REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

MIZERIA din restaurantele de pe litoral, LICHIDATĂ de inspectorii CJPC: Investiţii de mii de lei pentru igienizare şi dotare - VIDEO

MIZERIA din restaurantele de pe litoral, LICHIDATĂ de inspectorii CJPC: Investiţii de mii de lei pentru igienizare şi dotare - VIDEO

Replica API 19 iulie 2018 | 00:10 250

Inspectorii OPC au luat cu asalt localurile din staţiunile de pe litoralul românesc încă de la începutul sezonului estival 2018! În urma verificărilor efectuate de către aceştia au constata multe nereguli la un număr crescut de agenţi economici care şi-au deschis restaurante, dar şi alte unităţi turistice pe litoralul românesc, atât în staţiunea Mamaia cât şi în sudul litoralului. Cele mai multe nereguli au vizat igiena precară, uneori lipsită cu desăvârşire din bucătăriile unităţilor de alimentaţie publică. În acest context se regăsesc şi restaurantele, dar şi terasele de pe faleza din staţiunea Eforie Nord. Aici inspectorii OPC au găsit, încă din luna mai a.c., mizeria şi condiţiile jalnice în care se prepara mâncarea pe care o cumpărau turiştii sosiţi pe litoral.

În urma acţiunilor de verificare efectuate de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Constanţa s-au constatat zeci de nereguli în materie de igienă, multe dintre patronii de unităţi de alimentaţie publică fiind sancţionaţi, iar altele au fost efectiv suspendate temporar din cauza mizeriei găsită acolo, până la remediere. Aşadar, în urma suspendării temporare, patronii sancţionaţi corespunzător pentru condiţiile nefaste în care activau ţi-au făcut curat în ‘ogradă’ şi în urma constatărilor făcute de către inspectori, aceste localuri de alimentaţie publică au fost redeschise. Ceea ce a fost, a rămas o amintire. Acum, condiţiile sunt bune, iar igiena este la ea acasă. Să vedem însă pentru cât timp avem curajul să consumăm alimentele preparate în unităţile de alimentaţie publică de pe litoral.

În cadrul acţiunilor de control, au fost oprite temporar mai multe locaţii de alimentaţie publică, cu sarcina de a remedia deficienţele.

Astfel, agenţii economici au efectuat acţiuni de igenizare şi reabilitare a localurilor precum înlocuire gresie, separare spaţiu pentru vânzare de spaţiul în care se produc alimentele. De asemenea, aceştia şi-au achiziţionat ustensile, aparate împotriva insectelor, masă pentru spălarea fructelor şi legumelo, vitrine geam. Tot aceştia, pentru a redeschide unităţile au modernizat prin faţetarea pereţilor, montarea de dulapuri, aer condiţionat pentru zilele toride de vară şi au repoziţionat chiuvetele, electrocasnicelor şi multe altele. Potrivit inspectorilor CJPC Constanţa, total investiţiilor este de 970.362 lei.

Pe lângă acestea, vizate şi închise temporar din cauza condiţiilor insalubre au fost şi câteva unităţi care funcţionau în regim hotelier. Acestea au fost închise temporar, iar proprietarii au investit peste 3 milioane de lei pentru recondiţionare, igienizare şi dotare astfel încât, acum să fie conforme cu legea şi să poată fi redeschise. Este vorba despre THR, cel care a fost închis anul trecut din cauza condiţiilor nefaste. De asemenea, Camping GPM a făcut investiţii de 65.000 de lei în dotări şi igienizare.

Citeşte şi: Localuri închise pe bandă rulantă, în Eforie Nord! CARNE CONGELATĂ din 2015 şi MIZERIE CRUNTĂ!

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa se faca controale si in sudul litoralului la Saturn spre exemplu , restaurantul Cupidon o locatie insalubra.
0
0
Nu are cum sa ia masuri acestei activitati ca are si el pe plaja Costinesti ,plaja pe care o administreaza o baba la 70 ani maica-sa si nepotul Costi,Acele tarabe care functioneaza fara autorizatie de la primarie nu au apa curenta si nici geam de protectie pentru praf si nisip, asa cum a obligat pe toti ceilalti vanzatori de porumb.El poate ,altii nu au voie !A mutat tigania de pe faleza pe plaja de unde poti cumpara ce vrei la botul calului.Ace ,brice si carice tigania pe plaja Costinesti zona Obelix.
2
0
Articolul mai Horia trebuia sa il pastrezi pentru campania electorala sau exemplu pentru platforma in alegeri
3
0
poate ajungeti si pe la vama veche sa vedeti cum se vinde porumbul fiert pe plaja si pe trotuare in conditii mizerabile
3
0
Felicitari pentru igiena dar sa nu omiteti mancare care se vinde expirata. Nu fiti naivi stimati inspectori, foarte multi comercianti vand mancare iesita din termen.
1
1
Mergi in Mamaia la restaurantele de acolo, sa vezi ce e si pe acolo, nu numai in Eforie..si mai mergeti duminica dimineata, dupa o nunta, sa vedeti cu cate sacosi iese un singur hotpatar, va veti ingrozi ca va fura astia jumatate din mancare
4
1
chiar ma mir cum.nu apare Fat frumos pe cal alb, vlad tepes al mustelor, victoriusul intru primenirea romanilor de pe litoral tovarasul horia miron constantinescu.nici un cuvantel despre el...dubios.
3
0
In cazul in care inspectorii CJPC s-au plictisit pe litoral ar putea sa controleze si urmatoarele unitati stradale, vezi youtube - Chinese Street Food - Street Food In China - Hong Kong Street Food 2015 - replica nu permite accesul direct la link din aceasta fereastra
5
0
Ba, da sunteti chiar fraieri. Pai ai o pensiune - cum o am eu in Costinesti, str Garii nr 4 - tii poarta inchisa cu cheia, cu o zi inainte iei comanda de la turisti si ziua urmatoare le gatesti. Iau materia prima de la Metro si le triplez pretul. Fara autorizari, licente, etc. Si nu ma doare capul.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367