rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Mohammad Murad: Primăria Mangalia a RISIPIT jumătate din BUGET pe CONTRACTE FICTIVE

Luptă crâncenă pentru viitorul unui oraș important al României și litoralului românesc, Mangalia. Unul dintre contracandidații cotați cu mari șanse pentru a-l înlocui pe actualul primar, Cristian Radu, a acordat un interviu cotidianului Replica în care au fost abordate mai multe aspecte despre soarta municipiului Mangalia. Este vorba despre Mohammad Murad, important om de afaceri și candidat independent la Primăria Mangalia.

"Vin să dau, nu să iau"

Acuzat că este un străin care vrea să fure bunurile românilor adevărați din Mangalia, sau că este în alianță tacită cu Zanfir Iorguș, ori cu Cristian Radu, Mohammad Murad s-a arătat neplăcut surprins de această campanie electorală, prima la care a participat până acum. Acesta a ținut să lămurească încă de la începutul interviului că face jocurile nimănui și că, mai devreme sau mai târziu, va deveni primarul Mangaliei.

"Pentru mine este pentru prima dată când sunt într-o campanie, este un lucru nou pentru mine. M-a surprins foarte neplăcut faptul că se folosesc foarte multe miniciuni. Sunt o persoană care sunt învățată să fie pragmatică, să discut despre proiecte și soluții. Am văzut că sunt atacat pe niște subiecte precum că sunt străin și vreau să fur, că sunt într-o alianță cu unul sau altul. Cristian Radu mă acuză că sunt în alianță cu Iorguș, iar Zanfir Iorguș mă acuză că sunt în alianță cu Cristian Radu. Cred că sunt departe de acest gând, niciodată nu am făcut un astfel de jocuri, nici măcar în afaceri. Cred că cel mai important lucru în viață este să fii demn, să respecți și să ceri respect. Invit pe toți contracandidații la un dialog constructiv. Unii dintre au fost primari și nu mai pot dovedi că pot face o schimbare majoră. Au fost opt ani, Cristian Radu, și 12 ani Zanfir Iorguș, la conducerea orașului, timp în care au dovedit că nu mai pot face mare lucru. Eu vin să dau, nu vin să iau. Nu am făcut din funcția de primar un scop pentru a face bani. Nu am moștenit de la soacra zeci de hectare și nu sunt o persoană care a făcut profituri din jocuri de noroc. ", afirmă Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia.

"Am investit în ultimele cinci luni, la Olimp, mai mult decât toate fondurile atrase în ultimii opt ani de Mangalia"

Mohammad Murad este de părere că Mangalia are nevoie de un om din turism, cu viziune, luând în considerare că 40% dintre activitățile din Mangalia au ca scop turismul. De asemenea, omul de afaceri semnalează că este timpul să scăpăm de mentalitatea gonirii străinilor din țară, dând exemplul unor orașe din țări dezvoltate care au în conducere cetățeni străini.

"Aceasta nu este politică, este o politică de gașcă care este depășită. Este o politică care nu are nicio legătură cu democrația. Politicienii trebuie să își asume eșecul acestei administrații. Actualul primar din Mangalia vorbește foarte mult de fonduri europene. Sunt o persoană care chiar crede în aceste proiecte, iar dacă ne uităm atent și pragmatic puteți observa că investițiile pe care le-am făcut în ultimele cinci luni în Olimp sunt mai mari decât toate fondurile europene atrase în ultimii opt ani la Mangalia. Nu este corect ca eu să fac asfaltări, să facem faleza, cu tot cu iluminat, pentru că aceste lucruri țin de primărie. Cred că fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea. L-am auzit pe primar spunând că nu are pretenții să fie primar în Beirut, așa că nici o persoană din Beirut nu ar trebui să aibă pretenții să fie primar la Mangalia. Eu vreau să-l contrazic. Primarul din Londra este este pakistanez, primarul din Rotterdam este din Iordania, și atunci cred că trebuie să depășim acest stadiu. Nu trebuie să rămânem blocați într-o gândire ce aparține de alte timpuri.", a declarat Mohammad Murad.

Cristian Radu l-a șantajat pe Ludovic Orban cu demisia, dacă premierul nu-l va susține

Ludovic Orban, prim-ministrul României și președintele Partidului Național Liberal ar fi fost șantajat cu demisia din partid, de către Cristian Radu, dacă nu va veni la Mangalia pentru a-l susține pe actualul primar. Tocmai din acest motiv, Orban și-ar fi modificat vizita programată în județul Constanța, asta pentru a nu crea complicații în partid.

