REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Modelul de administraţie „Vrabie“ şi cel de guvernare „Tăriceanu“, adoptate de candidaţii ALDE pentru judeţul Constanţa

Modelul de administraţie „Vrabie“ şi cel de guvernare „Tăriceanu“, adoptate de candidaţii ALDE pentru judeţul Constanţa

Replica API 5 decembrie 2016 | 00:27 205

Călin Popescu Tăriceanu şi Valentin Vrabie

Modelul de administraţie al primarului Valentin Vrabie şi cel de guvernare al preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu sunt „farurile“ după care se ghidează candidaţii pentru judeţul Constanţa ai Alianţei Liberalilor şi Democraţilor în programul lor guvernare. Experienţa co-preşedintelui ALDE, Călin-Popescu Tăriceanu, performanţele excepţionale ale guvernului condus de el între anii 2004 şi 2008, sunt mărturie a faptului că România poate şi trebuie să fie redată românilor. În acea guvernare România a avut cea mai mare rată de creştere economică din istoria postdecembristă - 8,7% -, s-au dublat salariile şi pensiile, au fost creat 600.000 de locuri de muncă, s-a investit 6% din PIB pentru educaţie (singura guvernare care a făcut acest lucru). În guvernarea Tăriceanu volumul investiţiilor a fost mai mare decât în întreaga perioadă 1990-2004.

Guvernarea ALDE, susţinută de trei piloni principali Alegerea primarului municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, de a se înscrie în partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor a fost o decizie calculată. Traiectoria edilului Medgidiei, ideile sale despre managementul unei administraţii publice locale coincid cu noţiunile celor trei elemente primordiale care stau la baza Programului De Guvernare propus de ALDE Constanţa. Aceşti trei piloni sunt „dezvoltare socio-economică sustenabilă“, „educaţie de calitate“ şi „respectul faţă de români“. „Toată activitatea mea de primar a avut ca prioritate clădirea unei administraţii puternice, bazate pe respectarea legii şi a bunei gestionări a banului public“, declară primarul Valentin Vrabie, vice-preşedintele ALDE la nivel naţional.

„Degeaba avem drumuri asfaltate dacă pe ele merg oameni needucaţi!” Încă de la începuturile sale ca lider al unei administraţii publice locale, educaţia a reprezentat prioritatea zero a lui Valentin Vrabie: „Degeaba avem drumuri asfaltate dacă pe ele merg oameni needucaţi!” este dictonul după care s-a ghidat el în toţi cei opt ani în care a fost primarul comunei Peştera şi pe care, categoric, îl va aplica şi de acum înainte. „Singura şansă a dezvoltării durabile, sustenabile a ţării noastre o reprezintă existenţa unui popor educat, care să poată astfel participa activ în procesul democratic“, este şi opinia membrilor ALDE Constanţa, care luptă pentru un mandat de parlamentar.

Proiectul „Investim în educaţie pentru viitorul copiilor din Peştera“ a fost implementat, de-a lungul anilor, pas cu pas. Aşa a ajuns comuna Peştera să se mândrească cu cea mai frumoasă şi bine-dotată şcoală din judeţ, cu rata de abandon şcolar de 0% şi cu faptul că toţi elevii din comună au primit în dar de la autorităţile locale, de ziua lor, biciclete şi tablete. Eforturile primarului se văd acum, când tot mai mulţi tineri din comună ajung să studieze la facultate, primind chiar şi burse de studiu. Măsurile propuse de echipa ALDE Constanţa pentru un sistem de educație performant converg către aceleaşi principii. „ne dorim inovaţii masive în sistemele formale şi informale de educaţie. Dorim să acţionăm pentru stabilirea, întărirea şi dezvoltarea infrastructurii ştiinţifice şi tehnologice a României.

Este nevoie să acţionăm pentru stabilirea, întărirea şi dezvoltarea infrastructurii ştiinţifice şi tehnologice a României, la fel de necesară fiind şi dublarea nivelului burselor elevilor şi studenţilor“, explică viitorii parlamentari ai ALDE din judeţul Constanţa. Grija pentru mediu, grija pentru viitor Şi în direcţia mediului primarul Valentin Vrabie s-a făcut remarcat. „De-a lungul anilor am reuşit să contribuim la creşterea numărului de suprafeţe împădurite dar şi la educarea comunităţii cu privire la necesitatea şi importanţa managementului forestier responsabil. Prin intermediul diferitelor proiecte şi cu ajutorul voluntarilor, în cadrul sesiunilor de plantat au prins rădăcini peste 100.000 de puieţi“, arată Vrabie în raportul de mandat depus în calitate de primar al comunei Peştera.

Şi aici, echipa ALDE Constanţa propune o serie de măsuri în vederea protejării mediului: „Trebuie oprită suprasolicitarea naturii în România (defrişări, construcţii ilegale, poluări). Dacă vom administra mai echilibrat resursele, pentru obiective simultane, vom salvgarda generaţiile viitoare prin menţinerea unei Românii locuibile“, precizează liderii ALDE Constanţa în platforma lor pentru o viitoare guvernare.

„Respectul faţă de români“ : Viitorul tinerilor, viitorul României Pilonul de guvernare „respectul faţă de români“, propus de echipa de candidaţi ai ALDE Constanţa include şi măsuri pentru construirea la nivel național a 50.000 locuinţe socialeși pentru tineri în fiecare an. Şi aici, primarul Valentin Vrabie a avut un corespondent pe care l-a aplicat cu succes. „Proiectul intitulat «Renaşterea satului românesc» prevede acordarea, în mod gratuit, de proiecte de casă tuturor celor care doresc să îşi construiască o locuinţă în comună Peştera. Beneficiari sunt deja 12 cetăţeni interesaţi să locuiască în comună noastră. Există numeroase solicitări pentru acordarea de loturi pentru construirea de locuinţe proprietate personală. Sunt înregistrate deja peste 1.000 de solicitări“, explică primarul Valentin Vrabie situaţia pe care a lăsat-o în comună Peştera în momentul în care a renunţat la funcţia de primar.

Nici Sănătatea nu este ocolită de programul de guvernare ALDE. Candidaţii pentru funcţiile de senatori şi deputaţi ai ALDE Constanţa propune crearea de dispensare în fiecare localitate din România inclusiv în cele rurale şi asigurarea cu cadre medicale. Şi acest lucru este perfect realizabil, a demonstrat-o vicepreşedintele ALDE, Valentin Vrabie. Dispensarul din comuna Peştera a trecut printr-un program de reparaţii capitale, iar în prezent unitatea sanitară este prevăzută cu un cabinet medicină de familie, cabinet stomatologic şi un punct farmaceutic.

Modelele de succes Vrabie şi Tăriceanu vor fi preluate şi implimentate de senatorii şi deputaţii ALDE pentru judeţul Constanţa pentru că au dovedit că sunt modele de succes, realizabile, palpabile. De aceea,co-preşedintele şi vicepreşedintele la nivel naţional ai ALDE, Călin-Popescu Tăriceanu şi Valentin Vrabie îşi pun încrederea în capacităţile candidaţilor partidului pentru judeţul Constanţa. Aşadar se poate! pentru ca noi " Redăm România Românilor”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367