A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(https://www.replicaonline.ro/rbin/data290000/pwq5yjc0yzdkymjiodllodyyotzhognhyjq2ytq0ognh.thumb.jpg): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: module/modul-header.php

Line Number: 69

Backtrace:

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/module/modul-header.php
Line: 69
Function: getimagesize

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/template.php
Line: 2
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 184
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 71
Function: post

File: /home/replicaonlinero/public_html/index.php
Line: 329
Function: require_once

REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Mituleţu-Buică: Săptămâna viitoare AEP va pune la dispoziţia comisiei de anchetă privind alegerile de la 26 mai documentele solicitate

Mituleţu-Buică: Săptămâna viitoare AEP va pune la dispoziţia comisiei de anchetă privind alegerile de la 26 mai documentele solicitate

Replica API 24 iulie 2019 | 00:00 358

Florin Constantin Mituleţu-Buică

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Florin-Constantin Mituleţu-Buică, a precizat miercuri că, în cursul săptămânii viitoare, AEP va pune la dispoziţia Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 26 mai documentele solicitate.

"La acest moment am primit de la comisia de anchetă o serie de solicitări - în principal solicitările au venit pentru punerea la dispoziţie de documente pentru a clarifica obiectivele comisiei de anchetă. Am solicitat în interiorul Autorităţii toate documentele pe care le au la dispoziţie, fie că sunt petiţii, sesizări sau alte documente care ţin de procesul electoral din 26 mai, cât şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale care deja ne-a pus la dispoziţie aceste documente pe care le deţine, urmând ca săptămâna viitoare să le punem la dispoziţie Comisiei de anchetă pentru a clarifica lucrurile şi aspectele care ţin de organizarea procesului electoral din 26 mai", a afirmat Mituleţu-Buică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul AEP.

El a anunţat că luni va fi făcut public şi rezultatul unui sondaj realizat la nivelul secţiilor de votare privind procesul electoral din 26 mai.

Potrivit şefului AEP, pe viitor, membrii care au fost de "rea credinţă" şi au perturbat procesul de votare nu vor mai putea face parte din secţiile de votare.

"Au fost şi la aceste alegeri persoane care au perturbat liniştea şi ordinea publică în calitate de membri. Am efectuat acum un sondaj, am cerut preşedinţilor, locţiitorilor şi operatorilor de calculator să ne răspundă la nişte întrebări. O să facem public rezultatul luni al acestui sondaj, cât şi întrebările, pe fiecare etapă - preşedinţi, locţiitori şi operatori -, astfel încât să vedeţi din punctul de vedere al acelor cetăţeni, care au fost preşedinte, locţiitor şi operator, cum s-a desfăşurat procesul electoral din 26 mai. La fel, am constatat că unele persoane ori au fost de rea credinţă, ori au perturbat într-un fel sau altul procesul electoral şi am reglementat inclusiv această atitudine în biroul electoral al secţiei de votare, astfel încât să poată să fie sancţionat, iar pe viitor astfel de cetăţeni să nu mai poată fi membri, preşedinţi, locţiitori sau operatori ai secţiilor de votare", a spus el.

Referindu-se la problemele apărute, Mituleţu-Buică a explicat că a fost vorba despre altercaţii verbale sau persoane care au cerut operatorului să întrebe de mai multe ori dacă alegătorul vrea să voteze la referendum.

Preşedintele AEP a precizat că, la următorul scrutin, toţi membrii secţiilor de votare vor avea un ecuson de identificare. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PSD-istii din parlament, vazand ca nu mai pot fura la alegeri pentru ca sistemul electronic SIMPV folosit din iunie 2016 nu permite votul multiplu, fac 'valuri' in paharul cu apa. Presedintele AEP are dreptate cand spune ca alegerile din 26 mai 2019 au decurs normal, fara frauda electorala. Vinovatii pentru denigrarea AEP trebuie sa plateasca cu mandatele!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369