REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Moarte suspectă la Medgidia: nu este exclusă varianta intoxicării cu spirt

Moarte suspectă la Medgidia: nu este exclusă varianta intoxicării cu spirt

Replica API 21 iunie 2013 | 00:00 239

Anchete în plină desfăşurare: La Costineşti a fost identificat produsul mortal

Anchete în plină desfăşurare: La Costineşti a fost identificat produsul mortal

Un om al străzii, băut şi plin de păduchi, a ajuns miercuri seara în atenţia medicilor din cadrul Spitalului Municipal Medgidia, iar la scurt timp a decedat. Medicii cred că acesta ar fi murit din cauza consumului de alcool metilic. "Un pacient băut, plin de păduchi, a decedat. Cred că a consumat alcool etilic. Medicii legişti urmează să-i facă necropsia pentru a stabili cauzele decesului", spun medicii din Medgidia. Acest caz nu este singular, alte trei persoane din Medgidia au decedat intoxicate cu alcool. În întreg judeţul Constanţa au fost raportate 20 de persoane. În prezent, anchetele poliţiştilor pentru fiecare caz în parte, pentru a stabili de unde au avut victimele metanolul, sunt în plină desfăşurare.

"Cazurile au fost tratate ca morţi suspecte pe raza fiecărei poliţii de domiciliu a persoanei decedate. În cazul de la Medgidia, unde persoanele au murit din aceeaşi cauză, este posibil să preluăm dosarul. În celelalte cazuri trebuie să identificăm sursa, să vedem de unde a fost luat alcoolul. Este posibil ca o doză de alcool metilic să fi fost scăpat mai mult în anumite loturi de spirt medicinal. S-au demarat cercetările şi aşteptăm să vedem ce dispune Parchetul", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, comisarul-şef de poliţie Gheorghe Lupşe, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale. Medicina Legală a solicitat deja sprijin reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii în teritoriu, raportând în atenţia lor câte un astfel de caz în Năvodari, Costineşti, Crucea, Seimeni, Murfatlar, 23 August, Cobadin, Bărăganu, Corbu, Ovidiu, Topraisar, Mihail Kogălniceanu, Mangalia, Cobadin, Lumina şi două cazuri în municipiul Constanţa. "Am trimis adrese la toate poliţiile unde au fost înregistrate astfel de cazuri, ne-am întâlnit cu câţiva comisari şefi la Prefectură şi trebuie să vedem care a fost băutura incriminată la minim două cazuri. Până acum doar Poliţia Costineşti a raportat un deces din cauza intoxicaţiei cu alcool metilic. În celelalte cazuri nu s-a terminat ancheta de către poliţişti şi aşteptăm să găsim un factor comun al acestor decese, după care vom trece la etapa următoare, aceea de prelevare de probe dintr-un eşantion reprezentativ faţă de cantitatea care a fost şi să putem să facem o legătură care să fie concludentă şi să putem declanşa ancheta rapidă. Adică să transmitem prin sistemul rapid de alertă în toate judeţele că un anume produs este într-adevăr responsabil de gestul persoanelor respective", ne-a explicat medicul inspector al Direcţiei de Sănătate Publică, Anca Dinu. Până acum doar Poliţia Costineşti a reuşit să elucideze misterul, confirmând faptul că o persoană a decedat din cauza alcoolului medicinal. "Până acum suntem în faza de cercetare, avem sprijinul Poliţiei şi ne bucurăm de faptul că avem un sprijin atât de consistent. De la Poliţia Costineşti ne-a fost transmisă şi eticheta cu produsul incriminat. Este un alcool medicinal, dar la acest moment nu se poate menţiona denumirea lui. Sperăm să încheiem cât mai rapid această anchetă şi să facem o prelevare în vederea unei determinări de laborator. Avem răspuns de la patru poliţii, dar numai de la Costineşti am primit datele concrete. Produsul incriminat care ar conţine alcool metilic este spirtul medicinal. Dacă vom mai găsi şi într-o altă anchetă spirt medicinal de aceeaşi marcă, noi vom recolta probe şi vom declanşa alerta rapidă. Celelalte Poliţii nu au putut să lege decesul de o anumită băutură. Un caz pare să fie de domeniul fanteziei. Pe o femeie ar fi durut-o dinţii şi-ar fi pus vată cu alcool şi apoi ar fi decedat, au spus aparţinătorii", a declarat medicul inspector Anca Dinu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218