REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mobila de bucătărie la comandă: care sunt avantajele și care sunt dezavantajele acesteia?

Mobila de bucătărie la comandă: care sunt avantajele și care sunt dezavantajele acesteia?

Replica API 17 aprilie 2018 | 00:20 546

Dacă citești acest articol, înseamnă că ești în dubii dacă să-ți achiziționezi mobilă de bucătărie la comandă sau să mergi pe mobila prefabricată, din magazinele specializate. Dacă aștepți să primești un răspuns definitiv, fără echivoc, cu privire la care e cea mai bună variantă, îți spun de la bun început că nu vei găsi asta aici. Și, probabil, nicăieri. Dar dacă vrei să știi în amănunt care sunt avantajele și dezavantajele mobilei de bucătăriei la comandă, pentru a lua decizia în deplină cunoștință de cauză, s-ar putea să ai noroc.

Pentru că acasă e locul în care ne odihnim și ne reîncărcăm bateriile după zilele obositoare de la serviciu și înaintea altor zile obositoare la serviciu, ne dorim să avem o atmosferă cât mai familiară și mai confortabilă. Iar mobila este o parte importantă a acestui deziderat, întrucât este cea care ne oferă senzația de familiaritate și de confort în propria locuință. Frumusețea mobilei trebuie să fie, însă, într-un echilibru perfect cu funcționalitatea sa și să se integreze cât mai bine în spațiul destinat ei. Iar mobila de bucătărie cu atât mai mult, mai ales când vrem să ne gătim ceva de mâncare sau pur și simplu când stăm la un pahar de vorbă cu partenerul/partenera, cu cei din familie sau cu cei apropiați.

Toată lumea își dorește ca mobila de bucătărie să fie exact pe gustul său, dar de multe ori pretențiile noastre estetice și de funcționalitate nu se regăsesc în mobila de bucătărie vândută în comerț. Așa s-a ajuns la opțiunea mobilei la comandă. Ca orice alt lucru, însă, și mobila de bucătărie la comandă are avantaje și dezavantaje. Să vedem, în continuare, care sunt acestea, pe rând.

Avantaje mobilă de bucătărie la comandă:

1. Gama largă de produse din care putem alege

Primul avantaj al mobilei la comandă este tocmai flexibilitatea acesteia și, teoretic, nenumăratele design-uri și modele dintre care putem alege mobila de bucătărie pe gustul nostru. În plus, există posibilitatea personalizării produsului finit exact atât cât ne dorim. Iar atunci când optezi pentru un serviciu de mobilă la comandă, ai garanția că firma aleasă îți va pune la dispoziție o serie de materiale și culori care se potrivesc locuinței tale. Poți chiar veni cu poze cu modelul pe care îl dorești în locuința ta. De asemenea, poți să-ți pui amprenta pe detalii, de la mânere la sertare interioare sau la cutii de depozitare.

2. Precizia

Un alt avantaj al mobilei de bucătărie la comandă este precizia execuției. Fiindcă mobila din comerț are măsuri standard, există posibilitatea ca o anumită piesă de mobilier să nu se încadreze în spațiul destinat, în bucătăria ta. În momentul în care decizi să comanzi mobilă de bucătărie, tâmplarul va veni la tine acasă pentru a face măsurătorile aferente. Astfel, nu vei lăsa niciun centimetru de spațiu neutilizat corespunzător.

3. Prețul ar putea fi mai bun decât în magazin

Pe lângă faptul că cu acest tip de serviciu îți poți decora casa exact așa cum ai visat, cu mobila de bucătărie ideală, mobila la comandă poate fi chiar mai ieftină decât cea pe care o comanzi gata făcută. Evident, depinde atât de complexitatea mobilierului pe care-l comanzi, cât și de materialele alese, precum și de mobila de bucătărie din comerț cu care o compari. De asemenea, în cazul mobilierului făcut la comandă, poți negocia prețul final și poți face economii substanțiale. Pe lângă toate acestea, sunt firme care sunt de acord și cu plata în rate.

Dezavantaje mobilă de bucătărie la comandă:

1. Timpul îndelungat de realizare

Mobila de bucătărie la comandă necesită mai mult timp pentru a ajunge în casa noastră, față de mobila cumpărată de-a gata din magazin, deoarece după ce se încep măsurătorile necesare și elaborarea proiectului, pot trece câteva luni până la definitivarea comenzii. În cazul în care te grăbești și ai anunțat firma care se ocupă de mobila ta că ai nevoie să fie gata la o anumită dată, există riscul să intervină anumite lucruri care pot amâna această dată, fără voința producătorului. Da, chiar dacă ai semnat un contract, nu există nicio garanție că piesele de mobilă de bucătărie vor fi livrate în acea zi. Este recomandat să nu te bazezi prea mult pe un deadline strict de livrare.

2. Pot apărea diferențe între ce doreai și ce primești

Un alt dezavantaj al mobilei de bucătărie la comandă este că riști să nu primești ceea ce-ți imaginai. Spre deosebire de produsul finit pe care îl poți vedea în showroom, în cazul celei realizate la comandă nu vei avea siguranța că va ieși exact așa cum visai. În această situație, nu poți face nimic pentru a te asigura că produsul va fi sigur pe placul tău. Mobila de bucătărie din magazin o poți returna sau, și mai simplu, nu e nevoie să o cumperi de la bun început dacă nu-ți place cum arată, dar mobila de bucătărie la comandă trebuie plătită, întrucât munca s-a efectuat, iar materialele au fost consumate.

3. Garanția este un termen relativ în cazul mobilei la comandă

În momentul în care cumperi mobilă de bucătărie de la o firmă specializată, mare atenție la garanție. O parte dintre aceste firme îți vor oferi garanție pentru piesele achiziționate, în timp ce un tâmplar liber profesionist nu va acorda o astfel de garanție. În plus, s-ar putea să nu mai dai de tâmplarul respectiv atunci când ai putea avea probleme de calitate la produsul achiziționat. Lucru de care nu te vei lovi în cazul unei mobile de bucătărie luată de-a gata, din magazin.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218