REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Moda silicoanelor s-a "fâsâit", femeile îşi mai permit doar injecţiile care "astupă" ridurile

Moda silicoanelor s-a "fâsâit", femeile îşi mai permit doar injecţiile care "astupă" ridurile

Replica API 1 august 2012 | 00:00 92

Criza se simte şi în cabinetele de chirurgie plastică

Criza se simte şi în cabinetele de chirurgie plastică

A trecut moda silicoanelor. Acum se poartă acidul hialuronic injectat în şanţuile nasogeniene. Potrivit medicilor plasticieni, în ultima perioadă, doamnele şi domnişoarele nu prea mai apelează la mărirea sânilor cu silicoane, ci, mai degrabă, preferă să-şi ascundă ridurile. La nivelul Constanţei, chiar dacă sezonul estival este pe val, intervenţiile la sâni sunt ca şi inexistente.

S-a dus moda sânilor siliconaţi. Poate că situaţia financiară prin care trece România şi-a pus amprenta şi pe buzunarele celor dornici de înfrumuseţare artificială sau poate că doar a trecut valul. Motivul nu poate fi ştiut cu siguranţă, însă, cert este faptul că aceste genuri de intervenţii au scăzut drastic la nivelul Constanţei. Aşadar, doamnele şi domnişoarele nu mai apelează la măriri de sâni, chiar dacă sezonul estival este în toi, iar etalarea nurilor este mai mult decât esenţială. Potrivit medicului Ion Bordeianu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dacă înainte se mai înregistrau câteva intervenţii de acest gen pe lună, de aproximativ două luni nimeni nu s-a mai arătat interesat. În plus, toate intervenţiile estetice au scăzut drastic faţă de ultimii ani. "Situaţia nu este una favorabilă. Intervenţiile la nivelul sânilor au scăzut simţitor, în ultimele două luni chiar nu am mai avut nici măcar un caz. Pot spune că, faţă de alţi ani, toate genurile de intervenţii estetice au scăzut", a declarat, pentru "Replica", medicul plastician Ion Bordeianu. Potrivit acestuia, doamnele mai apelează, răzleţ, doar la anumite injectări cu acid hialuronic, mai ales în şanţurile nasogeniene. "Intervenţiile la care apelează doamnele, în general cu vârsta de peste 35 de ani, sunt injectările cu acid hialuronic, mai ales în şanţuile nasogeniene, dar şi acestea au scăzut simţitor, comparativ cu alte perioade sau alţi ani. Acum ne confruntăm cu vrei 3 cazuri pe săptămână", a mai spus medicul Bordeianu. Nici bărbaţii nu lipsesc de pe listă, aceştia dorind o întinerire imediată prin intermediul miraculosului acid hialuronic. Potrivit şefului Secţiei de Chirurgie Plastică, aceste injectări nu au nici un fel de contraindicaţie, iar preţurile diferă de la cabinet, la cabinet, fiind destul de accesibile. Singura recomandare ar fi legată de faptul că lasă câteva urme. "Recomand ca injectarea să se facă cu 3 - 4 zile înainte de vreun eveniment, dacă doamnele apelează strict pentru aşa ceva. După acest termen nu mai există urme, micile vânătăi trec", ne mai spune medicul, În plus, se pare că oamenii cu probleme de greutate se numără printre cei care mai calcă pragul cabinetelor destinate frumuseţii artificiale, aceştia apelând, în număr mic ce-i drept, la liposucţii, atât femei cât şi bărbaţi, dar cu vârste de peste 40 de ani. Aşadar, măririle de sâni sunt acum de domeniul trecutului, cel puţin la nivelul Constanţei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218