REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Moga-Mobilul a ajuns la Independenţa şi Movila Verde: zeci de persoane şi-au făcut analizele gratuit

Moga-Mobilul a ajuns la Independenţa şi Movila Verde: zeci de persoane şi-au făcut analizele gratuit

Replica API 3 octombrie 2015 | 11:45 378

Investigaţii medicale

Investigaţii medicale

Zeci de persoane din localităţile Independenţa şi Movila Verde au beneficiat, vineri, de un set de analize gratuite şi controale amănunţite. Totul a fost posibil cu ajutorul senatorului Nicolae Moga, prin cabinetul medical Moga-Mobil. Sunt oameni în vârstă, unii fără venituri, alţii cu pensii mai mult decât mizere, care nu au beneficiat de foarte mult timp de asistenţă medicală. Graţie cabinetului medical Moga-Mobil, locuitorii din comuna Independenţa şi satul Movila Verde au descoperit afecţiuni de care nu ştiau că suferă.

Printre problemele cele mai grave cu care oamenii de la ţară se confruntă este şi lipsa asistenţei medicale. De acest lucru este conştient şi senatorul Nicolae Moga, unul dintre puţinii parlamentari care se implică şi încearcă să-şi ajute oamenii care au crezut în el şi l-au votat. Cabinetul medical Moga-Mobil a ajuns, vineri, în comuna Independenţa şi satul Movila Verde Zeci de persoane au stat la coadă pentru un consult amănunţit şi o ecografie completă. Unii dintre ei au aflat că suferă de boli care, netratate, în timp ar fi dus la complicaţii.

„Vedeţi, o fată atât de tânără, i-a descoperit piatră la rinichi cu ajutorul ecografului! Este foarte important să descoperi boala la timp. Oamenii aceştia nu şi-au făcut analizele de mult timp“, a declarat Nicolae Moga. „Voi sta de vorbă cu Ministrul Sănătăţii, să găsim o soluţie în ceea ce priveşte medicii de familie care au competenţă în ecografia generală. Aceste aparate sunt foarte scumpe şi nu-şi permit să le achiziţioneze. Poate, dacă i-ar ajuta ministerul, le-ar cumpăra şi ar putea să efectueze şi astfel de investigaţii. Nu este suficient să-şi ia o tensiune şi să-ţi asculte inima.

E important să vadă şi ce se întâmplă în interior, poate omul are ficatul mărit, poate are piatră la rinichi, atunci îl poate trimite la specialist“, a conchis Nicolae Moga. Localnicii veniţi la consult au profitat de prezenţa senatorului şi au stat de vorbă cu alesul. Oamenii s-au plâns de diferite probleme, cum ar fi lipsa curentului electric. Un bărbat cu trei copii mici acasă i-a solicitat lui Moga ajutorul în acest sens. De 8 ani nu are curent, întrucât nu are acte pe casa în care locuieşte.

Moga i-a promis necăjitului că-l ajută cu un generator pe motorină, un televizor, dar şi un frigider. O altă problemă cu care se confruntă localnicii este lispa abatoarelor. Gospodarii sunt nevoiţi să-şi vândă animalele cu 5 lei pe kilogram, pentru a nu muri de foame. Existenţa unui abator în zonă le-ar aduce mai mulţi bani în buzunare şi n-ar mai fi nevoiţi să vândă marfa în târguri, fiind păcăliţi de cumpărători. Senatorul a promis că va găsi o soluţie în acest sens.

Reamintim că Moga-Mobilul este o ambulanţă dotată cu aparatură medicală, un cabinet mobil coordonat de medicul Loredana Bălăceanu, medic angajat al Spitalului Hârşova. În deplasarea de la Independenţa şi Fânta Mare, senatorul a fost însoţit de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, dar şi un reprezentat al Casei de Pensii. Echipa a fost întâmpinată de primarul Cristea Gâscan.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367