REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mobilizare exemplară în Sanitas Constanţa: autocarele cu protestatarii, PLINE OCHI

Mobilizare exemplară în Sanitas Constanţa: autocarele cu protestatarii, PLINE OCHI

Replica API 20 octombrie 2017 | 00:00 248

Sute de membri ai Sindicatului Sanitas Constanța s-au alăturat colegilor din țară, într-unul din cele mai mari mitinguri organizate, în ultimii ani, pe străzile Capitalei, de sindicaliștii din Sănătate. Peste 300 de oameni au plecat din județul Constanța, autocarele puse la dispoziție dovedindu-se neîncăpătoare, semn că angajații din Sănătate s-au decis să ia atitudine.

Încă de la primele ore ale dimineții, personalul medical din Constanța, Eforie Nord, Techirghiol, Negru Vodă și Mangalia au plecat la drum. De altfel, mobilizarea din Constanța a fost dată drept exemplu printre organizațiile din alte județe. „Am adus tabla pentru a ne explica: DE CE pierdem tichetele de masă, scad substanțial veniturile majorității salariaților din Sănătate și asistență socială, după aplicarea limitării sporurilor și trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, la 1.01.2018” – a fost unul dintre mesajele pe care le-au transmis către mai marii din ministere.

„De luni de zile, guvernanții nu fac decât să mimeze interesul față de domeniile pe care ei înșiși le-au decretat de importanță națională. Sub pretextul respectării Programului de guvernare, adoptă măsuri care se dovesc a fi, în realitate, în defavoarea angajaților din Sănătate și Asistență socială. Cum cred ei că vor opri plecarea personalului medical din sistemul public, fie în afara țării, fie către privat, cu măsuri care au ca efect scăderea veniturilor acestora, pierderea tichetelor de masă în 2018, creșterea numărului de gărzi suplimentare obligatorii sau dezbinarea echipelor medicale din spitale?”, a subliniat Leonard Bărăscu, președintele Federației SANITAS.

Principalele solicitări ale Federației SANITAS din România sunt: eliminarea plafonului de 30% pentru sporurile specifice sistemului sanitar și de asistență socială; aplicarea integrală a creșterilor salariale pentru TOȚI angajații din sănătate și asistență socială, începând cu 1 martie 2018; renunțarea la creșterea normei de bază (gărzi suplimentare obligatorii) pentru medici; renunțarea la transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, deoarece acesta va anula creșterea salarială de 25% prevăzută de lege; acordarea sporurilor pentru condiții de muncă întregului personal din sănătate și asistență socială, inclusiv personalului TESA; acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anului 2018; negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate.

După mitingul de ieri, Consiliul Național Sanitas va decide asupra oportunității declanșării grevei generale în sistemul sanitar și de asistență socială, au mai precizat reprezentanții federației sindicale.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aseara Codrin Stefanescu la intrebat pe Leonard Barescu de sporuri ori Leonard nu pera a stiut sa ii raspunda sa zis ca nu sunt bani EXCROCILOR dela guvernare cum nu sunt bani bani care sunt pentru sanatate dela salariati si firme unde sunt luati mina de pe iei si bagatii itro banca sa nu mai aveti acces la ei prin casa de asigurari Excrocilor
1
0
O intrebare retorica fiindca nici nu vreau raspuns. Pe voi cine va manipuleaza? Daca as fi PSD si as uita cat de importanti sunteti pentru tara v-as satisfce pe loc cererea si nu as mai modifica legile salarizarii sa ramana ca pe vremea chiorului de Base ca asa vor liderii de sindicat.
1
3
Bravo voua. Macar sa faca la fel si ceilalti "sindicalisti.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614