REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Moartea lui George Floyd: Poliţia a ignorat apelurile acestuia de a fi lăsat să respire

Moartea lui George Floyd: Poliţia a ignorat apelurile acestuia de a fi lăsat să respire

Replica API 10 iulie 2020 | 00:00 1070

Fostul ofiţer de poliţie acuzat de moartea lui George Floyd i-a spus acestuia să nu mai strige ca să facă economie de aer, în timp ce stătea cu genunchiul pe gâtul lui, relevă o transcriere a înregistrării realizate de camera video portabilă a poliţistului, făcută publică miercuri, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Moartea afro-americanului Floyd în timpul arestării sale, la 25 mai la Minneapolis, a generat ample proteste împotriva rasismului şi violenţei poliţiei atât în SUA, cât şi pe plan global, aminteşte Reuters.

"Mamă, te iubesc. Spune-le copiilor mei că îi iubesc. Sunt mort", spune Floyd pe parcursul celor aproape nouă minute în care poliţistul îl ţintuieşte la pământ, înainte să-şi dea ultima suflare.

Bărbatul de 46 de ani repetă de peste 20 de ori că nu poate să respire, în înregistrarea prezentată miercuri la tribunalul din Minneapolis.

"Nu mai pot. Am claustrofobie. Mă doare stomacul. Mă doare gâtul. Mă doare totul. Vreau apă, ceva, vă rog. Vă rog? Nu pot să respir dle poliţist", repetă Floyd.

"Mă omori, omule", mai spune acesta.

Derek Chauvin, ofiţerul îngenuncheat peste Floyd, replică: "Atunci nu mai vorbi, nu mai ţipa, vorbitul consumă al naibii de mult oxigen".

Chauvin, arestat pe 29 mai, la patru zile după moartea lui Floyd, a pledat "nevinovat" la acuzaţiile de omor. Alţi trei foşti ofiţeri ai poliţiei din Minneapolis au fost la rândul lor acuzaţi de complicitate la crimă.

La un moment dat, unul dintre ofiţeri, Thomas Lane, îl îndeamnă pe Chauvin să-l întoarcă pe Floyd pe o parte, la care Chauvin răspunde: "Nu, rămâne exact unde l-am pus", potrivit transcrierii, depusă de Lane în încercarea de a obţine abandonarea urmăririlor împotriva sa.

Cei patru poliţişti destituiţi a doua zi după moartea lui Floyd riscă până la 40 de ani de închisoare. Floyd fusese arestat pentru că ar fi încercat să plaseze o bancnotă de 20 de dolari falsificată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Civilizatia o fi fost ea create de albi , dar cu multa munca neagra si galbena. Iar alibi aia care au creat civilizatia n-au creat-o ca idioti obositi si speriati ca boul ala de francez Chauvin sa omoare aiurea ziua in amiaza mare, spre oroarea multor albi martori. Get a fuckin grip.
0
0
Mars in mortii ma tii de obosit !
1
0
Persoana aceasta era drogata.Politistul a fost umpic mai hotarit, dar acest lucru a permis ca marxistii globalisti sa profite si sa dea o alta trunura evenimentelor.Civilizatia actuala a fost creiata de albi .Ceilalti ,care au putut i-au imitat, dar cei mai multi nu s-au putut adapta.Acestea sunt cauzele acestor conflicte.Multe asa zise culturi sunt obiceiuri primitive.Daca se va continua asa totul se va distruge.Marxistii asta doresc;CV.19 se inscrie in acelasi context.Suntem in razboi de prea mult bine si ne plictisim.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920