rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Mohammad Murad: Primăria Mangalia a RISIPIT jumătate din BUGET pe CONTRACTE FICTIVE

Luptă crâncenă pentru viitorul unui oraș important al României și litoralului românesc, Mangalia. Unul dintre contracandidații cotați cu mari șanse pentru a-l înlocui pe actualul primar, Cristian Radu, a acordat un interviu cotidianului Replica în care au fost abordate mai multe aspecte despre soarta municipiului Mangalia. Este vorba despre Mohammad Murad, important om de afaceri și candidat independent la Primăria Mangalia.

"Vin să dau, nu să iau"

Acuzat că este un străin care vrea să fure bunurile românilor adevărați din Mangalia, sau că este în alianță tacită cu Zanfir Iorguș, ori cu Cristian Radu, Mohammad Murad s-a arătat neplăcut surprins de această campanie electorală, prima la care a participat până acum. Acesta a ținut să lămurească încă de la începutul interviului că face jocurile nimănui și că, mai devreme sau mai târziu, va deveni primarul Mangaliei.

"Pentru mine este pentru prima dată când sunt într-o campanie, este un lucru nou pentru mine. M-a surprins foarte neplăcut faptul că se folosesc foarte multe miniciuni. Sunt o persoană care sunt învățată să fie pragmatică, să discut despre proiecte și soluții. Am văzut că sunt atacat pe niște subiecte precum că sunt străin și vreau să fur, că sunt într-o alianță cu unul sau altul. Cristian Radu mă acuză că sunt în alianță cu Iorguș, iar Zanfir Iorguș mă acuză că sunt în alianță cu Cristian Radu. Cred că sunt departe de acest gând, niciodată nu am făcut un astfel de jocuri, nici măcar în afaceri. Cred că cel mai important lucru în viață este să fii demn, să respecți și să ceri respect. Invit pe toți contracandidații la un dialog constructiv. Unii dintre au fost primari și nu mai pot dovedi că pot face o schimbare majoră. Au fost opt ani, Cristian Radu, și 12 ani Zanfir Iorguș, la conducerea orașului, timp în care au dovedit că nu mai pot face mare lucru. Eu vin să dau, nu vin să iau. Nu am făcut din funcția de primar un scop pentru a face bani. Nu am moștenit de la soacra zeci de hectare și nu sunt o persoană care a făcut profituri din jocuri de noroc. ", afirmă Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia.

"Am investit în ultimele cinci luni, la Olimp, mai mult decât toate fondurile atrase în ultimii opt ani de Mangalia"

Mohammad Murad este de părere că Mangalia are nevoie de un om din turism, cu viziune, luând în considerare că 40% dintre activitățile din Mangalia au ca scop turismul. De asemenea, omul de afaceri semnalează că este timpul să scăpăm de mentalitatea gonirii străinilor din țară, dând exemplul unor orașe din țări dezvoltate care au în conducere cetățeni străini.

"Aceasta nu este politică, este o politică de gașcă care este depășită. Este o politică care nu are nicio legătură cu democrația. Politicienii trebuie să își asume eșecul acestei administrații. Actualul primar din Mangalia vorbește foarte mult de fonduri europene. Sunt o persoană care chiar crede în aceste proiecte, iar dacă ne uităm atent și pragmatic puteți observa că investițiile pe care le-am făcut în ultimele cinci luni în Olimp sunt mai mari decât toate fondurile europene atrase în ultimii opt ani la Mangalia. Nu este corect ca eu să fac asfaltări, să facem faleza, cu tot cu iluminat, pentru că aceste lucruri țin de primărie. Cred că fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea. L-am auzit pe primar spunând că nu are pretenții să fie primar în Beirut, așa că nici o persoană din Beirut nu ar trebui să aibă pretenții să fie primar la Mangalia. Eu vreau să-l contrazic. Primarul din Londra este este pakistanez, primarul din Rotterdam este din Iordania, și atunci cred că trebuie să depășim acest stadiu. Nu trebuie să rămânem blocați într-o gândire ce aparține de alte timpuri.", a declarat Mohammad Murad.

