rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Mohammad Murad: Primăria Mangalia a RISIPIT jumătate din BUGET pe CONTRACTE FICTIVE

Luptă crâncenă pentru viitorul unui oraș important al României și litoralului românesc, Mangalia. Unul dintre contracandidații cotați cu mari șanse pentru a-l înlocui pe actualul primar, Cristian Radu, a acordat un interviu cotidianului Replica în care au fost abordate mai multe aspecte despre soarta municipiului Mangalia. Este vorba despre Mohammad Murad, important om de afaceri și candidat independent la Primăria Mangalia.

"Vin să dau, nu să iau"

Acuzat că este un străin care vrea să fure bunurile românilor adevărați din Mangalia, sau că este în alianță tacită cu Zanfir Iorguș, ori cu Cristian Radu, Mohammad Murad s-a arătat neplăcut surprins de această campanie electorală, prima la care a participat până acum. Acesta a ținut să lămurească încă de la începutul interviului că face jocurile nimănui și că, mai devreme sau mai târziu, va deveni primarul Mangaliei.

"Pentru mine este pentru prima dată când sunt într-o campanie, este un lucru nou pentru mine. M-a surprins foarte neplăcut faptul că se folosesc foarte multe miniciuni. Sunt o persoană care sunt învățată să fie pragmatică, să discut despre proiecte și soluții. Am văzut că sunt atacat pe niște subiecte precum că sunt străin și vreau să fur, că sunt într-o alianță cu unul sau altul. Cristian Radu mă acuză că sunt în alianță cu Iorguș, iar Zanfir Iorguș mă acuză că sunt în alianță cu Cristian Radu. Cred că sunt departe de acest gând, niciodată nu am făcut un astfel de jocuri, nici măcar în afaceri. Cred că cel mai important lucru în viață este să fii demn, să respecți și să ceri respect. Invit pe toți contracandidații la un dialog constructiv. Unii dintre au fost primari și nu mai pot dovedi că pot face o schimbare majoră. Au fost opt ani, Cristian Radu, și 12 ani Zanfir Iorguș, la conducerea orașului, timp în care au dovedit că nu mai pot face mare lucru. Eu vin să dau, nu vin să iau. Nu am făcut din funcția de primar un scop pentru a face bani. Nu am moștenit de la soacra zeci de hectare și nu sunt o persoană care a făcut profituri din jocuri de noroc. ", afirmă Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia.

"Am investit în ultimele cinci luni, la Olimp, mai mult decât toate fondurile atrase în ultimii opt ani de Mangalia"

Mohammad Murad este de părere că Mangalia are nevoie de un om din turism, cu viziune, luând în considerare că 40% dintre activitățile din Mangalia au ca scop turismul. De asemenea, omul de afaceri semnalează că este timpul să scăpăm de mentalitatea gonirii străinilor din țară, dând exemplul unor orașe din țări dezvoltate care au în conducere cetățeni străini.

"Aceasta nu este politică, este o politică de gașcă care este depășită. Este o politică care nu are nicio legătură cu democrația. Politicienii trebuie să își asume eșecul acestei administrații. Actualul primar din Mangalia vorbește foarte mult de fonduri europene. Sunt o persoană care chiar crede în aceste proiecte, iar dacă ne uităm atent și pragmatic puteți observa că investițiile pe care le-am făcut în ultimele cinci luni în Olimp sunt mai mari decât toate fondurile europene atrase în ultimii opt ani la Mangalia. Nu este corect ca eu să fac asfaltări, să facem faleza, cu tot cu iluminat, pentru că aceste lucruri țin de primărie. Cred că fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea. L-am auzit pe primar spunând că nu are pretenții să fie primar în Beirut, așa că nici o persoană din Beirut nu ar trebui să aibă pretenții să fie primar la Mangalia. Eu vreau să-l contrazic. Primarul din Londra este este pakistanez, primarul din Rotterdam este din Iordania, și atunci cred că trebuie să depășim acest stadiu. Nu trebuie să rămânem blocați într-o gândire ce aparține de alte timpuri.", a declarat Mohammad Murad.

Cristian Radu l-a șantajat pe Ludovic Orban cu demisia, dacă premierul nu-l va susține

Ludovic Orban, prim-ministrul României și președintele Partidului Național Liberal ar fi fost șantajat cu demisia din partid, de către Cristian Radu, dacă nu va veni la Mangalia pentru a-l susține pe actualul primar. Tocmai din acest motiv, Orban și-ar fi modificat vizita programată în județul Constanța, asta pentru a nu crea complicații în partid.

"Fără niciun fel de dubiu, știu că voi ajunge primar al Mangaliei, mai devreme sau mai târziu. Astăzi sunt la un nivel de 30%, iar Cristian Radu vă garantez că nu este peste 33%. Dacă mergeți în Mangalia și întrebați de Cristian Radu lumea va fugi, pentru că îi este frică de el. Fiecare terasă nu are toate actele în regulă, la fel și magazinele, și se tem să spună ceva pentru a nu primi controale din partea primăriei. Acesta nu este un mod de a fi primar, să terorizezi orașul. L-am întrebat pe prim-ministrul României dacă l-ar susține pe Cristian Radu din simpla postură de cetățean al Mangaliei. M-aș bucura să-mi răspundă la această întrebare. Coleg de partid nu înseamnă chiar totul. I-am explicat prim-ministrului, în cadrul unei întâlniri, că diferența dintre noi este una singură: eu fac politica unei țări, nu a unui partid. Cristian Radu a pus condiția că, dacă nu va veni Ludovic Orban pentru a-l susține la Mangalia, că își va da demisia din partid. Cred că prim-ministrul a înțeles că este nevoie de acest lucru, și-a schimbat programul și a venit la Mangalia. Este greșit, pentru că prim-ministrul o să vadă în scurt timp că primarul Cristian Radu este certat cu legea și cu Constituția României. O astfel de persoană nu cred că trebuie să fie susținută de nicio persoană publică importantă.", a explicat Murad.

Nu există afacere în Mangalia care să nu se simtă șantajată de primar

Mohammad Murad arată că Mangalia pierde peste jumătate din bani pe contracte fictive și face o comparație între costul unui metru de trotuar pentru o societate privată și pentru Primăria Mangalia.

"Astăzi nu există o afacere în Mangalia care să nu se simtă șantajată de actualul primar. Pentru a vă forma o idee despre Cristian Radu vă ofer următoarea formulă: Radu Mazăre x 10 = Cristian Radu, din toate punctele de vedere. Miercuri, 16 septembrie, a fost o ședință de Consiliu Local în care au fost aprobată suma de 16 miliarde de lei vechi către o firmă de avocatură. La o primărie precum Mangalia, vi se pare normal să existe un contract contrar legii, în total 70 de miliarde, dar închizi ochii pensionarilor cu un pachet care costă 400 de lei. Vi se pare că este un mod de a gândi? Eu garantez că în fiecare an, de ziua fiecărui pensionar, voi găsi o soluție pentru a oferi 1.000 de RON, nu o dată la cinci ani. De unde bani? Vă spun că Mangalia a rispit peste jumătate din bani pe contracte fictive, umflate. Raportul Curții de Conturi constată acest lucruri. Mangalia cumpără borduri cu 700 lei metrul, în timp ce eu le cumpăr cu 100 de lei. Risipa într-o primărie precum Mangalia este o crimă. Vedem oameni săraci, tineri care pleacă din oraș, persoane fără locuri de muncă.", a mai adăugat Mohammad Murad.

"Vin din mediul de afaceri și știu cât de mult am fost șantajat"

Mohammad Murad și-a invitat contracandidații la dezbateri, însă fără succes, pe teme precum curățenia din oraș, sănătate, educație, pensionare sau iluminat public. Până acum, niciun contracandidat nu a răspuns prezent invitației. Candidatul independent afirmă că administrația locală nu are viziune pentru a livra un produs turistic de calitate, lăsând turiștii exclusiv în grija hotelierilor.

