REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Miza amânării procesului lui Liviu Dragnea - Care sunt șansele ca procesul să se reia

Miza amânării procesului lui Liviu Dragnea - Care sunt șansele ca procesul să se reia

Replica API 16 aprilie 2019 | 00:00 331

Instanța supremă a decis amânarea ultimului termen din dosarul în care este judecat Liviu Dragnea, ca urmare a unor excepții de neconstituționalitate puse în discuție de DNA. Următoarea ședință de judecată a fost stabilită pe 20 mai, scrie stiripesurse.ro

Procurorul de ședință a cerut sesizarea CCR privind un articol din Codul Penal și unul din Legea 78/2000.

Unul dintre textele in legătură cu care s-a cerut sesizarea Curții se referă la completurile specializate din prima instanță, DNA susținând că este neclară noțiunea de completuri specializate. Al doilea are legătură cu prescripția, invocându-se lipsa de claritate a interpretării unui recurs in interesul legii privind această procedură.

DNA a solicitat schimbarea încadrării juridice, context în care avocatul lui Liviu Dragnea a pus în discuție posibilitatea de intervenție a prescripției, aceasta fiind una dintre problemele cu care DNA intenționează sesizarea CCR.

Dacă termenul din 20 mai nu va fi ultimul, sunt șanse mari ca procesul să se reia, având în vedere că unul dintre cei cinci judecători, Luciana Mera, se va pensiona începând cu 1 iunie. Astfel, odată înlocuit, părțile ar putea cere reluarea dosarului pentru ca noul magistrat să fie la curent cu evoluția cauzei.

La termenul de pe 15 aprilie, avocații au cerut amânarea având în vedere pronunțarea așteptată de la CCR privind completurile specializate. Ulterior, DNA a pus în discuție cele două excepții de neconstituționalitate, fapt ce a dus la noi cereri de amânare ale avocaților. Instanța a decis ca pentru respectarea dreptului la apărare să amâne termenul. Anumite surse din sistem suspectează o intenție a DNA de a se dispune o amânare în dosar, însă alți specialiști spun că procurorii au încercat să crească șansele de a obține o condamnare.

Luni, Liviu Dragnea a dat declaratie in fata judecatorilor, mentionand că dosarul său este unul politic. Liderul PSD a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de îmchisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu sunt toti prosti ca tine ma.Doar PSDisti ii sufla in cur penalului Dragnea si ii inghit toate basinile a se citi minciunile.
0
0
Mata este acasa?
0
1
jogodie ordinara, ai curajul sa te plimbi cu minora amanta de mana prin oras, chiar la tine in teleorman?
1
2
seama sa ii sugeti PULA DIRECT DIN PRIMA FARA EZITARE.
2
3
esti la un pas sa te linseze lumea in strada!
5
2
un gunoi moral Mr. Livache. Intr-o tara din vest, ar fi fost ascuns demuuult de justitie, dar in balcani conduce Cam. Dep.
5
1
Am vazut cat este de iubit. Fara jandarmi si bodigoarzi nu iese din casa. Uite asa, usurel, taraganel, o sa se prescrie fapta si isi atinge scopul. Daca ii iese, va dati seama de ce v-a fi in stare daca iese presedinte?
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102