Cristian Radu l-a șantajat pe Ludovic Orban cu demisia, dacă premierul nu-l va susține

Ludovic Orban, prim-ministrul României și președintele Partidului Național Liberal ar fi fost șantajat cu demisia din partid, de către Cristian Radu, dacă nu va veni la Mangalia pentru a-l susține pe actualul primar. Tocmai din acest motiv, Orban și-ar fi modificat vizita programată în județul Constanța, asta pentru a nu crea complicații în partid.

"Fără niciun fel de dubiu, știu că voi ajunge primar al Mangaliei, mai devreme sau mai târziu. Astăzi sunt la un nivel de 30%, iar Cristian Radu vă garantez că nu este peste 33%. Dacă mergeți în Mangalia și întrebați de Cristian Radu lumea va fugi, pentru că îi este frică de el. Fiecare terasă nu are toate actele în regulă, la fel și magazinele, și se tem să spună ceva pentru a nu primi controale din partea primăriei. Acesta nu este un mod de a fi primar, să terorizezi orașul. L-am întrebat pe prim-ministrul României dacă l-ar susține pe Cristian Radu din simpla postură de cetățean al Mangaliei. M-aș bucura să-mi răspundă la această întrebare. Coleg de partid nu înseamnă chiar totul. I-am explicat prim-ministrului, în cadrul unei întâlniri, că diferența dintre noi este una singură: eu fac politica unei țări, nu a unui partid. Cristian Radu a pus condiția că, dacă nu va veni Ludovic Orban pentru a-l susține la Mangalia, că își va da demisia din partid. Cred că prim-ministrul a înțeles că este nevoie de acest lucru, și-a schimbat programul și a venit la Mangalia. Este greșit, pentru că prim-ministrul o să vadă în scurt timp că primarul Cristian Radu este certat cu legea și cu Constituția României. O astfel de persoană nu cred că trebuie să fie susținută de nicio persoană publică importantă.", a explicat Murad.

Nu există afacere în Mangalia care să nu se simtă șantajată de primar

Mohammad Murad arată că Mangalia pierde peste jumătate din bani pe contracte fictive și face o comparație între costul unui metru de trotuar pentru o societate privată și pentru Primăria Mangalia.

"Astăzi nu există o afacere în Mangalia care să nu se simtă șantajată de actualul primar. Pentru a vă forma o idee despre Cristian Radu vă ofer următoarea formulă: Radu Mazăre x 10 = Cristian Radu, din toate punctele de vedere. Miercuri, 16 septembrie, a fost o ședință de Consiliu Local în care au fost aprobată suma de 16 miliarde de lei vechi către o firmă de avocatură. La o primărie precum Mangalia, vi se pare normal să existe un contract contrar legii, în total 70 de miliarde, dar închizi ochii pensionarilor cu un pachet care costă 400 de lei. Vi se pare că este un mod de a gândi? Eu garantez că în fiecare an, de ziua fiecărui pensionar, voi găsi o soluție pentru a oferi 1.000 de RON, nu o dată la cinci ani. De unde bani? Vă spun că Mangalia a rispit peste jumătate din bani pe contracte fictive, umflate. Raportul Curții de Conturi constată acest lucruri. Mangalia cumpără borduri cu 700 lei metrul, în timp ce eu le cumpăr cu 100 de lei. Risipa într-o primărie precum Mangalia este o crimă. Vedem oameni săraci, tineri care pleacă din oraș, persoane fără locuri de muncă.", a mai adăugat Mohammad Murad.

"Vin din mediul de afaceri și știu cât de mult am fost șantajat"

Mohammad Murad și-a invitat contracandidații la dezbateri, însă fără succes, pe teme precum curățenia din oraș, sănătate, educație, pensionare sau iluminat public. Până acum, niciun contracandidat nu a răspuns prezent invitației. Candidatul independent afirmă că administrația locală nu are viziune pentru a livra un produs turistic de calitate, lăsând turiștii exclusiv în grija hotelierilor.

