REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

MODURI de a MURI: de la ascultatul muzicii la căşti, la vârstnici în baston SPULBERAŢI pe stradă!

MODURI de a MURI: de la ascultatul muzicii la căşti, la vârstnici în baston SPULBERAŢI pe stradă!

Replica API 16 noiembrie 2018 | 10:19 668

Luaţi aminte!

Luaţi aminte!

Fiecare generație are metehnele sale! Astfel, de la fenomenul tinerilor care și-au pierdut viețile loviți de mașini și trenuri întrucât aveau căștile în urechi, trecem la vârstnicii care se deplasează cu ajutorul cârjelor sau bastonului și se încăpățânează să traverseze prin locuri neamenajate. În cursul zilei de 14 noiembrie au fost înregistrate două accidente, unul feroviar și altul rutier, o persoană decedând.

Ziua de miercuri, 14 noiembrie, a fost "marcată" de mai multe accidente. Însă, de precizat este faptul că, în ultima perioadă, tot mai multe evenimente nefericite au avut loc din pricina vârstnicilor care aleg să traverseze prin locuri nepermise, ei deplasându-se cu ajutorul cârjelor sau bastonului. Spre exemplu, potrivit oamenilor legii, în jurul orei 9.50, o femeie, în vârstă de 28 de ani, din Constanța, a condus un autoturism pe Șoseaua Mangaliei, dinspre strada Pandurului către strada Caraiman, iar în dreptul Carrefour a surprins și accidentat ușor o femeie, de 82 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, fără a se asigura.

Polițiștii rutieri au declanșat cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a petrecut nefericitul eveniment. Apoi, cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța au fost solicitate să intervină în Valu lui Traian, zona Valea Seacă, acolo unde o femeie a fost spulberată de tren. Nenorocirea s-a produs la orele dimineții!

Femeia, în vârstă de 80 de ani, a vrut să traverseze liniile de cale ferată, în baston, dar s-a împiedicat și a căzut. Nu a mai avut, practic, nici o șansă! A fost, efectiv, spulberată. În urmă cu câteva luni, în același loc a mai murit un vârstnic, în același mod. Și, din păcate, nu sunt singurele exemple de acest gen, în care victime pică pietonii în vârstă, care se deplasează cu ajutor și totuși traversează prin loc nepermis.

Printre exemple se află și un accident înregistrat pe I.C. Brătianu, iar în Valu lui Traian o femeie chiar a murit în timp ce voia să traverseze drumul național cu ajutorul unui cadru metalic.

Amintim că, până de curând, un alt fenomen punea stăpânire pe Constanța, fiind vorba despre tinerii care ascultau muzică la căști în timp ce traversau căile ferate și carosabilul. Mai mulți adolescenți au murit în acest mod, dar cazul care a cutremurat o întreagă comunitate a avut loc în Valu lui Traian, în 2016, când un elev olimpic a murit spulberat de tren întrucât, da..., asculta muzică la căști.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vezi ca esti prost? Primii doi postaci sunt pozitiile 1 si 2 iar tu 3. Dar ce sa faci cand nu te duce capul?
2
1
puteti sa va rezolvati intre voi dorintele declarate....
2
4
Generatia smartphone moare pe limba ei si generatia baston-carje moare pe limba ei. CE ATATA STUDIU!!! ORICUM SUNTEM MULTI PE PLANETA SI MANCARE PUTINA,DACA NE MAI DA SI AFARA DIN UE MAI VEDETI ...ULA MANCARE IN ROMANIA LA HYPERMARKET.si in Ro mancare nu se mai face la cat de otravit e pamantul cu pesticide...
4
8
Printre varstnici se numara si george despina....maresalul nonagenar
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920