REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Modificări în zona City Park Mall: se mută trecerile de pietoni şi apare un nou sens giratoriu

Modificări în zona City Park Mall: se mută trecerile de pietoni şi apare un nou sens giratoriu

Replica API 10 septembrie 2015 | 00:00 531

Refugii mai mari

Refugii mai mari

Extinderea City Park Mall aduce şi schimbări în ceea ce priveşte traficul rutier din zonă. Dacă la început se discuta şi despre o pasarelă pietonală, planul final include doar modificări la sensul giratoriu de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, construirea unuia pe Soveja, mutarea trecerilor de pietoni, lărgirea refugiilor şi modificarea timpului semafoarelor. În acest sens a fost primit şi avizul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, urmând a fi demarate lucrările.

Potrivit normativului de conţinut al documentelor, se va modifica sensul giratoriu deja existent pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, se va construi unul pe strada Soveja, se vor muta trecerile de pietoni, se vor lărgi refugiile pentru pietoni şi se va modifica timpul semafoarelor. Denumirea proiectului este: “Construire sens giratoriu pe strada Soveja şi reconfigurare sens giratoriu existent pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu”.

Amplasamentul obiectivului şi adresa: bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr.116c, Constanţa, pe când beneficiarul lucrărilor este SC Confort Urban SRL pentru SC Nepi Five Property Development SRL. Astfel, la cererea investitorului, se doreşte modificarea sensului giratoriu din bulevardul Lăpuşneanu aferent accesului în incinta City Park Mall, pentru a permite accesul unui flux mai mare de autovehicule în parcarea neacoperită, parcare care se va extinde, transforma în parcare subterană şi pe terasa centrului comercial.

Realizarea unui nou sens giratoriu pe strada Soveja este pentru facilitarea accesului auto în parcarea acoperită a complexului comercial. Totodată, pentru accesul pietonilor în incinta centrului comercial se vor prevedea trotuare de acces. De asemenea, trecerile de pietoni de la intersecţia Lăpuşneau cu Soveja vor fi mutate pentru a fi lărgită intersecţia şi pentru a decongestiona aglomeraţia din trafic. Potrivit informaţiilor noastre, lucrările urmează a fi demarate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102