"Dacă voi fi ales primar, eu vă spun că fiecare persoane care are o inițiativă privată și creează un loc de muncă, mă voi duce personal cu autorizație și îi voi strânge mâna. Nu trebuie să vină la primărie, ci mă voi duce personal. Nu am interese ascunse și mă cunosc foarte bine ca persoană. Am fost acuzat că am teren în pădurea Comorova, dar nu am niciun mp acolo. Am un teren în Jupiter, dar în schimb nu am altceva. Eu vreau o parcare pentru mangalioții care vin în vizită la complexul meu, vreau iluminat public în stațiune și o relație de respect, nu de șantaj. Am conexiuni la București și am putut câștiga respectul clasei politice indiferent de partide. I-am criticat pe bună dreptate. Am deschideri către instituții financiare și putem găsi fel de fel de formule pentru a face investiții. Vom atrage și fondurile europene. Probabil cel mai important, vin din mediul de afaceri, îl cunosc și știu cât de mult am fost șantajat. Știu tot ce au făcut ei și acum că plec dintre oamenii de afaceri, promit o schimbare care va avea un impact la nivel național.", a mai adăugat Mohammad Murad.

Urmărind restul interviului veți putea afla și rezultatul comparației făcute de Mohammad Murad între mandatele lui Zanfir Iorguș și Cristian Radu.

CMF 24200416

Sorin HULUBEI

vineri, 18 septembrie 20203242
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
Marți, 17 mai, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Tit-Liviu Brăiloiu, fost senator PSD
GANDUL.RO
Scene GROTEȘTI! Ce pățesc soldații ruși în Ucraina: „Lasă-te înjunghiat...”
mai mult...Replica
16 mai 21:13ReplicaNava-școală „Mircea” s-a întors din primul marș de instrucție din acest an

Nava-școală „Mircea” s-a întors luni, 16 mai a.c., din primul marș de instrucție din acest an, cu escale în...274

17 mai 23:10ReplicaFăgădău, marele absent de la funeraliile Gabrielei Mazăre! Video241
17 mai 23:05ReplicaA blocat strada, în Poarta 6, să scoată bani de la bancomat!76
17 mai 23:04ReplicaMagazinul cu fake-uri din fosta cafenea a Simonei Halep a rămas gol! Video

De mai bine de o lună de zile, pe magazinul Fashion Legends, situat în inima târgului din Constanța, s-a așternut o...93

17 mai 00:01ReplicaPSD Constanța și-a mai impus un om într-o funcție de conducere! Șerbănescu a ajuns șeful OSIM270
17 mai 23:03ReplicaO firmă din Constanța a dat faliment în timp ce primea bani publici pentru obiective sociale70
17 mai 23:00ReplicaMihai Trăiastriu, reacție dură după Eurovision 2022: Anul ăsta a fost enervant de politic! Video

Iată că a mai trecut o ediție a concursului de muzică Eurovision. Ucraina a câștigat cu un scor detașat (631...61

17 mai 22:58ReplicaPuhoi de gură cască în zona bisericii din Mamaia Sat! Video90
17 mai 22:37ReplicaPărinţii sunt disperaţi! Au crescut preţurile şi la meditaţii!78
17 mai 22:35ReplicaISU Dobrogea încă nu are saltele pneumatice…

În ultimii ani, județul Constanța a fost zguduit de câteva evenimente dramatice care au fost gestionate, în primă...71

17 mai 22:30ReplicaIohannis: România susţine pe deplin procesul de aderare la NATO a Suediei125
17 mai 00:14ReplicaRomașcanu: Mi-aș dori să se întâmple o resetare completă a Eurovision174
Vremea
14.7°14.7° - 15.3° marţi, 17 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 80%
Vânt: 2.82 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/494562453944
5/4033174312426
joker264235201312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 mai 00:00SportTenis: Iga Swiatek, lider detaşat în clasamentul WTA; Simona Halep a revenit în top 20

Iga Swiatek conduce detaşat clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), publicat luni, după o...41

17 mai 00:00SportFotbal: Levski Sofia a câştigat Cupa Bulgariei pentru a 26-a oară

Levski Sofia a cucerit al 26-lea său trofeu în Cupa Bulgariei la fotbal, după ce a învins-o în finală cu 1-0 pe...49

17 mai 00:00SportTenis: Novak Djokovic se menţine lider în clasamentul ATP

Tenismanul sârb Novak Djokovic se menţine în fruntea clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti (ATP),...46

17 mai 00:00SportFotbal: FC Lugano a câştigat Cupa Elveţiei după o aşteptare de 29 de ani

Echipa FC Lugano a câştigat Cupa Elveţiei la fotbal, după 29 de ani de aşteptare, după ce a învins cu scorul de...47

Local
17 mai 23:21LocalProiecte de 3 milioane euro pentru Năvodari, prin PNRR

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că în cursul zilei de luni, 16 mai a.c., a încărcat în...234

17 mai 23:22LocalAtenție, șoferi! Se închide traficul rutier pe autostrada A2!