"Fără niciun fel de dubiu, știu că voi ajunge primar al Mangaliei, mai devreme sau mai târziu. Astăzi sunt la un nivel de 30%, iar Cristian Radu vă garantez că nu este peste 33%. Dacă mergeți în Mangalia și întrebați de Cristian Radu lumea va fugi, pentru că îi este frică de el. Fiecare terasă nu are toate actele în regulă, la fel și magazinele, și se tem să spună ceva pentru a nu primi controale din partea primăriei. Acesta nu este un mod de a fi primar, să terorizezi orașul. L-am întrebat pe prim-ministrul României dacă l-ar susține pe Cristian Radu din simpla postură de cetățean al Mangaliei. M-aș bucura să-mi răspundă la această întrebare. Coleg de partid nu înseamnă chiar totul. I-am explicat prim-ministrului, în cadrul unei întâlniri, că diferența dintre noi este una singură: eu fac politica unei țări, nu a unui partid. Cristian Radu a pus condiția că, dacă nu va veni Ludovic Orban pentru a-l susține la Mangalia, că își va da demisia din partid. Cred că prim-ministrul a înțeles că este nevoie de acest lucru, și-a schimbat programul și a venit la Mangalia. Este greșit, pentru că prim-ministrul o să vadă în scurt timp că primarul Cristian Radu este certat cu legea și cu Constituția României. O astfel de persoană nu cred că trebuie să fie susținută de nicio persoană publică importantă.", a explicat Murad.

Nu există afacere în Mangalia care să nu se simtă șantajată de primar

Mohammad Murad arată că Mangalia pierde peste jumătate din bani pe contracte fictive și face o comparație între costul unui metru de trotuar pentru o societate privată și pentru Primăria Mangalia.

"Astăzi nu există o afacere în Mangalia care să nu se simtă șantajată de actualul primar. Pentru a vă forma o idee despre Cristian Radu vă ofer următoarea formulă: Radu Mazăre x 10 = Cristian Radu, din toate punctele de vedere. Miercuri, 16 septembrie, a fost o ședință de Consiliu Local în care au fost aprobată suma de 16 miliarde de lei vechi către o firmă de avocatură. La o primărie precum Mangalia, vi se pare normal să existe un contract contrar legii, în total 70 de miliarde, dar închizi ochii pensionarilor cu un pachet care costă 400 de lei. Vi se pare că este un mod de a gândi? Eu garantez că în fiecare an, de ziua fiecărui pensionar, voi găsi o soluție pentru a oferi 1.000 de RON, nu o dată la cinci ani. De unde bani? Vă spun că Mangalia a rispit peste jumătate din bani pe contracte fictive, umflate. Raportul Curții de Conturi constată acest lucruri. Mangalia cumpără borduri cu 700 lei metrul, în timp ce eu le cumpăr cu 100 de lei. Risipa într-o primărie precum Mangalia este o crimă. Vedem oameni săraci, tineri care pleacă din oraș, persoane fără locuri de muncă.", a mai adăugat Mohammad Murad.

"Vin din mediul de afaceri și știu cât de mult am fost șantajat"

Mohammad Murad și-a invitat contracandidații la dezbateri, însă fără succes, pe teme precum curățenia din oraș, sănătate, educație, pensionare sau iluminat public. Până acum, niciun contracandidat nu a răspuns prezent invitației. Candidatul independent afirmă că administrația locală nu are viziune pentru a livra un produs turistic de calitate, lăsând turiștii exclusiv în grija hotelierilor.

"Dacă voi fi ales primar, eu vă spun că fiecare persoane care are o inițiativă privată și creează un loc de muncă, mă voi duce personal cu autorizație și îi voi strânge mâna. Nu trebuie să vină la primărie, ci mă voi duce personal. Nu am interese ascunse și mă cunosc foarte bine ca persoană. Am fost acuzat că am teren în pădurea Comorova, dar nu am niciun mp acolo. Am un teren în Jupiter, dar în schimb nu am altceva. Eu vreau o parcare pentru mangalioții care vin în vizită la complexul meu, vreau iluminat public în stațiune și o relație de respect, nu de șantaj. Am conexiuni la București și am putut câștiga respectul clasei politice indiferent de partide. I-am criticat pe bună dreptate. Am deschideri către instituții financiare și putem găsi fel de fel de formule pentru a face investiții. Vom atrage și fondurile europene. Probabil cel mai important, vin din mediul de afaceri, îl cunosc și știu cât de mult am fost șantajat. Știu tot ce au făcut ei și acum că plec dintre oamenii de afaceri, promit o schimbare care va avea un impact la nivel național.", a mai adăugat Mohammad Murad.

