REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mobilizare la ACL, cu militărie dată jos din pod, pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale

Mobilizare la ACL, cu militărie dată jos din pod, pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale

Replica API 4 noiembrie 2014 | 08:47 177

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis şi şeful său de campanie, Vasile Blaga, i-au înnebunit luni pe liderii din teritoriu şi pe cei din staff-urile de campanie cu şedinţe şi videoconferinţe, după o serie de rezultate nemulţumitoare la alegerile de duminică.

Primul punct care a alarmat formaţiunea din opoziţie a tratat problemele de non-combat ale mai multor filiale PNL sau care, mai rău, au făcut blat fie cu Călin Popescu Tăriceanu, fie chiar cu PSD! În ultimul caz, “vinovatul de serviciu” a fost vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, suspectat de blat cu PSD, urmat de alţi “grei” ai partidului, precum preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ; Ruducu Filipescu șeful filialei Călărași; Vasile Mustățea, președintele liberal al CJ Giurgiu sau președintele CJ Botoșani, Florin Țurcanu ş.a. Iohannis, confruntat cu situaţia de a obţine rezultate mult sub aşteptări, a declarat luni că situaţia va fi analizată de conducerea centrală a partidului, dar şi în cadrul unor întâlniri regionale. De asemenea, Iohannis a precizat că nu are suspiciuni privind persoanele vizate. Nu de aceeaşi părere a fost însă Vasile Blaga, care a organizat o şedinţă, luni dimineaţă, în care s-a lăsat, în stilul în care a obişnuit, cu sânge pe pereţi şi cu determinarea să taie în carne vie după rezultatul prost scos în primul tur al alegerilor prezidențiale în localităţile unde existau formaţiuni puternice ale PNL. Ulterior, a avut loc şi o videoconferinţă cu toţi liderii judeţeni, la 17:30.

Potrivit surselor noastre, Blaga a dat o directivă doar liderilor PDL la respectiva videoconferință și le-a cerut ca în județele în care liberalii trădează sau nu reușesc să se mobilizeze să acționeze independent! De asemenea, liderii județeni ai PDL au libertatea de a alcătui echipe doar din membri ai PDL și să acționeze separat de colegii de alianță.

Cifrele care duc la executarea din bocanci

Primul care şi-a luat cele dintâi „capace” a fost secretarul general al PNL, Marian Petrache, care s-a prezentat în faţa conducerii centrale cu un scor deloc onorabil: 27,83%, fix în fieful său de la Ilfov. Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, completează scorurile slabe obţinute de ACL în Bucureşti, prin procentul de 24%, mult sub aşteptări, în Sectorul 5, faţă în faţă cu un Marian Vanghelie care nici măcar nu s-a deranjat să simuleze că face campanie pentru PSD. De asemenea, la Dâmboviţa se va da milităria jos din pod, unde prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a obţinut un rezultat care dă fiori: 24%.

Motive de mobilizare sunt şi la Constanţa, unde ACL consideră că non-combatul unor primari din judeţ s-ar putea datora “cumpărării cu saci de bani de la PSD”. De exemplu, la Medgidia, oraş controlat de PNL, Victor Ponta a obţinut dublu faţă de Iohannis! 48,81% a obţinut Ponta, faţă de 22,39%, obţinut de Iohannis. Cu greu, Iohannis s-a impus la Valu lui Traian, unde a obţinut un procent de 33,95%, iar Ponta a reuşit 33%. De precizat, însă, Iohannis a spulberat la Mihail Kogălniceanu, unde a obţinut un scor foarte mare: 41,56 % din voturile valabil exprimate, în timp ce Victor Ponta a obţinut 29,9%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102