să-şi găsească înlocuitor este chiar preşedintele Organizaţiei din Năvodari, adică domnul Tudorel Calapod. Dacă nu va candida dumnealui atunci voi aştepta să ne facă propuneri şi abia după ce vom proceda la efectuarea unor sondaje vom lua decizia finală.

Rep.: La final, să schimbăm subiectele legate de PDL. Cum comentaţi opinia preşedintelui Traian Băsescu vizavi de faptul că ar fi dat ordin ostaşilor români să treacă Prutul?

C.G.C.: Consider că preşedintele României are dreptul oricând să exprime o opinie bazată pe realităţile trecute şi prezente ale istoriei ţării noastre. Este evident pentru toată lumea că pactul Molotov- Ribbentrop a adus deservicii imense României prin pierderea Basarabiei, a nordului Bucovinei şi a Ţinutului Herţa, aşa că nu văd unde este problema.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108