Urmărind restul interviului veți putea afla și rezultatul comparației făcute de Mohammad Murad între mandatele lui Zanfir Iorguș și Cristian Radu.

CMF 24200416

Sorin HULUBEI

vineri, 18 septembrie 20203031
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Cum se intră la Kaufland, după introducerea noilor restricții! Magazinul a făcut anunțul
mai mult...Replica
27 oct 22:08ReplicaSondaj: Iohannis pierde încrederea românilor - 14%, Cîțu are doar 7%. PSD, cotat cu 40%

Președintele Klaus Iohannis a scăzut la 14% în luna octombrie în topul încrederii românilor, de la 28% cât avea...378

28 oct 22:23ReplicaSe audiază MARTORII în dosarul de CORUPȚIE al fostului PREFECT NICOLAESCU190
28 oct 00:10ReplicaPARCARE demnă de CASCADORII RÂSULUI, la CONSTANȚA! VIDEO219
28 oct 00:02ReplicaNiciun OFERTANT NU s-a ÎNGHESUIT să CUMPERE Uzina IMUM Medgidia

În urmă cu mulți ani, era mândra României, astăzi este o ruină scoasă la licitație… și nimeni interesat s-o...124

28 oct 00:26ReplicaCu BANII de pe MODERNIZAREA bdului. Lăpușneanu, PLĂTEȘTE lucrările NEREALIZATE de la Liceul Sportiv153
28 oct 23:51ReplicaUn DEȚINUT face VLOGURI din PUȘCĂRIE. VIDEO!212
28 oct 00:22ReplicaCUM comentează Arhiepiscopia Tomisului LIPSA RESTRICȚIILOR în BISERICĂ!

Bisericile, mănăstirile și toate unitățile de cult religios sunt exceptate de la orice restricție care se aplică...129

28 oct 22:19ReplicaLICITAȚIA pentru LĂRGIREA unui DRUM din PORT, ANULATĂ102
28 oct 22:21ReplicaDNA a depus APEL în DOSARUL FONDURILOR NERAMBURSABILE obținute ILEGAL109
28 oct 00:18ReplicaFONDATORUL formației PINDU ”CÂNTĂ” în PALAZU MARE

George Chendru, fondatorul formației Pindu și administrator al societății Gudy Solution SRL, își arăta la...262

28 oct 20:52ReplicaDEȚINUTUL INFECTAT cu HIV a ÎNCERCAT să scape de ÎNCHISOARE SPUNÂND că a fost LEGITIMĂ APĂRARE156
28 oct 00:12ReplicaPoliția Locală Constanța CUMPĂRĂ MAȘINI ELECTRICE139
Vremea
6.4°6.4° - 10.6° miercuri, 27 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 70%
Vânt: 3.03 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/4933512271624
5/40315362217
joker64523221713
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 oct 00:00SportFCSB ar putea bifa o nouă mutare importantă: „E excepțional, nu mă pot împotrivi transferului”

Jean Vlădoiu, președintele celor de la FC Argeș, vrea să meargă până la capăt în Cupa României. Crede că e...45

28 oct 14:49SportÎncă un club din Liga 1 a cerut intrarea în insolvență

Academica Clinceni, ultima clasată din Liga 1, a cerut miercuri intrarea în insolvență. Formația din Iflov are doar...49

28 oct 00:00SportTenis: Simona Halep - Unul dintre obiectivele mele este să văd dacă pot reintra în Top 10

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 18 WTA, a afirmat că unul dintre obiectivele pe care şi le-a propus în...35

28 oct 00:00SportTenis: Stefanos Tsitsipas şi Alex Zverev, calificaţi în optimi la Viena

Grecul Stefanos Tsitsipas şi germanul Alex Zverev, primii doi favoriţi ai turneului de tenis de la Viena (ATP 500),...40

Local
28 oct 20:10LocalSIRIENII de la Building Expert Top Construct KS mai vor DOUĂ etaje la imobilele pe care le dețin în MAMAIA

