REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mohammad Murad: Partidele nu-s în stare să producă oameni de care are nevoie societatea!

Mohammad Murad: Partidele nu-s în stare să producă oameni de care are nevoie societatea!

Replica API 31 martie 2020 | 00:00 6464

Mohammad Murad, omul de afaceri care controlează lanţul hotelier Phoenicia din Năvodari, a demarat o acţiune umanitară menită să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, în plină pandemie de coronavirus. Un gest de omenie, spune el, pentru nişte oameni aflaţi la nevoie, care au nevoie de ajutorul celor care îl pot oferi. Mohamad Murad a lansat şi un apel tuturor agenţilor economici, oamenilor de afaceri de pe litoral: e nevoie sa fim uniţi pentru a trece acest moment critic. S-ar fi aşteptat să se alăture campaniei şi politicieni sau reprezentantul Guvernului în teritoriu, însă nu au făcut-o, probabil preocupaţi de alte chestiuni care să le aducă şi ceva voturi, spune omul de afaceri. Mohamad Murad a acordat un interviu ziarului Replica, prin intermediul căruia a vorbit, printre altele, şi despre lipsa de implicare a autorităţilor locale în lupta cu coronavirusul, dar a şi dezminţit zvonurile potrivit cărora se pregăteşte să candideze la Primăria Constanţa.

Mohammad Murad

Reporter: Domnule Murad, aţi demarat o campanie umanitară menită să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, în plină pandemie de coronavirus. Vorbiţi-ne mai mult despre această acţiune, vă rog!

Mohammad Murad: Este un moment în care trebuie să preluăm multe sarcini de la stat şi să răspundem pozitiv la tot ce se întâmplă, din păcate, în România. Mediul de afaceri trebuie să fie implicat în multe acţiuni umane, pentru că aşa e corect. Nu trebuie să vorbim doar când e bine, trebuie să ajutăm şi când e rău, numai aşa putem alina din durerea oamenilor. E nevoie de mobilizare să putem să-i ajutăm, în special, pe cei în vârstă. Centrul de informare de la Phoenicia, acolo unde sunau turiştii pentru a rezerva un loc de cazare, este, începând de luni, 30 martie, centru de informare şi ajutorare pentru cei care au nevoie să le trimitem pachetele. Ni s-a alăturat, în această acţiune, o firmă care asigură distribuirea produselor, o altă firmă a donat 3,4 tone de morcovi. M-aş fi bucurar să fiu ajutat de primar, de prefect, să vină să ajute. Nu m-a sunat nimeni.

Rep: Cât de afectat va fi turismul, chiar şi litoralul, de această pandemie? Vă gândiţi să cereţi ajutor Guvernului?

Mohammad Murad: Momentan, ne gândim la ceea ce e mai important în aceste momente: viaţa oamenilor. Au intrat zeci de mii de oameni în şomaj, din păcate, asta s-a întâmplat. E o catastrofă pentru noi. Dar nu ne gândim acum la cifre. Să scăpăm de această situaţie, după care vom vorbi cu cei de la Guverm, cu instituţiile abilitate încât să ne fie mai uşor nouă, dar şi salariaţilor. Nu sunt de acord să cerem de la stat. Nu suntem Dubaiul, statul nu are bani. Trebuie să avem un echilibru şi să găsim soluţii, să fim corecţi cu noi înşine. Eu mă gândesc puţin raţional, nu numai la mine. În Constanţa, noi activăm cu un număr de peste 700 de persoane, sub 3 % au intrat în şomaj sau sunt cu program redus. N-am desfăcut contracte de muncă.

Rep.: Cum comentaţi ordonanța de urgență privind amânarea ratelor la bănci până la finele anului?