"Dacă voi fi ales primar, eu vă spun că fiecare persoane care are o inițiativă privată și creează un loc de muncă, mă voi duce personal cu autorizație și îi voi strânge mâna. Nu trebuie să vină la primărie, ci mă voi duce personal. Nu am interese ascunse și mă cunosc foarte bine ca persoană. Am fost acuzat că am teren în pădurea Comorova, dar nu am niciun mp acolo. Am un teren în Jupiter, dar în schimb nu am altceva. Eu vreau o parcare pentru mangalioții care vin în vizită la complexul meu, vreau iluminat public în stațiune și o relație de respect, nu de șantaj. Am conexiuni la București și am putut câștiga respectul clasei politice indiferent de partide. I-am criticat pe bună dreptate. Am deschideri către instituții financiare și putem găsi fel de fel de formule pentru a face investiții. Vom atrage și fondurile europene. Probabil cel mai important, vin din mediul de afaceri, îl cunosc și știu cât de mult am fost șantajat. Știu tot ce au făcut ei și acum că plec dintre oamenii de afaceri, promit o schimbare care va avea un impact la nivel național.", a mai adăugat Mohammad Murad.

Urmărind restul interviului veți putea afla și rezultatul comparației făcute de Mohammad Murad între mandatele lui Zanfir Iorguș și Cristian Radu.

CMF 24200416

Sorin HULUBEI

vineri, 18 septembrie 20202553
mai mult...Replica
22 oct 00:20ReplicaBOMBĂ! Lotul din Primăria Constanța, trimis în judecată alături de FĂGĂDĂU, va fi SUSPENDAT din funcție

O bombă a explodat chiar în ziua în care lista PSD Constanța pentru Parlamentare avea să fie validată de Marcel...649

22 oct 00:10ReplicaVIDEO! BEATĂ și pusă pe SCANDAL printre COPII, în parcul Țara Piticilor281
22 oct 00:00ReplicaDirectorul de la liceul George Călinescu, ACUZAT că a ȚINUT BLAT un caz COVID-19330
22 oct 00:00ReplicaDe la SCANDAL cu SĂBII în Km 5, la URMĂRIRI cu POLIȚIA în TOMIS NORD!

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a pus pe jar polițiștii constănțeni, după niște urmăriri ca-n filme pe...654

22 oct 00:00ReplicaPERICOL! Malul de la Cumpăna a REÎNCEPUT să se SURPE299
22 oct 00:00ReplicaSpitalul din Mangalia va TRATA cazurile GRAVE de COVID-19297
22 oct 00:00ReplicaHuțucă: 'Am spus STOP unei administrații TOXICE marca PSD'

Candidații PNL Constanța la alegerile parlamentare și-au depus miercuri, 21 octombrie a.c., candidaturile. Cei de pe...290

22 oct 00:00ReplicaMamut, ARESTAT după ce a TÂLHĂRIT doi TINERI332
22 oct 00:00ReplicaEl este unul dintre TINERII care au TERORIZAT MANGALIA283
22 oct 00:00ReplicaMihai Carabaș construiește un nou IMOBIL în PALAZU MARE

În zona Palazu Mare din municipiul Constanța se va ridica în curând un nou bloc. Mai exact, primăria a dat undă...292

22 oct 00:00ReplicaZeci de constănțeni, nevoiți să aștepte anul 2021 pentru a se debranșa de la RADET238
22 oct 00:01ReplicaIon Ciucur, fostul ȘEF al Miliției Județene Constanța, se tratează cu ȚUICĂ împotriva COVID338
Vremea
9.8°9.8° - 13.2° marţi, 20 octombrie 2020
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 oct 00:38SportSurpriza serii - Șahtior Donețk, victorie pe terenul lui Real Madrid (3-2)

Șahtior Donețk a reușit surpriza serii de Champions League, după ce s-a impus (3-2) pe terenul celor de la Real...130

22 oct 00:00SportBayern Munchen a făcut spectacol cu Atletico Madrid (4-0)

Bayern Munchen, deținătoarea trofeului, a început perfect noul sezon de Champions League. Bavarezii au câștigat...125

22 oct 00:00SportNovak Djokovic nu va participa la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial, a decis să nu participe la turneul ATP Masters 1.000 de...127

22 oct 00:00SportPele, fericit că este ''lucid'' la aproape 80 de ani

"Regele" Pele, legenda vie a fotbalului, a afirmat că este fericit să fie încă "lucid" la cei aproape 80 de ani,...144

Local
22 oct 23:10LocalPolițiștii constănțeni, de vorbă cu adolescenții

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Biroului...358

22 oct 23:08LocalCând la BORD ai luat ALCOOL, Poliția te ia... DOMOL!