Pentru execuția unor lucrări la pasajul care supratraversează A2, în zona km. 13+330, se va închide traficul...682

17 mai 23:21LocalConferință despre autonomia non-teritorială, la Universitatea Ovidius din Constanța

285

17 mai 23:19LocalBeţi şi fără permis, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat, la data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, un...202

17 mai 23:20LocalBărbați reținuți pentru amenințare, tulburarea ordinii publice și furt calificat

Urmare a cercetărilor în 2 dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii...289

17 mai 23:20LocalIncendiu la un apartament de pe strada Cișmelei

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 16 mai a.c., în Constanța, pe strada...329

17 mai 00:04LocalCine a vizitat Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu de la începutul războiului din Ucraina

În perioada martie-aprilie 2021, Rusia a început o consolidare militară majoră în apropierea frontierei...734

17 mai 23:24LocalPromenada din Mamaia, plină de oameni, ca în vremurile bune!

Stațiunea Mamaia a arătat, în weekendul ce tocmai s-a încheiat, ca în plin sezon estival. Temperaturile ridicate de...1224

17 mai 23:23LocalTuriştii preferă apartamentele în locul camerelor de hotel!

1319

Politică
17 mai 00:07PoliticăAUR a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a plenului a proiectului Legii offshore

Liderul deputaţilor AUR George Simion a solicitat, luni, în plenul Camerei, scoaterea de pe ordinea de zi a...233

17 mai 22:43PoliticăCîţu despre modificarea Codului fiscal: Nu trebuie să se întâmple nimic

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a pronunţat, luni, pentru predictibilitate şi pentru o menţinere a Codului...195

17 mai 22:43PoliticăAurescu: România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

177

17 mai 00:08PoliticăAlina Gorghiu: Nu văd posibilă schimbarea cotei unice de impozitare

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că nu vede...137

17 mai 19:38PoliticăUltima carte a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, amânată de judecătorii din România

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat dezbaterile în ultima cale extraordinară de atac prin care...102

17 mai 00:07PoliticăTheodor Stolojan spulberă planurile lui Ciolacu: Codul Fiscal nu poate fi modificat

Theodor Stolojan, fost președinte al PNL, spune că actualul Cod Fiscal nu poate fi modificat pentru introducerea...266

17 mai 22:43PoliticăInflaţia este influenţată în continuare de preţul de la energie

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...210

17 mai 22:44PoliticăMarcel Ciolacu: Nu avem criză alimentară, am luat măsuri

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...213

17 mai 22:44PoliticăGeorge Simion: "Nu ceaiul de tei e problema cu inflaţia, ci guvernanţii!"

301

Interviuri
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3417

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2264

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

6056

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3046

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4042

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3273

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11350

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video

Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5019

22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video

1597

Monden
17 mai 00:00MondenActori celebri în scene nud. Detalii picante de la filmări: „Dacă ea trebuie să fie goală, voi fi și eu gol“

Mulți dintre actorii celebri s-au lovit de momentul incomod în care au fost nevoiți să fimeze scene nud. Situațiile...57

17 mai 00:00MondenHeidi Klum, un posterior de vis la 48 de ani! Apariție incendiară pe străzile din Las Vegas

Heidi Klum, 48 de ani, s-a filmat într-o vestimentație strâmtă și complet transparentă, care-i lasă tot...47

17 mai 00:00MondenAudiență record pentru TVR la difuzarea Eurovision: cifre duble față de ediția din 2021

44

17 mai 00:00MondenGabriela Spanic, despre tentativa de omor la podcastul lui Viziru: „Mi-a fost frică să nu mor!“

Gabriela Spanic a fost invitata lui Lucian Viziru în podcastul acestuia. Regina telenovelelor din Venezuela este și...46

17 mai 00:00MondenMillie Bobby Brown, de nerecunoscut la premiera „Stranger Things”

Millie Bobby Brown a fost de nerecunoscut la premiera celui de-al patrulea sezon al serialului „Stranger Things”....50

17 mai 00:00MondenTom Cruise, criticat dur la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