Mohammad Murad: Dacă era 1 aprilie aş fi zis că-i păcăleală. Minsitrul Finanţelor poate nu ştie care-i treaba cu finanţele. Eu, dacă nu plătesc la zi tot, nu pot beneficia de ordonanţa de amânare a ratelor. Sunt obligat să plătesc la zi totul, altfel nu primesc ajutor. Păi dacă nu am, de unde să plătesc? Sunt convins că 80-90% dintre oamenii de afaceri, agenţii economici nu vor beneficia de această ordonanţă pentru că nu sunt la zi cu plăţile. O păcăleală ca asta nu am mai întâlnit la niciun alt partid, îmi pare rău să spun, dar liberalii sunt depăşiţi total de situţie, asta e realitatea.

Rep.: Domnule Murad, s-a vehiculat că acţiunile dumneavoastră din ultima perioadă au ca scop atragerea cât mai multor voturi. Să lămurim pe toată lumea: candidaţi sau nu la Primăria Constanţa?

Mohammad Murad: Da, am fost acuzat că îmi cumpăr voturi. Să vină şi alţi candidaţi să facă asemenea acţiuni pentru oameni, să nu se ascundă în case. Să iasă afară, să-şi facă ceva pentru oameni în această perioadă, să-şi asume şi apoi, treaba lor ce fac, să candideze. N-au bani? Dar să facă fel şi fel de plăţi pentru promovare au bani? Nu pot să spun acum dacă voi candida sau nu. Nu am în gând acum să fac acest lucru, nu am în cap acum. Dacă e posibil să ajut în continuare, o să fac ca până acum.

Rep.: Ce aşteptări aveţi după alegerile locale pentru Constanţa și Mangalia?

Mohamad Murad: Profilul unui primar în 2020 trebuie să fie schimbat. Să fie oameni cu proiecte pentru tineri, pentru bătrâni, pentru oamenii de afaceri. Trebuie altă viziune. Nu am avut în Constanţa un primar cu viziune. Constanţa a rămas mult în urmă. Ce să facă domnul Făgădău dacă nu are vizune?! Acum, când totul arată altfel decât e normal, primarii caută încă soluţii pentru voturi. Un fel de pudră pe faţă să arate mai frumos, să arate că ei fac lucruri bune. Asta e depăşită, se făcea în 1995, nu în 2020. Numai când se apropie alegerile să facă lucruri. Mi-e ruşine de ei când îi văd aşa.

Rep.: Există, printre candidaţi, vreun politician cu vizune? Sunt şanșe să se schimbe lucrurile după alegeri?

