REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mitrea toaca in continuare banii Apelor Romane pe prostii

Mitrea toaca in continuare banii Apelor Romane pe prostii

Replica API 17 decembrie 2010 | 00:00 86

Pentru ca nu-l opreste nimeni,

Pentru ca nu-l opreste nimeni,

Sfârşitul de an se apropie cu paşi repezi, iar autorităţile publice încep să îşi închidă porţile pentru a petrece cum se cuvine sărbătorile de iarnă. Asta înseamnă că în perioada următoare nu se vor mai ţine licitaţii şi nici nu se vor mai atribui contracte, însă "gospodarii" aşază treburile în aşa fel încât instituţiile să nu lucreze cu discontinuităţi. Cu acest prilej, dar şi cu cel al apropierii zilelor în care este aşteptat Moş Crăciun, Marian Mitrea, directorul Administraţiei Bazinale a Apelor Dobrogea-Litoral a atribuit de urgenţă două contracte foarte mărunte către două firme pe măsură. Asta că tot e criză şi unii mor de foame.

Este vorba despre lucrări în cadrul aceluiaşi proiect intitulat "Regularizarea văilor Agigea şi Lazu" (despre care, într-un final, s-a aflat că ar fi vorba despre lucrări împotriva inundaţiilor şi în nici un caz răutăcismele speculate de gurile rele). În cadrul acestei măreţe realizări (care se tot realizează de vreo doi ani încoace) grosul lucrărilor a fost câştigat de firma lui Lucian Lazia, pentru sume ce se apropie de 5 de milioane de euro. Totuşi, a mai rămas loc (şi buget) pentru încă două societăţi de suflet, anume Al Stom Company SRL şi Decor SRL. Prima societate este administrată de afaceristul Alexandru Papadumitru. Acesta este o figură extrem de vizibilă a prim-planului politic local, însă nu face parte din nici un partid. Prietenia legată în timp cu diverşi capi de instituţie, dar şi cu alte personalităţi i-au facilitat adesea accesul la diferite acţiuni de interes public. Astfel, de la Mitrea primeşte 40.399,14 lei fără TVA pentru execuţii la lucrarea de regularizare a văilor Agigea şi Lazu, fără vreo explicaţie anume, ci doar din cauza "apariţiei unei situaţii de urgenţă extremă". Cât despre cealaltă firmă, prea multe informaţii nu există, semn că este "new-entry" în catalogul celor care lucrează cu statul. Decor SRL este o firmă măruntă din Techirghiol, administrată de o anume familie Munteanu, iar de la ABADL, în această etapă, primeşte doar 399 de lei, pentru supravegherea lucrărilor la regularizarea văilor Agigea şi Lazu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218