REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Moarte SUSPECTĂ la Rasova! O fetiţă de 4 luni a fost găsită fără suflare

Moarte SUSPECTĂ la Rasova! O fetiţă de 4 luni a fost găsită fără suflare

Replica API 22 aprilie 2015 | 23:23 229

Cel mai probabil s-a înecat cu lapte

Cel mai probabil s-a înecat cu lapte

Poliţiştii din Rasova anchetează moartea unui bebeluş! Acesta s-a stins din viaţă în dimineaţa de marţi, 21 aprilie, fiind găsit fără suflare în jurul orelor 4.00. Cadrele medicale sosite la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru fetiţă. A fost alertată şi Poliţia, trupul micuţei ajungând la spitalul din Medgidia în jurul orei 6.00, acolo unde i s-a constatat decesul.

Părinţii fetiţei, în vârstă de numai 4 luni, nu sunt căsătoriţi, trăind în concubinaj. Bărbatul are în jur de 40 de ani, pe când femeia - 30. Împreună mai au alţi doi copii, ambii minori, o fetiţă de 12 ani şi un băieţel de 8. Condiţiile de trai nu sunt tocmai strălucite, ei locuind într-o casă modestă, fără curent electric. Cei doi nu au un loc de muncă stabil, trăind din mila localnicilor, care le mai dau de lucru cu ziua. Cât despre tragedie, mama fetiţei de 4 luni a spus cadrelor medicale că a mers, pe timpul nopţii, să o alăpteze, după care a pus-o în pătuţ şi a plecat în camera ei pentru a-şi continua somnul. În jurul orei 4.00 a mers din nou la bebeluş, moment în care a observat că nu mai respira şi era murdar de lapte la gură. Atunci a fugit la o vecină, aceasta din urmă sunând la 112. „Copilul de 4 luni a fost adus mort de către Poliţia din Rasova. Am înţeles că poliţistul l-a găsit mort la ora 4.00 şi a ajuns la spital pe la 6.00 şi ceva. Mama a declarat că l-a alăptat în cursul nopţii, după care a adormit şi copilul a regurgitat, înecându-se, cel mai probabil. Cadavrul este oprit pentru necropsie”, a declarat, pentru „Replica”, dr. Paula Petre, directorul medical al Spitalului Municipal Medgidia. Totodată, oamenii legii din Rasova au declanşat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Însă, din nefericire, acesta nu este singurul caz înregistrat în anul 2015. Pe 10 martie anul curent, un alt copilaş murea, dar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. „Avea o lună şi jumătate, al şaptelea copil din familie. A fost adus la ora 1.00 noaptea. Avea două kilograme, nemâncat, hipotermic, a murit de frig şi de foame, după 12 ore de la internare”, a spus directorul medical din cadrul SCJU, Mihnea Avram, la acea vreme. Familia bebeluşului locuieşte în localitatea constănţeană Vârtop, în condiţii de nedescris. Un alt bebeluş a fost găsit fără suflare la Deleni, pe 27 martie anul curent. Este vorba despre un copilaş de 3 luni şi 3 săptămâni, cunoscut cu afecţiuni medicale, dar care era ţinut în condiţii improprii, fiind vorba de frig şi mizerie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102