Mohamad Murad: Din păcate, niciun partid politic nu e în stare să producă edili, nişte primari care să-şi asume că sunt ai oamenilor. Partidele nu sunt în stare să producă oamenii de care avem nevoie. Eu, ca să fiu medic, ca să operez, să fac un tratament, am învăţat 7 ani. Cum vine unul care care n-a condus 3 oameni în viaţa lui, să conducă un oraş? E nevoie de o şcoală, să susţină un examen şi apoi să ajungă primar. Orice întârziat în viaţă se lipeşte de un partid şi ajunge să candideze. Nu aşa se procedează. E nevoie de o şcoală adevărată pentru asta.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
corect ce spune domnul Murad. Il apreciez pt ca s-a alaturat acestei campanii.
2
2
este corect, romanii sunt cam batuti in cap, nu produc manageri ptr orase, ar trebui sa zica sarumana pentru astfel de demersuri din mediul antrprenorial de succes... dar prosti cum sunt nu isi dau seama de oportunitati ai nostrii, pentru ca asa am ajuns in belea, am dat cu piciorul la toate sansele...
0
2
Lista urmatorilor cacati care candideaza pentru a afunda Constanta de tor in cacat:un avortat,un limbric,un parameci si o dejectie umana.Votati daca aveti cu cine.
1
1
Bine c ai aparut tu, ce sa zic, asa ca un bun samaritean, iar noi sa te credem!
4
1
Mars in Siria! Locul tau nu este aici!
7
6
Ia cara- te la tine inntara daca aiici nu iti place. Te i imnogatiti aici, probabil esti omul serviciilor. Tupeisti sunt ciuhabii astia, hai caramba expulzat daca nu ii convine
7
4
Orice intarziat in viata se lipeste de un partid si ajunge sa candideze. Nu asa se procedeaza. E nevoie de o scoala adevarata pentru asta.,,,,, mijto grait
3
2
Duceti-va mai de aici cu ciuhapii vostri...
7
6
Nu stiu de ce judecati acest om.De ce nu au fost in stare ai nosti sa faca ce a facul el, adica un antreprenor de succes...chiar contezaza ca este libanez? Este un om de mare caracter si cu siguranta stie sa vb romaneste mult mai bine ca multi dintre cei care au comentat mai jos. Mohammad, nu baga in seama comentariile rautacioase, sti foarte bine ce faci si de ce esti in stare. Sanatate si succes!
8
8
Bravo lui, le tremura chilotii la toti de frica ca ar putea fi asta ales primar, stiu ei cine!
7
9
Musulmanii number one.
7
12
Nu iti e rahat cu ochi sa ameninti lumea ca le cauti ipul. Nu a mers vrajeala asta de reclama si direct amenintari. Eu unul ma pis pe libanezul asta libidinos pe tine pe toti sclavii care muncesc la politie,sie si sri sa imi gaseasca mie ip-ul.aaa da si ma pis si pe toti jurnalisti care se vand pentru o ciorba si un covrig cu intrebari de 2 lei si incearca sa faca reclama mascata.
7
0
Decat o palnie de tuica ca Mazare, un oligafren ca Fagadau condus de ma-sa aia psihopata mai bine Mohammad Murad Primar, decat un roman prost mai bine in strain educat, decat cu un prost la profit mai bine cu un destept la pierdere. Constantenii au ajuns pulimea Romaniei
10
9
si sa mearga mai departe cu spalatul banilor muratu asta ca mai toti nenorocitii care au tepuit si inselat prosti a cotizat si cotizeaza !am ajuns asa ca suntem prosti si creduli la tot ce zboara , iar dupa ce ne dam seama ne batem cu caramida in piept , dar e prea tarziu!
8
3
Domnul Murad este un mare investitor si e solutia cea mai buna pt Primaria C-ta. Pe mine ma va numi director Directia Patrimoniu in primarie, ca sunt expert in mangle !
6
8
Bre MURAD tu ai glume in program sau o faci pe prostu ,cum adica"partidele nu sunt in stare sa produca oameni de care are nevoie societatea",adica decand esti matale cu afaceri in Romania tot ce ai facut ai facut legal,nu ai"donat"si tu pe la vreun partid sau n-ai spaguit nici un politician pentru o semnatura sau altceva,nu stii cu ce se mananca politica in Romania?.