Societatea Building Expert Top Construct KS SRL ce deține două imobile în Mamaia Nord a solicitat două avize pentru...53

28 oct 00:06LocalDe BEAT ce ERA, a UITAT că e în CARANTINĂ şi a BUŞIT MAŞINA

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat, în jurul orei 19.30, la data de 26 octombrie a.c., un...1050

28 oct 00:06LocalAMENZI pe BANDĂ RULANTĂ la Constanța pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie

507

28 oct 00:05LocalÎncă 14 DECESE la Constanța din cauza COVID-19

Până miercuri, 27 octombrie a.c., 46.015 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...269

28 oct 00:07LocalConsilierii locali din Medgidia, convocați în ședință. Iată ordinea de zi

Consilierii locali ai municipiului Medgidia vor participa la ședința ordinară care se va desfășura joi, 28...169

28 oct 00:07LocalOrdinea de zi a Consiliului Local, SUPLIMENTATĂ din nou

Alte trei proiecte de hotărâre vor ajunge pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal în cadrul ședinței...184

28 oct 00:06LocalBĂRBAT CONDAMNAT pentru conducere fără permis, ESCORTAT şi ÎNCARCERAT la Poarta Albă

un bărbat, de 42 de ani, pe numele căruia Judecătoaria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și...185

28 oct 00:06LocalSpitalul Mangalia este ocupat aproape în totalitate de pacienți COVID

La Spitalul Municipal Mangalia, cele 121 de paturi sunt ocupate aproape în totalitate de pacienți infectați cu noul...201

28 oct 00:06LocalCOVID-19: 602 NOI CAZURI de INFECTARE la CONSTANȚA

984

Politică
28 oct 00:01PoliticăReacția lui Cîţu după ce PNL, USR și UDMR nu au reușit să treacă certificatul verde prin Senat

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al PNL, a declarat miercuri că va avea grijă ca parlamentarii liberali...463

28 oct 00:02PoliticăSondaj Avangarde: PSD pe primul loc, urmat de PNL și AUR

Un sondaj Avangarde realizat în perioada 17-26 octombrie indică faptul că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri...447

28 oct 00:02PoliticăOrban: Ciucă și Cîțu cerșesc voturi de la PSD

236

28 oct 00:02PoliticăDeputatul PSD Dumitru Coarnă, fost polițist, JEFUIT în parcarea unui supermarket

Deputatul PSD Dumitru Coarnă a fost jefuit în parcarea unui supermarket. Fost polițist, Coarnă a avut o problemă cu...768

28 oct 01:02PoliticăMarcel Ciolacu: 'Credeți că este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?'

Marcel Ciolacu a declarat miercuri că liderul PNL Florin Cîțu nu este cel care decide în acest moment cu privire la...266

28 oct 01:03PoliticăDan Barna spune că USR nu este Hopa-Mitică în negocierile PNL cu PSD

209

Interviuri
22 oct 00:04InterviuriFlorin CHELARU va REZOLVA problema alunecării de teren de la Piața de Pește! Video

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. În cadrul interviului...2423

22 oct 00:04InterviuriArh. Cristiana POPESCU, USR: REGISTRUL SPAȚIILOR VERZI trebuia făcut de MULT TIMP! Video

Cristiana Popescu, consilier local USR, este unul dintre puținii oameni din Consiliul Local care se pricep la urbanism....1290

16 oct 00:08InterviuriDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

7775

16 oct 00:08InterviuriBOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO

Septimiu Bourceanu, senator și președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, este dezamăgit de ceea ce se...2846

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

Până joi, 7 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.318.367 de cazuri de infectare cu noul...8643

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

2193

Monden
28 oct 00:00MondenAdele a anunţat datele pentru concertele pe care le va susţine la Londra în 2022

Adele a anunţat datele pentru concertele pe care le va susţine la Londra în 2022, acestea fiind primele show-uri live...35

28 oct 13:42MondenAl cincilea sezon al serialului 'The Crown' va include o adaptare a interviului exploziv acordat de prinţesa Diana în 1995

Cel de-al cincilea sezon al serialului dramatic "The Crown", produs de platforma Netflix, va conţine o adaptare a...38

28 oct 00:00MondenPremiera unui documentar pe teme de mediu narat de Alec Baldwin, amânată

