REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

MODERNIZAREA Terapiei Intensive nou-născuți, realizată în proporție de 70%

MODERNIZAREA Terapiei Intensive nou-născuți, realizată în proporție de 70%

Replica API 30 ianuarie 2019 | 01:53 392

Proiectul renovării și modernizării Secției de Terapie Intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța se apropie de punctul final, lucrările fiind deja realizate în proporție de 70%. Etapele parcurse până acum au fost cele care au presupus cel mai mare volum de muncă și o infrastructură logistică specială. Proiectul urmează să fie finalizat în patru - șase luni.

„Am încheiat cu bine cea mai consistentă parte a acestui proiect și putem spune că am intrat în linie dreaptă cu lucrările. Noua secție a prins deja contur, dar mai avem câțiva pași importanți în față. Sperăm ca, prin efortul făcut alături de partenerii noștri din proiect și de autoritățile locale, să ajungem în termenul estimat la momentul inaugurării acestei unități în care micii pacienți vor fi îngrijiți după cele mai noi standarde în materie de terapie intensivă nou-născuti”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

In perioada urmatoare, echipa proiectului va coordona instalarea consolelor medicale in noua sectie, implementarea solutiei de telemedicina, montarea usilor cu sistem dublu de deschidere, special adaptate pentru acest spatiu si a ferestrelor cu sistem de umbrire.

Odata cu finalizarea proiectului, nou-nascutii din Constanta si judetele limitrofe, Tulcea, Braila, Ialomita si Calarasi, vor beneficia de servicii medicale la cele mai inalte standarde existente la ora actuala. Sectia va dispune de echipamente medicale de ultima generatie si instalatii moderne, spatii speciale pentru parinti si personalul medical si sali de consultatie. Solutia de telemedicina care va fi implementata la Constanta va permite transmiterea securizata de imagini si parametri medicali, in timp real si urmarirea de la distanta a semnelor vitale ale pacientilor. Noua unitate va deveni a doua din tara care va opera la acest nivel, dupa Sectia de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti, construita printr-un proiect sustinut de Fundatia Vodafone Romania in parteneriat cu Asociatia Inima Copiilor.

Lucrarile de renovare si modernizare a Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Clinic de Urgenta Constanta au inceput in august 2017. Proiectul este realizat cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romȃnia, care asigura coordonarea lucrarilor si o finantare de 1,1 milioane de euro, acordata in cadrul parteneriatului cu asociatiile Daruieste Aripi si Inima Copiilor. In sectia de la Constanta primesc anual ingrijire 1.000 de copii cu probleme medicale din regiunea de sud-estul a tarii. In aceasta regiune, mortalitatea infantila este cea mai mare din tara si de trei ori peste cea din Europa.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A fost nevoie de 30 de ani, netrebnicilor. Bine ca acum e modernizata. Puradeii si horahaii vor spune sarumana. Va mai trebuie si medici cu experienta clinica acum, ca ferestre ati pus.
0
0
modernizati si PROASTELE de la COLEGIUL MEDICOLOR. ca calca de 10 ori in acelasi loc . AU DAT CONCURS DE PILE LA ANGAJARE ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218