16
0
Toate ciorile, hotomane impogatite in Romania pe spatele fraierilor isi dau cu parerea! Un libanez borat!
15
6
Covidu este special conceput sa omoare 80 la suta dintre votantii pesede. Nasol este ca ramanem astia care am votat cu peneleu si o sa murim de foame fara ajutorul celor din pesede. Nasol! P.S. Am glumit mai galetarilor! Traiasca Romania Normala!
4
3
se stie ca faci bani aici pt hesbollah. dute i plua noastra, ca se va termina vrajeala assta si venim dupa tine. auzi al draq, da lectii pe aici. te belim.
14
3
Domnule Murad,partidele sunt produsul romanilor. Atata sunt in stare romanii in ce priveste legitimarea prin vot a unor ciumpaflenderi de toata jena,ca apoi sa se lamenteze ca astia votati nu fac ceva similar altor personalitati din tari straine. Pai cand alegi cu curultot cacat iese,nu parfum de lavanda. Pui prostul sau nemernicul la putere si te astepti la ceva bun? Pai atunci si tu esti prost,neamule!
12
5
Hotz infect.
17
2
@10:16 stai linistit. e de bun simt sa stai pe vpn cand e nevoie.
0
1
In Syria cand sunt alegeri?Poate va mutati cu tot cu sediul de campanie?ce ziceti?vreti?Stati cumniti si la locurile voastre bai ROMANILOR usor!Mai bine treci pe la scris Murad ca apari cu Mazare in multe scrise vorbite dar si filmate!Cu evaziunea cum mai stai?Bai NEA IMPOZIT du te ba acasa cu vrajala de Orient Mijlociu!V am tot lasat asa din bun-simt dar voi nu prea intelegeti lexica vorbirii si aveti MULT TUPEU sa ne vorbiti de afaceri cand se stie cum le faceti si de unde ati plecat!
18
2
Da ajutoare doar pensionarilor din Cta si Mangslia, adica acolo unde are interes electoral, el avand firma in Navodari. La tv a spus ca da ajutoare pensionarilor cu venit pana in 1500 lei. La sediul firmei a schimbat conditia la 1200. Ajutoare pt voturi!!
17
0
oricum acest murad daca va candida si va ajunge primar , nu poate exista vreo comparatie cu actualul spagar cu freza de ginere mort fatalau si golanul cretin babu...
15
11
hahahahaahah
8
2
mario , fata de tine sigur este mai destept
4
12
dl sa plece in liban sau siria tara lui ,a venit cu o valiza si acum e miliardar? e super destept sau are 2 capete?
30
11
Oare este atat de greu ca reporterul sa puna niste intrebari care cu adevarat conteaza? Acest excroc, arab, incaseaza astazi, in plina criza, 250,000 de euro pe luna de la statul roman pentru serviciile de carantinare. Camerele lui, care altfel stateau goale pe centrua bucuresti la Phoenicia Expres si la Saturn, au ajuns sa fie platite cu 600 lei pe noapte. Mai mult decat in varf de sezon. Acest arab, care in contextul in care noi avem 1 milion de someri, el angajeaza oameni adusi din Sri Lanka. Un articol platit pentru a baga sub pres jaful pe care il da statului roman. Vai de noi!
27
5
Da ce scoala ati facut dle Murad ca sa conduceti afaceri in domeniu horeca si turism? tot la medicina? Deci conform teoriei dumneavoastra, nu sunteti calificat sa conduceti afecerile, si totusi o faceti, ba chiar ne dati si lectii la TV.
24
4
evezionistul de la Spring Time ! A furat statul roman cu milioane si milioane de euro !
25
3
gigi le ai frate cu limbile in cur. ia l acasa n plm si tine l pentru tine. siktir
16
4
Gigi,din cauza latrailor si pupincuristilor ca tine suntem noi unde suntem.In toate institutiile de stat este plin de personaje ca tine,care ling si tot ling dosul sefilor...Murat vrea sa-si faca un capital de imagine pe sema acestei pandemii,acestei nenorociri care se revarsa asupra noastra.Oamenii cu adevarat oameni,fac donatii sub anonimat,altii fac donatii pe la tv sau cu camerele si reporterii langa ei,ei defapt nu fac donatii,isi platesc imaginea,isi fac reclama.Trebuie sa ne trezim cat mai repede ca altfel va fi dezastru!