36

28 oct 00:00MondenFilmul 'E stata la mano di Dio', de Paolo Sorrentino, va reprezenta Italia la premiile Oscar din 2022

Ultimul film al lui Paolo Sorrentino, "E stata la mano di Dio" ("The Hand of God"), va reprezenta Italia la cea de-a...30

28 oct 00:00MondenComediantul Mort Sahl a încetat din viaţă la 94 de ani

Comediantul american Mort Sahl, considerat părintele satirei politice moderne, a încetat din viaţă la vârsta de 94...38

28 oct 14:16MondenActorul Papil Panduru, soțul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu, a murit

524

Mapamond
28 oct 00:50MapamondVilă de vânzare cu 500.000.000 de euro: Elementul care o face specială

O vilă din Roma cu unica pictură murală creată de maestrul italian Caravaggio este scoasă la vânzare pentru...218

28 oct 00:50MapamondTurcia, acuzată de către Grecia după ce patru copii s-au înecat într-un naufragiu

Grecia a acuzat marţi Turcia după un nou naufragiu al unei ambarcaţiuni cu migranţi în urma căruia patru copii au...123

28 oct 00:50MapamondEgiptul ridică starea de urgenţă instaurată în 2017

125

28 oct 00:52MapamondChina carantinează un oraș cu 4 milioane de locuitori

Autorităţile chineze au impus marţi carantină în Lanzhou (nord-vest), care numără patru milioane de locuitori,...149

28 oct 00:51MapamondDonald Trump Jr vinde tricouri online cu mesajul: ”Armele nu ucid oameni, Alec Baldwin ucide oameni”

Fiul fostului președinte american profită de pe urma situației nefericite prin care trece marele actor. Donald Trump...211

28 oct 00:51MapamondCEDO: Atribuirea automată unui copil a numelui tatălui, urmat de cel al mamei, este discriminatorie

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marţi ca fiind "discriminatorie" atribuirea automată unui copil,...159

28 oct 00:49MapamondVAL de agresiuni sexuale în Armata Marii Britanii: date alarmante rezultate în urma unui studiu făcut

Femeile care activează în armata Marii Britanii se confruntă cu un risc considerabil de hărţuire emoţională,...141

28 oct 00:49MapamondMutațiile gripei aviare, noul pericol care pândește omenirea după SARS-Cov-2

Creşterea numărului de persoane infectate cu gripă aviară în China în acest an stârneşte îngrijorare în...253

28 oct 00:49MapamondTeheranul se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultima jumătate de secol

129

Sănătate
28 oct 12:51Sănătate50.000 de doze de tratament anti-Covid de la laboratorul american Merck vor fi livrate în Franţa

Franţa a comandat 50.000 de doze de medicament anti-COVID-19 de la laboratorul american Merck, a anunţat marţi...303

28 oct 12:50SănătateValeriu Gheorghiță explică de ce s-a prelungit valabilitatea vaccinului Pfizer

Valeriu Gheorghiță a explicat marți, într-o conferință de presă, motivul pentru care s-a prelungit termenul de...958

28 oct 12:51SănătatePandemia este 'departe de a se fi terminat', potrivit comitetului de urgenţă al OMS

220

28 oct 00:00SănătateUn pansament cu biopolimer ar putea vindeca leziunile cronice

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Michigan dezvoltă un pansament practic, ieftin, cu biopolimeri,...36

28 oct 00:58SănătateDe ce amidonoasele sunt importante în alimentație?

Amidonoasele (alimente care conțin amidon) sunt o parte esențială a unei diete hrănitoare, o sursă vitală de...32

28 oct 12:50SănătateMedic: Persoanele care au trecut prin boală ar putea face un episod mai sever dacă nu se vaccinează

Managerul Spitalului clinic "Dr. Victor Babeş", Simin Florescu, a declarat marţi că persoanele care au fost infectate...1640

28 oct 12:52SănătateTipare genetice ar putea explica de ce unii tineri fără comorbidităţi suferă forme de COVID-19 grave

O echipă de cercetare internaţională a identificat tipare genetice care ar putea explica de ce unele persoanele...549

28 oct 12:52SănătateGheorghiţă: Dacă păstrăm ritmul actual, la final de an vom depăși 70% din populație vaccinată

Dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare, la sfârșitul acestui an România va depăși 70% din populație...268

28 oct 12:52SănătateUrmările infectării cu COVID-19: Ceață pe creier și pierderi de memorie

555

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT