REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Mitrea: Victor Ponta ar trebui să fie candidatul PSD la Preşedinţie

Mitrea: Victor Ponta ar trebui să fie candidatul PSD la Preşedinţie

Replica API 1 martie 2014 | 00:00 161

Miron Mitrea a declarat, vineri, că, din punct de vedere istoric şi ca un principiu al partidului, preşedintele PSD a fost şi ar trebui să fie în continuare candidatul la alegerile prezidenţiale, astfel că Victor Ponta ar trebui să fie prezidenţiabilul PSD. Întrebat dacă va fi Victor Ponta candidatul PSD la prezidenţiale în acest an, Mitrea a arătat: "Asta este o decizie care nu este luată, este posibil ca Victor Ponta să candideze, ştiu că el nu îşi doreşte în acest moment acest lucru, ştiţi că este foarte complicat într-un partid aşa mare, lumea crede că dacă eşti preşedinte faci ce vrei, sigur în anumite domenii chestiile acestea sunt delicate. Eu încă nu am văzut ca la PSD de exemplu altcineva decât preşedintele partidului să fie candidatul la prezidenţiale. Deci eu mă aştept în urma acestui principiu şi din punct de vedere istoric să fie Victor Ponta".

Întrebat în legătură cu anunţul lui Călin Popescu Tăriceanu de înfiinţare a unui nou partid, Mitrea a arătat că "sunt multe partide pe piaţă" şi că "Tăriceanu este un om cu experienţă politică".

"Nu am înţeles foarte bine ce a vrut să facă, şi el ştie mai bine decât mine care este situaţia din PNL şi de ce face aşa. Înţeleg că are ceva sprijin. Nu îmi dau seama cât de mare este sprijinul acesta, dar e foarte greu să-l analizez după două trei zile. Dacă va face un partid mai consistent va fi interesant să intrăm în negocieri cu el, dacă nu, nu", a spus Mitrea, la instanţa supremă, unde a venit pentru judecarea dosarului în care este acuzat de fapte de corupţie

Întrebat dacă Tăriceanu are şanse la prezidenţiale, Mitrea a arătat că "şanse are toată lumea şi va câştiga candidatul PSD".

"Deci ştim cu toţii care este situaţia în România, iar ceilalţi îşi fac antrenamentul, e firesc", a arătat acesta.

Întrebat dacă are ceva de reproşat PSD, Mitrea a spus: "Este ca în căsătorie, că tot dădea un mare specialist exemplu cu căsătoriile. Nu poate fi numai unul vinovat, poate că nu am reuşit să le asigurăm confortul, să înţeleagă că noi întotdeauna noi ne-am ţinut de cuvânt şi că urma să ne ţinem de cuvât şi cu Crin Antonescu... Poate că nu am reuşit să le transmitem confortul de care aveau nevoie că îi vom sprijini în toamnă şi eram convins să facem asta. Erau discuţii, dar majoritatea erau în favoarea acestei soluţii".

Întrebat dacă Oprescu reprezintă o soluţie discutată în PSD pentru prezidenţiale, Miron Mitrea a arătat: "Domnul Oprescu este o variantă întotdeauna şi va fi pentru că este o personalitate care în general atunci când vrea să facă ceva face, dacă va voi să candideze va candida, dacă va fi în turul doi cu candidatul PSD din păcate va fi prima oară în viaţa mea când nu o să pot să-l susţin. Dacă va fi în turul doi cu orice alt candidat va avea sprijinul meu şi sunt convins că şi din partea PSD. Dar pentru că candidatul PSD va intra sigur în turul doi, cred că anul acesta nu o să pot să-l susţin pe prietenul meu Sorin Oprescu pentru că eu sunt în PSD".

Întrebat dacă PNL regretă ieşirea din USL Mitrea a răspuns: "În mod cert da, dar nu ce s-a întâmplat ieri alaltăieri, formalizarea acestei ieşiri ci faptul că nu am reuşit să ţinem, din mii de motive. Noi suntem într-o chestie repetativă, Mircea Geoană în 2009 a făcut la fel, a considerat că dacă e la guvernare nu are şanse suficiente să fie preşedinte şi că e mai bine în opoziţie. Eu atunci am fost împotriva lui spunând că acest lucru nu îl va ajuta şi poate chiar din contră, nu ştiu dacă din cauza aia a pierdut alegerile, dar şi ăla a fost un motiv. La fel şi colegii liberali. De mult simţeam această frământare la unii dintre ei pentru că o parte şi astăzi regretă ieşirea. Această frământare privind alegerile prezidenţiale din toamnă. Se simţeau nesigur că noi nu o să-i sprijin. Nu a existat în PSD. Ştiţi că în decembrie am fost la un pas de ruperea oficială. Evident am încercat să facem nişte lucruri, am încercat în ianuarie să propunem chestiunea cu trecerea numelui Crin Antonescu chiar în protocol. Era evident că aveau altă mişcare politică în gând".

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369