REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mituri legate de infertilitate și concepție

Mituri legate de infertilitate și concepție

Replica API 26 iunie 2020 | 00:00 928

Când îți dorești să rămâi însărcinată, ești dispusă să încerci toate trucurile și "rețele" care să îți garanteze succesul și care să te ajute în această etapă a vieții tale. Însă, cu siguranță, la un moment dat te-ai lovit și de câteva mituri și idei greșite legate de concepție și infertilitate, scrie doc.ro.

Am selectat câteva dintre cele care circulă cel mai des, pentru că tu să fii cât mai bine informată în această privință.

Mit: Infertilitatea este aproape întotdeauna cauzată de sistemul reproducător al femeii

Adevăr: Mulți oameni cred, în mod frecvent, că infertilitatea este o problema a femeii, însă statisticile arată că infertilitatea afectează în egală măsură bărbați și femeile. De fapt, fiecare sex are propriul set de simptome care poate sugera că este vorba de infertilitate, cum ar fi durerea testiculară sau o modificare a menstruației, care devine mai abundență sau mai puțin abundență.

Mit: dacă stai în pat 30 de minute după ce ai făcut sex, cu picioarele ridicate și sprijinite de perete, vei reuși să rămâi gravidă

Adevăr: Această poziție adoptată după sex nu face nicio diferența, spun experții. Da, dacă stai în picioare imediat după sex, poți să simți o mică scurgere, însă nu este nicio problema. Spermatozoizii se îndreaptă imediat către ovul, în timp ce lichidul seminal se va îndrepta către ieșirea din vagin.

Mit: starea ta de sănătate nu influențează fertilitatea

Adevăr: În realitate, unul dintre cei mai mari factori care au legătură cu fertilitatea, atât în cazul bărbaților, cât și în cazul femeilor se rezumă la sănătate. Dacă vei încerca să ai un stil de viață sănătos, acesta te va ajută cu adevărat când vine vorba de problemele cauzate de infertilitate.

Mit: Trebuie doar să te relaxezi că să rămâi însărcinată

Adevăr: Deși este adevărat că relaxarea ar putea ajută în cazul infertilității cauzate de stresul cronic, infertilitatea nu este pur și simplu o problema de natură psihologică. Infertilitatea este o problema medicală. Sănătatea ta fizică și cea a sistemului reproducător nu pot fi "rezolvate" doar prin gândirea pozitivă, printr-o vacanță care îți "umple" bateriile sau printr-un nou mod de a gândi.

Mit: Femeile nu încep să aibă un declin al fertilității decât către sfârșitul decadei a treia (30) de viață sau începutul decadei a patra (40)

Adevăr: Potrivit unui raport din jurnalul Human Reproduction, fertilitatea unei femei intră în declin la vârstă de 27 de ani, deși scăderea nu este una semnificativă. Majoritatea femeilor ajunse la această vârstă pot să rămână însărcinate, desigur, dar asta înseamnă că încercările de a concepe un copil durează mai multe luni. Până când o femeie ajunge la 35 de ani, șansele ei de a rămâne însărcinată în timpul oricărei încercări sunt aproape la jumătate, în comparație cu cât erau aceste șanse în intervalul de vârstă 19 și 26 de ani.

Mit: dacă folosești poziția misionarului în timpul sexului, această este singurul mod prin care poți concepe un copil

Adevăr: Doar pentru că încerci să concepi un bebeluș, asta nu înseamnă că sexul nu poate fi ceva distractiv. Adevărul este că poziția în care faceți sex tu și partenerul tău nu contează prea mult - atât timp cât este vorba de o penetrare adâncă și, desigur, atât timp cât partenerul tău ejaculează, poziția nu e atât de importantă. Însă nu uită: orice ați face în pat, nu folosiți lubrifiant. Mulți experți cred că acesta poate afecta calitatea spermei.

Mit: Siropul de tușe te va ajută să concepi un bebeluș

Adevăr: În urmă cu câțiva ani, forumurile și site-urile de peste hotare au scos la iveală vestea că guaifenesina (un ingredient care se găsește în anumite siropuri de tușe, fiind un expectorant) ar fi ajutat în sensul că a subțiat mucusul cervical și l-a făcut un mediu mai puțin ostil. Însă siropul de tușe nu face nimic pentru a-ți crește șansele de a rămâne însărcinată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218