rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Modificările BNR în zona de funcţionare a IFN-urilor au înjumătăţit clienţii Provident Financial

Schimbările făcute de BNR în zona de funcţionare a IFN-urilor au condus la situaţia de a respinge în jur de 70% din cererile de credite şi, dacă în 2016 aveam 347.000 de clienţi, acum am ajuns undeva la 184.000 de clienţi, a declarat Florin Bâlcan, directorul general al Provident Financial.

De asemenea, IFN-ul britanic a trebuit să aducă peste 30 de milioane de lire sterline pentru a respecta condiţiile de capitalizare impuse de BNR.

"În ultimii trei ani au fost trei schimbări semnificative care au apărut în zona noastră de funcţionare. Prima a apărut undeva în septembrie 2016 şi a intrat în vigoare în ianuarie 2017, când a fost acest Regulament 5 care a modificat Regulamentul 17 prin care practic s-au aliniat condiţiile de creditare ale IFN-urilor cu ale băncilor. O schimbare foarte importantă a fost partea de capitalizare. Pentru noi a fost o schimbare semnificativă odată cu Regulamentul 20 pentru că acolo s-au introdus două lucruri diferite. Pe de o parte s-a schimbat metoda prin care se trece din registrul general în registrul special, s-au adăugat câteva criterii prin care o mare parte din IFN-uri au fost trecute în registrul special, pe de altă parte s-a adăugat această condiţie de capitalizare pentru toţi care vând cu o dobândă de 10 ori rata Lombard, pentru că s-a considerat că sunt mult mai riscanţi. Şi acolo a apărut o schimbare. De unde aveai nevoie de o capitalizare de 6,7 lei la suta de lei s-a trecut la 67 de lei la suta de lei. Noi doar în 2018 am fost nevoiţi să aducem mai mult de 30 de milioane de lire sterline - 160 de milioane de lei - capitalizare pe baza acestei schimbări pentru a putea continua acordarea de credite, ceea ce este un efort considerabil şi nişte bani care rămân blocaţi şi, dacă te uiţi din perspectiva acţionariatului, având banii blocaţi, normal că-şi doreşte nişte randamente pentru banii respectivi", a menţionat el.

De asemenea, modificarea normelor privind gradul de îndatorare a făcut ca 160.000 de clienţi să nu mai poată accesa un împrumut nici de la bănci, nici de la un IFN.

"După 2017, odată cu schimbările făcute de BNR, deja autorizarea de credite este aproximativ la fel cu cea dintr-o bancă. Deja poţi să spui că avem toate verificările asemănătoare conform acestor cerinţe şi ne uităm că avem undeva 70% dintre credite pe care le respingem. Pentru 160.000 de clienţi credem că nevoia nu a dispărut, e clar că există în continuare. În acest moment facem un studiu foarte aplicat, foarte riguros, atât cantitativ, cât şi calitativ, pe partea asta şi o să-l avem gata pe la mijlocul lunii. Am spus că mergem prima dată, înainte de a ieşi în presă, la BNR, pentru că ei ne-au cerut cumva. Dar în principiu noi credem că cei 160.000 de clienţi pe care i-am pierdut astăzi nu mai au acces la o formă legală de finanţare şi vrem să dovedim lucrul acesta prin acest studiu. Informal vorbind, o parte dintre ei s-au dus spre familie, o parte s-au abţinut, iar o parte s-au dus către zona gri: case de amanet, către alţii, către prieteni. Din studiu reiese un fenomen care se numeşte îndatorare în cascadă - dacă un membru al familiei nu mai este eligibil apelează la rude, cunoscuţi, vecini care să se împrumute pentru el. Asta este o direcţie identificată până acum prin acest studiu. Dacă în gospodărie nu mai sunt doi eligibili trec la al treilea", a explicat managerul Provident responsabil cu afacerile corporative Vlad Şandru.

