REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mobilizare la Constanța, înainte de alegerile locale: polițiștii, jandarmii și militarii ISU pun la punct ultimele detalii

Mobilizare la Constanța, înainte de alegerile locale: polițiștii, jandarmii și militarii ISU pun la punct ultimele detalii

Replica API 1 iunie 2016 | 00:00 181

În contextul organizării alegerilor locale din acest an, MAI a desfășurat și desfășoară o campanie de informare a cetățenilor cu privire la principalele prevederi legale referitoare la exercitarea dreptului de vot. Pe pagina oficială de Internet a I.P.J. Constanța, a Jandarmeriei, Gărzii de Coastă, ISU Dobrogea și Prefecturii Constanța au fost postate bannerele campaniei și linkul către secțiuna dedicată alegerilor de pe site-ul MAI, care conține principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile ce pot fi constatate de angajații M.A.I. și infracțiunile prevăzute de Codul Penal, precum și link-uri către deciziile Biroului Electoral Central și ale Autorității Electorale Permanente.

Prin intermediul acestei campanii, alegătorii primesc recomandări utile în raport cu procesul electoral: să dețină documente de identitate valabile, să nu accepte mita electorală și să respecte confidențialitatea votului. În cadrul campaniei au fost realizate mai multe tipuri de materiale și au fost alese modalități de promovare multiple pentru a atinge categorii de public-țintă cât mai diverse. Astfel, au fost tipărite 22.000 de afișe, iar peste 700 astfel de materiale au fost distribuite în județul Constanța, fiind amplasate în locuri aglomerate, în sediile instituțiilor publice cu aflux mare de cetățeni, precum și la intrarea în secțiile de votare. De asemenea, au fost realizate trei spoturi video și trei audio, în baza deciziei Consiliului Național al Audiovizualului privind regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2016. De asemenea, spoturile M.A.I. au fost difuzate și prin intermediul plasmelor din centrele comerciale și a celor amplasate în locuri publice din municipiul Constanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102