Tom Cruise a fost invitat pentru a luat parte la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, însă declarațiile...49

17 mai 00:00MondenProcesul pentru defăimare intentat de Johnny Depp, reluat, odată cu depoziţia actriţei Amber Heard

Amber Heard, cea de-a doua soţie a actorului Johnny Depp, va reveni în boxa martorilor luni, odată cu reluarea...51

17 mai 00:00MondenKalush Orchestra va sărbători victoria de la Eurovision 'după război'

Solistul principal al grupului ucrainean Kalush Orchestra a declarat într-o conferinţă de presă că această...49

17 mai 00:06MondenImaginea lui Bruce Willis, folosită într-o poveste cu o bancă rusească și datorii de 900 milioane de dolari

377

Mapamond
17 mai 19:57MapamondPrimul interviu al Melaniei Trump după ce a plecat de la Casa Albă

Fosta Primă Doamnă a SUA, Melania Trump, a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea întoarce la Casa Albă, în...405

17 mai 19:57MapamondPremierul Suediei: Aderarea la NATO nu este o mișcare împotriva Rusiei

Premierul Suediei, Magdalena Andersson, spune că decizia țării sale de a solicita aderarea la NATO nu este...205

17 mai 19:57MapamondScandalul jurizării la Eurovision: Anchetă la compania publică de radio și televiziune din Republica Moldova

381

17 mai 00:00MapamondRusia refuză să negocieze eliberarea combatanţilor blocaţi în tunelurile de la Azovstal

Rusia a refuzat duminică să negocieze cu privire la posibilitatea eliberării combatanţilor ucraineni ai batalionului...50

17 mai 19:52MapamondConsiliului Afaceri Externe al UE s-a reunit la Bruxelles

Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene s-a reunit pe 16 mai, la Bruxelles, pentru a lua în discuţie subiecte...235

17 mai 19:52MapamondGermania nu va mai importa petrol din Rusia!

Germania intenţionează să înceteze să mai importe petrol din Rusia de la finele acestui an, chiar dacă Uniunea...246

17 mai 19:58MapamondUn mort şi cinci răniţi după ce un avion s-a prăbuşit pe un pod din Miami. Video

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, inclusiv doi copii mici, după ce un avion de mici dimensiuni s-a...361

17 mai 19:58MapamondJurnalista care a protestat în direct la TV în Rusia riscă să piardă custodia propriilor copii

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, se confruntă cu probleme în plan personal, ea...319

17 mai 19:58MapamondUcraina: Civili răniţi de militarii ruşi, duşi împotriva voinţei lor în Rusia

296

Sănătate
17 mai 00:00SănătateDiabetul gestațional: cauze, complicații și tratament

Diabetul gestațional apare în timpul sarcinii. La fel ca și diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2, acesta...47

17 mai 00:00SănătateDurerile de ficat: cauze și remedii

Durerea de ficat poate să apară din mai multe motive și este foarte important să mergi la medic pentru...46

17 mai 00:00SănătateDurere de ureche: Când să ne îngrijorăm? Cauze, simptome și tratament

50

17 mai 00:00SănătateCrizele de fiere: de ce apar, cum se manifestă și cum se tratează

Crizele de fiere sau colica biliară se referă la prezența unei pietre în canalul cistic sau în canalul biliar comun...49

17 mai 00:00SănătateCare sunt cele 11 beneficii ale somonului

Îți place somonul? Avem vești bune! Pe lângă faptul că este este gustos si versatil, este unul dintre cele mai...50

17 mai 00:00SănătateDieta mediteraneeana scade riscul de cancer endometrial

Riscul de a dezvolta cancer este proporțional cu vârsta și este influențat și de genele moștenite, însă e...50

17 mai 00:00SănătateNutriționist: Iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat

Nutriționista Mihaela Bilic anunță că iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat. Asta a decis o mare companie...44

17 mai 00:00SănătateEvusheld, protecție semnificativă împotriva formelor simptomatice de COVID-19 pentru 6 luni

Rezultate detaliate ale studiului clinic de profilaxie (preventie) pre-expunere de fază III PROVENT au demonstrat că...41

17 mai 00:00SănătateCe este cancerul pancreatic și cum se aplică „chirurgia Whipple“ în procesul de tratament?

44

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT