REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mar., 30 Mai 2023
Anul XX Nr. 6379
16.4° Constanța Marți, 30 Mai 2023 Anul XX Nr. 6379

Mohammad Murad: Primăria Mangalia a RISIPIT jumătate din BUGET pe CONTRACTE FICTIVE

Mohammad Murad: Primăria Mangalia a RISIPIT jumătate din BUGET pe CONTRACTE FICTIVE

Replica API 18 septembrie 2020 | 00:00 3479

Luptă crâncenă pentru viitorul unui oraș important al României și litoralului românesc, Mangalia. Unul dintre contracandidații cotați cu mari șanse pentru a-l înlocui pe actualul primar, Cristian Radu, a acordat un interviu cotidianului Replica în care au fost abordate mai multe aspecte despre soarta municipiului Mangalia. Este vorba despre Mohammad Murad, important om de afaceri și candidat independent la Primăria Mangalia.

"Vin să dau, nu să iau"

Acuzat că este un străin care vrea să fure bunurile românilor adevărați din Mangalia, sau că este în alianță tacită cu Zanfir Iorguș, ori cu Cristian Radu, Mohammad Murad s-a arătat neplăcut surprins de această campanie electorală, prima la care a participat până acum. Acesta a ținut să lămurească încă de la începutul interviului că face jocurile nimănui și că, mai devreme sau mai târziu, va deveni primarul Mangaliei.

"Pentru mine este pentru prima dată când sunt într-o campanie, este un lucru nou pentru mine. M-a surprins foarte neplăcut faptul că se folosesc foarte multe miniciuni. Sunt o persoană care sunt învățată să fie pragmatică, să discut despre proiecte și soluții. Am văzut că sunt atacat pe niște subiecte precum că sunt străin și vreau să fur, că sunt într-o alianță cu unul sau altul. Cristian Radu mă acuză că sunt în alianță cu Iorguș, iar Zanfir Iorguș mă acuză că sunt în alianță cu Cristian Radu. Cred că sunt departe de acest gând, niciodată nu am făcut un astfel de jocuri, nici măcar în afaceri. Cred că cel mai important lucru în viață este să fii demn, să respecți și să ceri respect. Invit pe toți contracandidații la un dialog constructiv. Unii dintre au fost primari și nu mai pot dovedi că pot face o schimbare majoră. Au fost opt ani, Cristian Radu, și 12 ani Zanfir Iorguș, la conducerea orașului, timp în care au dovedit că nu mai pot face mare lucru. Eu vin să dau, nu vin să iau. Nu am făcut din funcția de primar un scop pentru a face bani. Nu am moștenit de la soacra zeci de hectare și nu sunt o persoană care a făcut profituri din jocuri de noroc. ", afirmă Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia.

"Am investit în ultimele cinci luni, la Olimp, mai mult decât toate fondurile atrase în ultimii opt ani de Mangalia"

Mohammad Murad este de părere că Mangalia are nevoie de un om din turism, cu viziune, luând în considerare că 40% dintre activitățile din Mangalia au ca scop turismul. De asemenea, omul de afaceri semnalează că este timpul să scăpăm de mentalitatea gonirii străinilor din țară, dând exemplul unor orașe din țări dezvoltate care au în conducere cetățeni străini.

"Aceasta nu este politică, este o politică de gașcă care este depășită. Este o politică care nu are nicio legătură cu democrația. Politicienii trebuie să își asume eșecul acestei administrații. Actualul primar din Mangalia vorbește foarte mult de fonduri europene. Sunt o persoană care chiar crede în aceste proiecte, iar dacă ne uităm atent și pragmatic puteți observa că investițiile pe care le-am făcut în ultimele cinci luni în Olimp sunt mai mari decât toate fondurile europene atrase în ultimii opt ani la Mangalia. Nu este corect ca eu să fac asfaltări, să facem faleza, cu tot cu iluminat, pentru că aceste lucruri țin de primărie. Cred că fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea. L-am auzit pe primar spunând că nu are pretenții să fie primar în Beirut, așa că nici o persoană din Beirut nu ar trebui să aibă pretenții să fie primar la Mangalia. Eu vreau să-l contrazic. Primarul din Londra este este pakistanez, primarul din Rotterdam este din Iordania, și atunci cred că trebuie să depășim acest stadiu. Nu trebuie să rămânem blocați într-o gândire ce aparține de alte timpuri.", a declarat Mohammad Murad.

Cristian Radu l-a șantajat pe Ludovic Orban cu demisia, dacă premierul nu-l va susține

Ludovic Orban, prim-ministrul României și președintele Partidului Național Liberal ar fi fost șantajat cu demisia din partid, de către Cristian Radu, dacă nu va veni la Mangalia pentru a-l susține pe actualul primar. Tocmai din acest motiv, Orban și-ar fi modificat vizita programată în județul Constanța, asta pentru a nu crea complicații în partid.

"Fără niciun fel de dubiu, știu că voi ajunge primar al Mangaliei, mai devreme sau mai târziu. Astăzi sunt la un nivel de 30%, iar Cristian Radu vă garantez că nu este peste 33%. Dacă mergeți în Mangalia și întrebați de Cristian Radu lumea va fugi, pentru că îi este frică de el. Fiecare terasă nu are toate actele în regulă, la fel și magazinele, și se tem să spună ceva pentru a nu primi controale din partea primăriei. Acesta nu este un mod de a fi primar, să terorizezi orașul. L-am întrebat pe prim-ministrul României dacă l-ar susține pe Cristian Radu din simpla postură de cetățean al Mangaliei. M-aș bucura să-mi răspundă la această întrebare. Coleg de partid nu înseamnă chiar totul. I-am explicat prim-ministrului, în cadrul unei întâlniri, că diferența dintre noi este una singură: eu fac politica unei țări, nu a unui partid. Cristian Radu a pus condiția că, dacă nu va veni Ludovic Orban pentru a-l susține la Mangalia, că își va da demisia din partid. Cred că prim-ministrul a înțeles că este nevoie de acest lucru, și-a schimbat programul și a venit la Mangalia. Este greșit, pentru că prim-ministrul o să vadă în scurt timp că primarul Cristian Radu este certat cu legea și cu Constituția României. O astfel de persoană nu cred că trebuie să fie susținută de nicio persoană publică importantă.", a explicat Murad.

Nu există afacere în Mangalia care să nu se simtă șantajată de primar

Mohammad Murad arată că Mangalia pierde peste jumătate din bani pe contracte fictive și face o comparație între costul unui metru de trotuar pentru o societate privată și pentru Primăria Mangalia.

"Astăzi nu există o afacere în Mangalia care să nu se simtă șantajată de actualul primar. Pentru a vă forma o idee despre Cristian Radu vă ofer următoarea formulă: Radu Mazăre x 10 = Cristian Radu, din toate punctele de vedere. Miercuri, 16 septembrie, a fost o ședință de Consiliu Local în care au fost aprobată suma de 16 miliarde de lei vechi către o firmă de avocatură. La o primărie precum Mangalia, vi se pare normal să existe un contract contrar legii, în total 70 de miliarde, dar închizi ochii pensionarilor cu un pachet care costă 400 de lei. Vi se pare că este un mod de a gândi? Eu garantez că în fiecare an, de ziua fiecărui pensionar, voi găsi o soluție pentru a oferi 1.000 de RON, nu o dată la cinci ani. De unde bani? Vă spun că Mangalia a rispit peste jumătate din bani pe contracte fictive, umflate. Raportul Curții de Conturi constată acest lucruri. Mangalia cumpără borduri cu 700 lei metrul, în timp ce eu le cumpăr cu 100 de lei. Risipa într-o primărie precum Mangalia este o crimă. Vedem oameni săraci, tineri care pleacă din oraș, persoane fără locuri de muncă.", a mai adăugat Mohammad Murad.

"Vin din mediul de afaceri și știu cât de mult am fost șantajat"

Mohammad Murad și-a invitat contracandidații la dezbateri, însă fără succes, pe teme precum curățenia din oraș, sănătate, educație, pensionare sau iluminat public. Până acum, niciun contracandidat nu a răspuns prezent invitației. Candidatul independent afirmă că administrația locală nu are viziune pentru a livra un produs turistic de calitate, lăsând turiștii exclusiv în grija hotelierilor.

"Dacă voi fi ales primar, eu vă spun că fiecare persoane care are o inițiativă privată și creează un loc de muncă, mă voi duce personal cu autorizație și îi voi strânge mâna. Nu trebuie să vină la primărie, ci mă voi duce personal. Nu am interese ascunse și mă cunosc foarte bine ca persoană. Am fost acuzat că am teren în pădurea Comorova, dar nu am niciun mp acolo. Am un teren în Jupiter, dar în schimb nu am altceva. Eu vreau o parcare pentru mangalioții care vin în vizită la complexul meu, vreau iluminat public în stațiune și o relație de respect, nu de șantaj. Am conexiuni la București și am putut câștiga respectul clasei politice indiferent de partide. I-am criticat pe bună dreptate. Am deschideri către instituții financiare și putem găsi fel de fel de formule pentru a face investiții. Vom atrage și fondurile europene. Probabil cel mai important, vin din mediul de afaceri, îl cunosc și știu cât de mult am fost șantajat. Știu tot ce au făcut ei și acum că plec dintre oamenii de afaceri, promit o schimbare care va avea un impact la nivel național.", a mai adăugat Mohammad Murad.

Urmărind restul interviului veți putea afla și rezultatul comparației făcute de Mohammad Murad între mandatele lui Zanfir Iorguș și Cristian Radu.

CMF 24200416

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
5192943217
5/49
1343052916
joker
3112113814