REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MODIFICĂRI. Iată ce acte trebuie să depui dacă vrei să ţi se restituie taxa auto

MODIFICĂRI. Iată ce acte trebuie să depui dacă vrei să ţi se restituie taxa auto

Replica API 11 octombrie 2017 | 00:00 263

Persoanele care doresc solicitarea fostelor taxe auto au scăpat de obligația prezentării actului doveditor al efectuării plății taxei auto, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2017, care a fost publicată luni în Monitorul Oficial și a intrat deja în vigoare. Totodată, OUG nr. 68/2017 elimină, pentru persoanele care au plătit taxa auto, dar nu au înmatriculat autoturismul pentru care au plătit această taxă, obligația de a anexa copiile cărții de identitate a vehiculului și certificatului de înmatriculare.

Astfel, în funcție de fiecare situație în parte, pentru restituirea taxei e nevoie de prezentarea următoarelor documente:

1. Când solicitantul are dovada plății taxei auto: cerere de restituire; documentul doveditor al plății taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule, taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrului de mediu pentru autovehicule, respectiv chitanța fiscală/ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plății acesteia (în original sau în copie);

copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.

2. Când solicitantului îi lipsește dovada plății taxei auto: cerere de restituire; copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.

În cazul în care contribuabilul nu anexează documentul doveditor al plății, efectuarea plății taxei va fi verificată direct de către Fisc.

3. Când proprietarul mașinii a plătit taxa auto și nu a înmatriculat-o

În acest caz, contribuabilul nu trebuie să anexeze copiile cărții de identitate a vehiculului și certificatului de înmatriculare. Așadar, la solicitarea restituirii taxei, el trebuie să prezinte doar următoarele documente: cerere de restituire; documentul de plată, în original, care confirmă plata taxei neutilizate, document pe care persoana desemnată din cadrul Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculări vehicule înscrie mențiunea „taxă neutilizată” și care este semnat și ștampilat de către aceasta.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mergeti la ANAF, MEDGIDIA,sa vedeti ce va asteapta...eu astazi,mai aveam putin si faceam...infarct..asa ceva nu este posibil...dar atentie...inca nu prea se stie...greul de-abia incepe...
1
0
DAR TREBUIE SA NE CONVINGEM,PROBABIL IN MOMENTUL IN CARE RIDICI BANII
0
0
cererea poti s-o depui incepand cu 1 ian 2018, depinde ce ai platit: taxa, timbru..etc pt timbru de la 1 sept 2018.
0
1
Statu Roman este impotriva propriei populatii,lucru complet dement. Asta este un motiv in plus pentru care milioane de romani vor continua sa plece definitiv din tara,cu convingerea ca nimic nu se va schimba in bine in urmatoarele doua secole. Tinand cond de fapturile care sunt betonate in zonele de varf ale societatii,se vede ca nu prea sunt sanse de schimbare pozitiva,hahalerele dorind puterea pentru ele si un popor de sclavi ,de nauci aplaudaci fara pretentii la viata demna.
4
0
de adormit copii...Am fost ieri la ANAF si mi au spus ca nu au primit deocamdata modalitatea de a restitui banii...In tara asta este usor de luat mai greu de restituit. In concluzie...Aveti de primit ! Ptr Replica ...nu mai aruncati petarde sa le inghita lumea.
8
0
Si daca taxa a fost restituita doar partial? Ce se intampla cu cei care au depus deja actele de anul trecut si li s-a promis ca va fi achitata taxa in 5 rate, in cinci ani consecutivi?. S-a platit prima rata iar apoi s-a sistat anul acesta . Mai trebuie depusa alta documentatie sau nu?
1
0
Sa vezi ce de bani fac samsarii care au adus masini, au platit taxa si le-au vandut mai departe la fraieri cik cu taxa platita. Isi recupereaza banii cu dobanda fiscala. Ia mai mult decat daca si-ar fi pus banii la banca. Nice
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218