REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mitroi a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate - vezi video cu declaraţii!

Mitroi a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate - vezi video cu declaraţii!

Replica API 22 noiembrie 2012 | 00:00 431

Primarul comunei Valu lui Traian,

Primarul comunei Valu lui Traian,

La inaugurarea lucrărilor de canalizare în zona Valea Seacă din comuna Valu lui Traian, primarul Florin Mitroi a anununţat şi o veste proastă: "Am pierdut procesul cu ANI, la Curtea de Apel Constanţa. Mai este o cale de atac la Înalta Curte, la Bucureşti".

"Este o zi importantă pentru localitatea Valu lui Traian, pentru toţi locuitori,i pentru că începem a doua etapă a proiectului de canalizare, care are o valoare de 800 mii euro şi bineînţeles urmând etapa a 3 -a, care va fi finanţată tot de RAJA Constanţa. Le mulţumesc personal pentru implicare, atât conducerii RAJA, celor care s-au implicat în derularea acestui proiect, cât şi salariaţilor mei care au muncit timp de 3 ani la dosare pentru a începe acest proiect.

Beneficiarii etapei a doua din proiectul de canalizare beneficiază 500 de locuinţe, iar când se va finaliza şi etapa a 3-a beneficiari vor fi aproximativ 1.500 - 2.000 de locuinţe din totalul de 4.500. Vestea rea este că, din păcate, deşi în toţi anii de mandat am fost un tip transparent, cei care ne dau legile în Parlament, le dau proaste. Acum 8 ani când am semnat majoritatea primarilor din judeţ să reprezentăm comunele noastre în acţionariatul RAJA, astăzi, am pierdut procesul cu ANI, la Curtea de Apel Constanţa. Mai avem o cale de atac la Înalta Curte, la Bucureşti, dar consider că trebuie să ne trezim cu toţii; nu doar pe primarul Mitroi îl afectează, ci pe toţi primarii din judeţ şi nu doar pe ei. Cred că se poate reglementa printr-o ordonanţă de urgenţă, pentru că legea n-a fost abrogată şi a fost altă lege ANI care este de interpretat. Dacă se vrea să susţinem, să ţinem la cârma unei comune un primar care ştie ce vrea pentru locuitori, atunci trebuie ca toate acestea să intre în normalitate", a spus Mitroi.

Menţionăm că este vorba despre procesul cu Agenţia Naţional[ de Integritate (ANI) în care se află mai multi primari din judeţul Constanta care au fost desemnaţi să reprezinte localităţile în cadrul RAJA.

Florin Mitroi, dar şi alţi primari din judeţ, se află în proces cu ANI după ce agenţia a emis, în luna iulie a acestui an, o decizie privind incompatibilitatea, pe motiv că edilii constănţeni au fost concomitent, în mandatul 2008-2012, şi primari şi reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale în AGA din cadrul SC RAJA SA.

Invitat să participe la inaugurarea lucrărilor de canalizare de la Valu lui Traian, senatorul Alexandru Mazăre a precizat că se va gândi împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa la o soluţie care să scoată din impas nu doar edilul din comuna Valu, ci şi alţi 16 primari din judeţ care se confruntă cu aceeaşi problemă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614