La rândul său, Florin Bâlcan a precizat că 90% dintre agenţii Provident provin din foşti clienţi.

"Ei cunosc foarte bine clienţii în comunitatea lor şi cunosc foarte bine şi cum au experimentat ei împrumutul Provident, dar şi cât de bine se pot descurca clienţii respectivi. Pe de altă parte, dacă ne uităm la sistemul nostru cu reprezentanţii de vânzări care se duc şi fac vânzarea, ei pot să evalueze foarte bine bonitatea şi situaţia în care sunt clienţii respectivi. Ţinând cont că marea majoritate a veniturilor vine din zona de colectare şi nu din zona de vânzare este foarte important pentru ei să facă o vânzare responsabilă pe care să o şi colecteze", a susţinut acesta.

Cel mai mare împrumut la Provident este de 15.000 de lei, însă media de creditare se situează undeva la 3.700 - 4.000 de lei. Sub 5% din totalul creditelor acordate de IFN sunt între 10.000 şi 15.000 de lei.

"Am putea da şi sume mai mari, dar avem destule cazuri unde deşi oferta e mai mare agentul vine şi o reduce tocmai că vede că situaţia face mai mult sens în această direcţie şi reuşeşte să-l convingă pe client să vadă cât se poate întinde şi mai curând să mai aştepte să mai ia un alt împrumut la un alt moment. Un lucru aproape unic este partea de întârzieri la plată care pentru noi este o chestiune extrem de mică. Adică modelul nostru merge un pic pe o zonă de unicitate pe piaţa românească. Având cont că avem şi o categorie de clienţi care au o capacitate mai fluctuantă de plată am mers foarte mult pe a îi înţelege, a-i ajuta, a le extinde durata pe care ei fac plăţile fără a le lua dobânzi de penalitate. Dacă ne uităm la veniturile noastre, avem undeva la 0,43% din venituri generate din dobânzile de penalizare, ceea ce nu cred că veţi mai găsi în această zonă. Atâta vreme cât ne uităm la o categorie de clienţi care poate într-o perioadă pot plăti mai bine şi în altă perioadă mai rău ei apreciază lucrul ăsta. Faţă de bancă, ne uităm la categorii diferite de clienţi. Tipul de clienţi la care mergem noi sunt clienţi riscanţi. Noi ne asumăm un risc mai mare, pe când o bancă o să se uite şi o să zică: ok, vreau o pierdere de 3% sau 5% şi atunci va respinge acelaşi tip de clienţi", a menţionat Bâlcan.

Potrivit acestuia, 50% din portofoliul Provident are mai mult de 90 de zile de întârziere, iar 90% dintre clienţi au cel puţin o întârziere în decursul unui an.

"Dar tocmai faptul că extindem această perioadă de colectare şi trecem peste maturitatea împrumutului şi mergem mult mai departe şi îi ajutăm pe cei 50% care sunt peste 90 de zile face ca 35% dintre ei totuşi să-şi plătească împrumutul într-o perioadă mai mare de timp şi fără dobânzi penalizatoare", a subliniat directorul general al Provident Financial.

Revenind la gradul de îndatorare, oficialul Provident Financial a reclamat faptul că, prin modificarea adusă de BNR normelor privind gradul de îndatorare, nu se mai pot lua în calcul venituri ocazionale, cum ar fi remiteri de valută din străinătate, venituri suplimentare pentru profesori, şoferi şi alte categorii profesionale.

"Dacă ne uităm la rata de respingere cum a evoluat la noi, cel mai mare impact pe zona aceasta vine din gradul de îndatorare. A fost un salt semnificativ. În 2019, dacă adăugăm şi respingerile care se fac la pre-scoring, practic sărim de 70% din clienţi care vin şi pe care îi respingem pe diverse motive (gradul de îndatorare, diverse documente de venit pe care le aduc) şi aici exact asta ar fi ideea. 25% din cereri sunt respinse pentru clienţii noi şi 36% pentru clienţii existenţi. Noi am ajuns cu valoarea vândută undeva la valoarea anilor 2012-2013 când nu acopeream toată ţara. Uitându-ne la cota de piaţă, ea s-a păstrat, dar s-a redus masa de clienţi la care te poţi adresa. Ni s-a schimbat semnificativ piaţa de clienţi la care ne adresăm", a explicat Bâlcan.

Modificările BNR din ultimii trei ani au făcut ca Provident Financial, care în 2016 era cel mai mare angajator britanic în România, cu 4.100 de angajaţi, să ajungă acum pe locul 3, cu reducerea personalului la jumătate.

"În cei 13 ani de când este în România, Provident a avut 327 de milioane euro investiţii directe în economie, din care o treime sunt taxe, salarii şi alte lucruri directe. E clar că ele vor scădea în ritmul ăsta, pentru că ne adresăm unei populaţii mai mici şi impactul va fi diferit. Din punct de vedere al numărului de clienţi, avem acelaşi trend. (...) Noi înţelegem înclinaţia BNR pentru a proteja supraîndatorarea şi cred că e ceva absolut normal şi e scopul principal stabilitatea şi a se asigura că nu se produce un impact în macroeconomie, dar deja toţi sunt puşi la aceeaşi masă, aduşi toţi în acelaşi regulament, deşi vorbim de lucruri foarte diferite între un credit de 1.000 de lei şi un credit ipotecar din toate punctele de vedere, de la ce trebuie să verificăm până la riscul pe care îl aduci în economie, nemaivorbind de diferenţa dintre un IFN şi o bancă, a riscului pe care îl aduci în economie pentru că în cazul IFN-ului vii cu banii de acasă, pe când în bancă nu. Din nou, nu mai vorbim de o separare. Sunt o mulţime de direcţii în care pot fi privite lucrurile, dar deocamdată toate sunt puse deoparte şi credem că există un risc ca de fapt prin acest 'one size fits all' să afectezi mai mult decât ţi-ai dori şi cu puţină flexibilitate poţi să îţi atingi acelaşi obiectiv, dar fără să ai prea multe efecte colaterale", a susţinut el.

Provident Financial, în parteneriat cu AURSF, a organizat un eveniment la Predeal în cadrul colaborării lor pentru educaţie financiară şi creditare responsabilă. AGERPRES

marţi, 8 octombrie 2019485
Comentarii
mai mult...Economic
20 noi 16:51EconomicIndicele ROBOR la 3 luni a urcat uşor la 2,98% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni a urcat marţi la 2,98% pe an, de la 2,97%, cotaţie anunţată cu o zi în urmă, conform...202

20 noi 00:00EconomicEuro ajunge la un nou maxim istoric; cursul stabilit de BNR: 4,7759 lei/euro198
20 noi 00:00EconomicEY România: Mediul de afaceri cere Guvernului abrogarea OUG 114 şi Split TVA216
20 noi 00:00EconomicMinistrul Muncii: Nu mă feresc să înlocuiesc Poşta Română ca distribuitor de pensii, dacă poştaşii s-au apucat de politică

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a avertizat că nu se va feri să înlocuiască Poşta...271

20 noi 00:00EconomicVolintiru: Romgaz ar putea prelua 15-20% din proiectul Neptun Deep; am fost contactaţi luni de reprezentanţii Exxon471
20 noi 00:00EconomicRomânia a avut în septembrie cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană211
20 noi 00:00EconomicRomânia a fost cea mai dinamică piaţă auto din Europa, în luna octombrie

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/ a anunţat marţi că vânzările de autoturisme noi în Europa...170

20 noi 00:00EconomicDirectorul general al companiei CFR Marfă şi-a dat demisia172
19 noi 00:00EconomicEuro atinge luni un nou maxim istoric; cursul stabilit de BNR: 4,7729 lei/euro330
19 noi 00:00EconomicChiriţoiu: Comisia Europeană a decis că CFR-Marfă a primit ajutor de stat ilegal şi trebuie să returneze 400 de milioane de euro

Comisia Europeană a decis că ajutorul de stat acordat companiei CFR Marfă în 2013 a fost ilegal, iar statul român...337

19 noi 00:00EconomicConsiliul Concurenţei: Companiile petroliere aşteaptă decizia OMV Petrom pentru a modifica preţul carburanţilor367
19 noi 00:00EconomicDănescu (ARB): În România, intermedierea financiară este cea mai mică din Europa328
Vremea
13.7°13.5° - 13.7° miercuri, 20 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 84%
Vânt: 6.45 m/s
Presiune: 1022 milibari

Loto
6/4961115173349
5/402819293839
joker12252838414
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 noi 00:00SportPreliminarii Euro 2020. Țara Galilor, a 20-a națională calificată direct! Ultimele 4 locuri se decid la ”baraj”

Reprezentativa pentru care evoluează Gareth Bale a învins Ungaria, scor 2-0, și a urcat pe locul al doilea în Grupa...390

20 noi 00:00SportIrlanda de Nord U21 - Romania U21 0-0. Pas greșit pentru tricolorii mici

Tricolorii mici pierd punct prețioase în lupta pentru calificarea la EURO 2021. Jucătorii antrenați de Mirel Rădoi...512

20 noi 00:00SportGigi Becali, pus sub acuzare de DNA, după ce a fost audiat două ore de procurori: „Sunt acuzat că am spălat bani prin Steaua”

Gigi Becali (61 de ani), patronul FCSB, și Vasile Geambazi, nepotul său, au fost chemați la DNA pentru a fi audiați....615

20 noi 00:00SportIanis Hagi: Aşa nu putem să avem pretenţii să ne calificăm la European, trebuie să schimbăm ceva

Fotbalistul echipei naţionale a României, Ianis Hagi, a declarat, luni noaptea, că el şi colegii săi nu pot avea...468

Local
20 noi 00:00LocalRectificarea actelor de stare civilă: ce trebuie să ştiţi

Rectificarea unor rubrici din actul de stare civilă presupune îndreptarea erorii materiale comise cu ocazia...275

20 noi 01:14LocalSe răcește vremea și vin ploile! La Constanța se verifică receptorii pluviali

Echipe mixte ale Primăriei Municipiului Constanța, S.C. RAJA SA și ale operatorului de salubrizare s-au asigurat, în...1330

20 noi 02:32LocalDacă vedeți acest bărbat, sunați la Poliție!

Polițiștii au fost sesizați cu privire la dispariția lui Denisencu Petre, de 68 de ani, din municipiul Tulcea. În...721

20 noi 02:32LocalSe reabilitează gardul unei școli din Constanța

Primăria Municipiului Constanța a alocat fonduri pentru înlocuirea gardului Școlii Gimnaziale nr. 12 „B.P....663

20 noi 02:31LocalBunuri în valoare de peste 1.200.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii...523

20 noi 02:29LocalNEREGULI depistate de polițiști în traficul rutier din Constanța!

O patrulă formată dintr-un polițist din cadrul Secției 4 și un jandarm al G.M.J. Constanța, la data de 18...521

20 noi 02:29LocalCetăţean sirian cu permis de şedere FALS, descoperit în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au identificat în P.T.F. Constanţa un cetăţean...570

20 noi 02:24LocalBijuterii din aur găsite la Constanța, într-un autocar!

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, în data de 17.11.2019, au efectuat...1010

20 noi 02:24LocalUn constănțean CONDAMNAT pentru furt, PRINS la frontieră!

În Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, în data de 19.11.2019, în jurul orei 7.00, s-a prezentat pentru...430

20 noi 02:22LocalPolițiștii au intervenit la peste 2.000 de evenimente într-o singură zi

Polițiștii au organizat, în cursul zilei de luni, 18 noiembrie, 200 de acțiuni pentru prevenirea faptelor...338

Politică
20 noi 02:33PoliticăCSM a numit vicepreşedinţii Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru următorii trei ani

Secția pentru judecători a CSM a decis, în urma audierilor de marți, ca Elena Bogasiu și Iulian Dragomir să...485

20 noi 02:34PoliticăCopiii fără acte de identitate vor avea acces la sistemul educațional! Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii

Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea prin care copiii fără acte de indentitate să poată fi înscriși în...381

20 noi 02:33PoliticăLudovic Orban: Salariul minim ar putea crește cu 7,2%

Premierul Ludovic Orban a transmis marți, pe pagina de Facebook a Guvernului, că salariul minim pe economie ar putea...514

20 noi 02:23PoliticăPrimăria Agigea implementează proiectul JOYRIDE -Resurse şi Iniţiative Comune Dedicate Mediului Înconjurător

Primăria Agigea, proiect de anvergură pentru dezvoltarea turismului local! Administrația locală implementează...489

20 noi 02:29PoliticăSiegfried Mureşan va candida pentru funcţia de vicepreşedinte al PPE la Congresul de la Zagreb

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) va candida pentru funcția de vicepreședinte al Partidului Popular...370

20 noi 02:16PoliticăÎncepe plata indemnizațiilor pentru membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare din municipiul Constanța

Cei 1758 de membrii ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, care au participat la alegerile prezidențiale...572

20 noi 02:30PoliticăOrban: La Congresul PPE susţinem candidatura lui Tusk la funcţia de preşedinte şi a lui Mureşan la cea de vicepreşedinte

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii îi susţin la Congresul Partidului Popular...360

20 noi 02:30PoliticăPNL a sesizat BEC cu privire la distriburea de către PSD a unor broşuri cu informaţii 'false'

PNL a sesizat Biroul Electoral Central cu privire la distribuirea de către PSD a unor broşuri, pe motiv că acestea...624

20 noi 02:30PoliticăOrban: Prezenţa la vot va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform analizelor PNL

Prezenţa la vot în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform...357

20 noi 02:21PoliticăIohannis, despre renunţarea la imunitate: Când ajungem la schimbarea Constituţiei, voi relua această temă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Ploieşti, că imunitatea preşedintelui este prevăzută în...875

Monden
20 noi 17:52MondenFiica lui Laurette, bătută, lovită, umilită la şcoală, pentru că e mulatră

Fotomodelul Laurette Atindehou (35 de ani) îşi caută dreptatea după ce, pe 14 noiembrie, fiica ei a fost agresată...373

20 noi 02:40MondenMara Georgescu, adolescenta de 15 ani care promite să ajungă ca Rihanna şi-a lansat primul videoclip

O voce puternică ce i-ar putea face concurenţă până şi Rihannei a fost descoperită recent. La doar 15 ani, Mara...366

20 noi 00:00MondenAndreea Antonescu, pentru prima oară în rochie de mireasă. Decolteu de infarct

Andreea Antonescu așteaptă să semneze actele de divorț cu afaceristul Traian Spak, iar între timp a mai consumat o...372

20 noi 00:00MondenDe ce a renunţat Dezbrăcatu' la maşină. Codruţ Kegheş merge acum numai cu trotineta

Actorul Codruţ Kegheş (47 de ani) unul dintre prezentatorii emisiunii “Cronica Cârcotaşilor” şi interpretul lui...303

20 noi 00:00MondenJennifer Aniston le-a mulţumit fanilor după ce a ajuns la 20 de milioane de urmăritori pe Instagram

Jennifer Aniston le-a mulţumit fanilor după ce a ajuns la 20 de milioane de urmăritori pe Instagram - la puţin peste...226

20 noi 00:00MondenRochia 'Travolta' purtată de prinţesa Diana la Casa Albă va fi scoasă la licitaţie

Celebra rochie de seară pe care prinţesa Diana a purtat-o în timpul unui dans cu actorul John Travolta la un dineu la...329

20 noi 00:00MondenStormzy şi John Legend, printre vedetele care vor cânta la gala Global Citizen Prize Award

Stormzy, John Legend şi Sting sunt printre vedetele confirmate să cânte la o ceremonie de premiere care recunoaşte...202

20 noi 00:00MondenPaul McCartney va fi cap de afiş la Festivalul Glastonbury din 2020

Muzicianul britanic Paul McCartney va fi cap de afiş la viitorul Festival Glastonbury (sud-vestul Marii Britanii), care...207

20 noi 17:54MondenFosta casă de discuri a lui Taylor Swift îi va permite artistei să cânte melodii mai vechi la televiziune

Fosta casă de discuri a lui Taylor Swift a lăsat să se înţeleagă luni că îi va permite cântăreţei să...205

20 noi 00:00MondenRecuperarea actriţei Catherine Deneuve va fi grea şi de durată

Reputata actriţă franceză Catherine Deneuve, care a suferit pe 6 noiembrie un accident vascular ischemic şi a fost...258

Mapamond
20 noi 00:00MapamondPreşedinţia Partidului Popular European va fi deţinută, în premieră, de către un est-european

Congresul Partidului Popular European (PPE), ce are loc miercuri şi joi la Zagreb, va marca o premieră în istoria...231

20 noi 00:00MapamondParchetul suedez renunţă la urmărirea lui Julian Assange pentru viol

Parchetul suedez a anunţat marţi că a abandonat urmărirea lui Julian Assange pentru viol, după aproape zece ani,...202

20 noi 00:00MapamondUniunea Europeană, divizată asupra reformei privind extinderea spre Est

Ţările din Uniunea Europeană s-au arătat divizate marţi în privinţa reformei asupra extinderii spre Est, după ce...227

20 noi 00:00MapamondMalta: Premierul Muscat confirmă arestarea unui intermediar în cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia

Prim-ministrul maltez Joseph Muscat a confirmat marţi arestarea unui bărbat suspectat că a acţionat ca intermediar...209

20 noi 00:00MapamondONU, îngrijorată de graţierile acordate de Donald Trump unor militari acuzaţi de crime de război

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a criticat vehement, marţi, decizia preşedintelui american de a...247

20 noi 00:00MapamondSpania: 19 foşti lideri socialişti condamnaţi într-un scandal de corupţie

Justiţia spaniolă a condamnat marţi 19 foşti lideri socialişti din Andaluzia (sud), fief istoric al Partidului...208

20 noi 00:00MapamondIstoricul rus Oleg Sokolov, care şi-a ucis şi dezmembrat iubita, a încercat să se sinucidă

Avocatul lui Oleg Sokolov, celebrul istoric rus care şi-a ucis şi dezmembrat iubita, a declarat marţi că acesta a...234

20 noi 00:00MapamondDosare fabricate pe bandă rulantă în Rusia: Disperate, mamele celor arestaţi îi cer lui Putin să ancheteze abuzurile sistemului

Rude a zeci de ruşi arestaţi în marja protestelor neautorizate din vară au denunţat marţi, într-o scrisoare...224

20 noi 00:00MapamondSistemul de învăţământ din Turcia se luptă să îi integreze pe copiii refugiaţilor sirieni

Aproape o treime (1,7 milioane) dintre cei 3,6 milioane de refugiaţi sirieni înregistraţi în acest moment oficial...224

20 noi 00:00MapamondRusia - Cel mai mare laborator clandestin de droguri sintetice, desfiinţat de poliţie

Poliţia rusă a desfiinţat cel mai mare laborator clandestin de droguri sintetice din Rusia ce producea 1,5 tone de...189

Sănătate
18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...783

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...891

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1649

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...773

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...1514

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5366

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...987

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1091

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1341

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9699