REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

MIZERIA, la ordinea zilei în Constanţa! Iată cum au acţionat autorităţile locale!

MIZERIA, la ordinea zilei în Constanţa! Iată cum au acţionat autorităţile locale!

Replica API 11 octombrie 2018 | 00:00 232

Tot mai mulţi constănţeni sunt certaţi cu legea! Spunem asta pentru că zilnic, un număr mare de locuitori ai oraşului de la malul mării săvârşesc fapte ce contravin legii, fapte ce murdăresc Constanţa şi la propriu şi la figurat. Pe străzile din municipiu găsim de la saltele ale celor care dorm sub cerul liber, până la pubele de gunoi răscolite. Totodată, unităţile medicale din municipiu sunt şi ele arhipline de cetăţeni care fumează în apropierea lor. Pentru combaterea obiceiurilor "toxice" au acţionat oamenii legii, iar în numai o zi au aplicat peste 200 de amenzi.

Marţi, 9 octombrie, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe toată raza de competență pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul constănțenilor. Aceștia au aplicat 214 amenzi contravenționale în valoare totală de 44.410 lei. Activitățile de control au fost orientate în principal pentru: menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, etc.

Contravențiile săvârșite în mod frecvent, pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni sunt: privind ordinea şi liniștea publică: 16 sancțiuni contravenționale; privind circulaţia pe drumurile publice: 320 abateri contravenționale, în special pentru opriri/staționări neregulamentare efectuate în zonele aglomerate din oraș și au fost aplicate 118 puncte de penalizare; privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 15 fapte antisociale legate de nemenținerea curățeniei, depozitarea unor obiecte pe domeniul public, terenuri neigienizate, staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public în scopul “rezervării” unui loc de parcare, nerespectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale privind zonele în care se interzice staționarea sau parcarea vehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masă maximă admisă mai mare de 2,4 tone sau destinate transportului de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri, indiferent de forma de deținere, etc; privind serviciile de transport public local: 68 amenzi contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun; privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață: 8 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției.

De asemenea, persoanele oamenii legii au mai acţionat şi pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun. În acest sens au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale pentru consumul de produse din tutun în spațiu public închis, majoritatea faptelor au fost constatate în interiorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța, dar și în perimetrul unității medicale.

“Pe această cale, aducem la cunoștința opiniei publice că nerespectarea normelor legale în vigoare privind fumatul în unitățile sanitare, mijloacele de transport în comun, locuri de joacă pentru copii, unități de învățământ, precum și pentru unități destinate protecției și asistenței copilului, de stat sau private atrage răspunderea contravențională a persoanei fizice cu amendă cuprinsă între 100 lei și 500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în 15 zile calendaristice.”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.

De asemenea, aruncarea resturilor de țigări aruncarea de hârtii, ambalaje, coji de semințe, resturi alimentare ori nealimentare pe domeniul public se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 400-800 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în termenul prevăzut de lege.

Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a–i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de curățenie, ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar wc.urile din parcuri pline cu kkt nu le vede politia locala? Nu ei sunt cei ce se ocupa si cu asta? Dar manelistii care lasa kg de coji de seminte in portul Tomis in fiecare noapte , nu.i vede politia locala ? Aaa , am uitat ca de tigani , analfabeti si manelisti nu prea.i tine pula sa se ia .
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614