REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Mohammad Murad: „Oamenii de afaceri români sunt discriminați. Numărați câți afaceriști străini au ajuns cu dosare penale”

Mohammad Murad: „Oamenii de afaceri români sunt discriminați. Numărați câți afaceriști străini au ajuns cu dosare penale”

Replica API 21 octombrie 2017 | 00:00 262

Confederația Națională a Patronatului Român a organizat, la începutul acestei săptămâni, la inițiativa Federației Patronatelor din Turismul Românesc, prima dezbatere cu tema „Capitalul Românesc: trecut, prezent și viitor”. La dezbatere au participat reprezentanți ai confederațiilor, ai mediului de afaceri și ai Guvernului. În cadrul dezbaterii, membrii Confederanției Naționale a Patronatului Român și-au exprimat îngrijorarea că oamenii de afaceri români sunt discriminați în raport cu cei străini, cărora nu li se fac dosare penale în ritmul în care se întâmplă acest lucru cu investitorii autohtoni.

Deşi 70% din bani vin de la firmele cu capital românesc și doar 30% de la firmele cu capital străin, multinaționalele au știut să se organizeze mai bine decât firmele romaneşti, au fost de părere reprezentanții confederației. Tot aceștia susțin că nu există egalitate de tratament, din partea autorităților statului, față de companiile cu capital românesc și cele cu capital străin.

„Oamenii de afaceri români sunt discriminați în raport cu cei străini. Numărați câți oameni de afaceri străini au ajuns cu dosare penale, din cele 37.000 de firme străine. Câte dosare penale au firmele românești? Recunosc că noi nu avem experiența lor, nu avem juriști care costă 10.000 de euro de lună”, a declarat Mohammad Murad, preşedinte FPTR. El a mai spus că sectorul privat trebuie rupt de zona politică, trebuie să existe o delimitare și trebuie distrusă acea discriminare, pentru existența a unor șanse egale.

Oamenii de afaceri români cred că se pune accent formare pentru nivelele 1,2 de calificare, fără să se facă o evaluare a pieței muncii. Este nevoie de o abordare sistematică, unde formarea profesională să se conducă după anumite obiective. Nu se face o estimare pe riscuri de competenţe și, din păcate, nu avem o clasă de antreprenori educați.

De asemenea, reprezentanţii mediului de afaceri propun schimbarea Codului fiscal şi se opun TVA-ului defalcat. În alte ţări a fost un eșec inițiativa de a defalca TVA. Totodată, s-a propus ca firmele care au contracte cu statul ar trebui să plătească TVA- ul atunci când se încasează banii, nu când se emite factura.

Investitorii români au mai spus că statul trebuie să aibă un rol activ privind încurajarea producătorilor autohtoni, prin îmbunătățirea sistemului de achiziții publice, cu respectarea tuturor normelor europene privind concurența. Este nevoie, în paralel, de educarea potențialilor investitori autohtoni și de sprijin concret din partea statului pentru accesarea rapidă a fondurilor europene.

„Guvernul este deschis să comunice cu mediul privat pentru a găsi soluții win - win. Avem nevoie de dialog constructiv, însă vă rugăm să veniți cu soluții concrete pe care să le analizăm şi ulterior să le punem în practică”, a afirmat Ramona Chirilă Lohan, Consilier de Stat la Guvern, prezentă la dezbatere.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
strainii nu sunt hoti ca rumanii
0
1
Mai schimbati placa asta cu ciuma rosie! Asta e cu molima galbena! Cu lozinca asta rasuflata frustratii de dreapta o sa piarda si alegerile urmatoare. Pt ca atat ii duce capul: Sa puna botul la toate fasaielile de pe fb! Succes
2
0
... au toti carduri si halesc moca si isi duc amantele si boracii la piscina la PHOENICIA ! O fi legal , etic , dezinteresat ?!?!?
5
1
un arab nesimtit care isi bate joc de angajati dar cotizeaza la politicieni
8
2
Priviti dejectia asta de evazionist, a cotizat bani pe la pesede, ciuma rosie, si acum are pretentia sa aiba imunitate la controale. Ceea ce se si intampla ca iesise infractorul de dragnea si declara ca oamenii de afaceri romani prea sunt controlati de ANAF.
7
1
Aici ai dreptate Mohamad...
4
4
L-a botezat tac'su Mohammad ! In traducere : Vasilica ?!.....
5
2
Eu sunt investitor roman get beget cu patron libanez in spate deci roman de la tata si mama lui mea
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218