22
3
Perfect adevarat! Bravo Dle Murad, ati facut o descriere realista a partidelor politice si a candidatilor la primaria Constantei. Va urmaresc de multa vreme si va felicit pentru ce faceti. Nu luati in seama 'latraturile' din jurul dvs si mergeti inainte pe calea aleasa! Multi din 'latraii' de mai jos sunt cei hraniti de aceste partide neputincioase dar invidioase pe rezultatele bune ale concurentilor. Ce scriu ei pe forum, nu sunt comentarii; sunt injurii, calomnii, atitudini extremiste! Cand ai educatie si vrei sa spui ceva, sa-ti exprimi o parere, nu scrii ca un analfabet sau vulgar!
13
31
PNL altul n-ati gasit sa promovati? Atat va duce capul. Nu aveti coloana si faceti doar ce va spune Rares? De tot cacatul ati ajuns de promovati toti excrocii
23
4
ORICE INTARZIAT IN VIATA SE LIPESTE DE UN PARTID SI AJUNGE SA CANDIDEZE! Un adevar trist spus de un strain. Observ ca toata lumea arumca cu rahat. Bravo foarte bine,dar aveti grija, nu de alta,dar comentariile nu le puteti sterge iar daca asta se duce la politie si face niste plangeri veti fi nevoiti sa dati explicatii fraierilor.sa nu va imaginati ca nu puteti fi gasiti,IP ul vostru ramane in sistem fraierilor si atumci sa va vad. Mai bine ati citi articolul sa vedeti ce spune omul.si culmea nu fura curent ca fagadau chitac dobre stelian samd... deschideti ochii baaaa prostovanilooor
13
19
de ciuhap nenorocit!
26
4
Un spion ce trebuie trimis inapoi in Siria.Sa faca politica acolo.
30
5
Ia zi, de ce ai lasat in paragina Hotelul Amfiteatru de la Neptun Olimp, de atatia ani de cand l-ai luat, hotule ?
32
6
Uite cine a ajuns sa ne dea sfaturi. Dupa ce si-a vazut sacii plini cu ajutorul oamenilor din partidele locale acum le arata cu degetul.
33
3
Stai cuminte daca nu ajuti de bunavoie iti rechizitionam noi tot gratis,pana se termina procesul tau te duci pe cursa de moarte naturala!
26
0
O panarama evazionista....anaf doarme pe el
68
6
Un hot notoriu prieten cu pensatul si rujatul de rares Bogdan PNL il mai promoveaza si aia pe la PRO TV mare afacerist ...
35
2
Isi face campanie pe carca amaratilor. Rusine bai teroristule !
33
5
NUUU trebue sa aduca borati ca tine ..un cioroi libanez.
28
4
Nu mai promovati acest escroc. Singura sa abilitate este accea de a pacali societatile cu care colaboreaza prejudiciile pe care Phoenicia le-a creat depasind ordinul milioanelor de euro.
32
5
tiganul asta vroia sa candideze si el....chiar un jeg imputit ca asta vine aici sa dea lectii de moralitate???
25
6
escroc .punct muiangiu .punct lepadatura .punct
29
3
Mai bine taceai
29
2
Un lake prefacut, am muncit in lantul lui de cacat, trateaza angajatii ca pe sclavi, toate directoarele se baga sub masa ca sa ajunga mai sus, toti sefii lui libanezi niste perversi, nu se arunca nimic expirat totul se vinde. Pentru fiecare leu bagat se asteapta sa scoata cel putin 10. Fagabou e un bou, Chitac e un spagar de cand era rector profesor la Anmb. Constanta are de ales numai intre dobitoci ca la fiecare alegeri.
47
3
Esti un mare, dar mare, dobitoc!
6
25
va candida si vedem daca va fi ales. e un drept. intre timp l-as incuraja sa ajute cat mai multi oameni, chiar daca ar insemna ca sunt voturi cumparate.
19
15
Mr. Murat, I will speack in english because romanian is so difficult for you. I wish you A LOT OF MUIE !!
38
9
In ce limba a fost luat interviul, ca ciuhapul abia vorbeste doua cuvinte in romana
41
10
Ce javra si ce latra el de bandit! Murat, lumea s-a convins de derbedei si hotomani d-astia ca tine! Nu mai pacalesti pe nimeni!
51
7
Murat , da-te dracu de spalator de bani a mafiei politice din Beirut.Mai esti fratica cu Vulpea de la doi s'un sfert???
48
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218