Patrula mixtă, formată dintr-un polițist din cadrul Secției 4 și un jandarm din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, la...486

22 oct 23:08LocalCinci AGENȚI ECONOMICI, în ATENȚIA POLIȚIEI, la Constanța

728

22 oct 23:07LocalCORONAVIRUS: 2 NOI DECESE, la Constanța

Până miercuri, 21 octombrie a.c., 6.065 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În Constanța au...802

22 oct 23:07LocalDouă unități de învățământ din județul Constanța își modifică scenariile de funcționare

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat, miercuri, 21 octombrie a.c., Comitetul Județean...633

22 oct 23:08LocalSe lucrează pe străzile Hatman Luca Arbore și Mihai Viteazu

Echipele SC Confort Urban SRL au acționat astăzi cu utilaje pentru frezarea zonei carosabile pe strada Hatman Luca...325

22 oct 23:09LocalANCHETĂ la COSTINEȘTI: Au FURAT motorul unei BĂRCI

În urma cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din...381

22 oct 23:09LocalCONDAMNAȚI pentru BĂTĂI și SCANDALURI, la Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, la data de 20 octombrie a.c., au identificat un bărbat,...655

22 oct 23:09LocalSpitalul Mangalia, dotat cu aparatură și echipamente medicale, finanțate din fonduri UE

426

Politică
22 oct 00:00PoliticăTurcan: Alegerea domnului Iordache este nelegală; cine l-a votat şi-a vândut sufletul

Vicepremierul Raluca Turcan consideră nelegală alegerea lui Florin Iordache la preşedinţia Consiliului Legislativ...138

22 oct 00:00PoliticăLudovic Orban: Ritmul de creştere a numărului de persoane infectate se va reduce

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, la Piteşti, că, din evaluările pe care le deţine, ritmul de creştere a...132

22 oct 00:00PoliticăCiolacu: La PSD nu o să candideze nicio persoană trimisă în judecată. Se face un nou control al listelor

135

22 oct 00:00PoliticăAurescu, către românii din SUA: Există posibilitatea de a vota prin corespondenţă; luaţi în considerare opţiunea

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis un mesaj către românii din Statele Unite ale Americii să ia...124

22 oct 00:00PoliticăRoman (PNL): Atacăm la CCR alegerea lui Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ

Liberalii vor ataca la Curtea Constituţională a României (CCR) alegerea deputatului PSD Florin Iordache la şefia...132

22 oct 00:00PoliticăSenat: Radu Oprea, noul lider de grup al senatorilor PSD

131

Interviuri
6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie, din partea PNL, a...2266

3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

HoriaConstantinescu a candidat din partea PPU-SL la Primăria Constanța, însă nu a reușit să obțină decât 4 800...6581

2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

2727

2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video

Ancuța Belu,primarul din Mihail Kogălniceanu, câștigătoarea unui nou mandat la alegerile din 27 septembrie, a...2517

2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

Constanța a votat pentru schimbare și a optat pentru Vergil Chițac și Stelian Ion, care au obținut 28,48%,...2247

1 oct 00:07InterviuriVasile Delicoti vrea să facă din POARTA ALBĂ o comună MODEL

2754

Monden
22 oct 00:00MondenDominic West va interpreta rolul prințului Charles în două sezoane „The Crown“

Actorul englez Dominic West, cunoscut din filme ca „Mona Lisa Smile” şi „The Square”, se află în negocieri...134

22 oct 00:00MondenMiley Cyrus anunţă că lucrează la un album de coveruri Metallica

Miley Cyrus lucrează în prezent la înregistrarea unui album de coveruri după piesele trupei Metallica, relatează...132

22 oct 00:00MondenFranciza „Fast and Furious“ se va încheia după difuzarea celui de-al 11-lea film din serie

137

22 oct 00:00MondenPaul McCartney va lansa în decembrie un nou album solo

Paul McCartney va lansa în luna decembrie albumul ''McCartney III'', o nouă colecţie de piese compuse de-a lungul...130

22 oct 00:00MondenAlbumul „No Need To Argue“ al trupei The Cranberries, reeditat în versiune remasterizată

Albumul "No Need To Argue" al trupei irlandeze The Cranberries, care conţine hitul "Zombie" şi este cel mai bine...135

22 oct 00:00MondenSolistul trupei The Cure şi rapperul Skepta apar pe noul album al grupului Gorillaz, ce va fi lansat vineri

125

Mapamond
22 oct 00:00MapamondOxfam: Condiţiile din tabăra provizorie de migranţi din Lesbos sunt mai proaste decât cele iniţiale

Organizaţia umanitară Oxfam a criticat condiţiile dintr-o tabără de corturi provizorie pentru refugiaţi şi...137

22 oct 00:00MapamondCoronavirus: Cehia raportează un record de 12.000 de cazuri noi de infectare. Ucraina - 141 de decese

Cehia a raportat miercuri un număr de 11.984 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cel mai ridicat bilanţ zilnic,...125

22 oct 00:00MapamondCoronavirus: Brazilia va adopta un vaccin chinezesc în pofida polemicii din jurul acestui tratament

126

22 oct 00:00MapamondTurcia: Captură masivă de cocaină pe o navă din Brazilia

Autorităţile din Turcia au capturat 220 de kilograme de cocaină pe o navă ce a sosit din Brazilia într-un port pe...128

22 oct 19:31MapamondCoronavirus: Rusia - record de 15.700 de noi cazuri şi 317 decese; Kremlinul nu pregăteşte măsuri de izolare

Rusia a înregistrat miercuri un număr record de 15.700 de noi infecţii de coronavirus şi de 317 de decese legate de...131

22 oct 00:00MapamondPandemia de COVID-19 accentuează scăderea ratei natalităţii în Japonia

Fenomenul de îmbătrânire a populaţiei în Japonia s-a adâncit într-un ritm şi mai alert în timpul pandemiei de...130

Sănătate
22 oct 00:00SănătateSuferi de reflux gastroesofagian? Soluții pe care le poți încerca

Dintre numeroasele afecțiuni ale tractului digestiv, refluxul gastroesofagian este cea mai frecventă, având...126

22 oct 00:00SănătateMituri și adevăruri despre alimentele congelate

Există numeroase mituri cu privire la alimentele congelate, iar majoritatea dintre acestea sunt legate de păstrarea...127

22 oct 00:00SănătateCe beneficii are ceaiul de rozmarin și cum se prepară

130

22 oct 00:00SănătateAlimente permise și alimente interzise atunci când ai laringită

Laringita este o afecțiune de sezon, care presupune inflamația mucoasei laringelui și se manifestă prin tuse,...132

22 oct 00:00SănătateDieta în 2020: ce regimuri alimentare sunt mai indicate decât altele

Ce trebuie să mănânci ca să slăbești? Nutriționiștii spun că în 2020 e timpul să lăsăm în urmă dietele...131

22 oct 00:00SănătateSfaturi la îndemână împotriva durerilor de cap

Potrivit statisticilor, ne confruntăm cu o durere de cap intensă cel puțin o dată în viață. Deși aceasta trece...126

22 oct 00:00SănătateCare sunt uleiurile esenţiale recomandate în sezonul rece

Aromaterapia poate ajuta la tratarea afecțiunilor care apar cu precădere iarna, precum virozele și bronșita. Dintre...131

22 oct 00:00SănătateStudiu: Acupunctura reduce durerile de cap asociate cu migrena

Comparativ cu metodele obișnuite de tratare a migrenei, acupunctura reduce eficient intensitatea durerilor de cap,...130

22 oct 00:00SănătateTulburări de somn: ingredientele din produsele naturale care chiar funcționează

133

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT