REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mohammad Murad şi Horia Constantinescu, prieteni doar de-o poză! Au reintrat în război

Mohammad Murad şi Horia Constantinescu, prieteni doar de-o poză! Au reintrat în război

Replica API 24 aprilie 2018 | 23:02 536

Sondaj lansat de şeful OPC pe Facebook, în timp ce era criticat de hotelieri

Sondaj lansat de şeful OPC pe Facebook, în timp ce era criticat de hotelieri

Este clar! Tensiunile dintre omul de afaceri Mohammad Murad şi şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, n-au dispărut, în ciuda imaginii cu cei doi împreună, de anul trecut.

Dacă anul trecut Murad a fost acuzat că a încercat, la momentul în care fostul premier Mihai Tudose i-a vizitat cel mai nou hotel, să îi “taie din aripi” vocalului Constantinescu, acum este indusă aceeaşi idee. Anul trecut, după ce s-au contrat, Murad şi Constantinescu au postat o imagine împreumă, anunţând că vor căuta împreună soluţii pentru litoralul românesc, turism şi alimentaţie publică etc.

Toate bune şi frumoase, numai că anul acesta, adică ieri, în prezenţa ministrului Turismului Bogdan Trif, scânteile au reapărut între cei doi. Într-o şedinţă la care presa nu a avut acces, Murad a comentat că nu e bine ca acţiunile de control ale lui Constantinescu să fie expuse “în toată splendoarea” în presă, pentru că se conturează o imagine negativă a litoralului românesc, iar turiştii vor alege să plece peste hotare.

S-a speculat chiar că Murad r fi cerut demisia lui Constantinescu, situaţie însă contrazisă de mai mulţi participanţi la discuţie. “Cum să îi ceară demisia? E drept că i-a sărit în cap, cum s-ar zice, cu tam-tamul pe care îl face în presă, că apar numai chestii negative, şi s-a sugert să fie prezentate presei şi lucrurile pozitive, dar cum să îi ceară demisia? Păi cum să-şi permită Murad să ceară aşa ceva ministrului? E o exagerare”, ne-a declarat un agent economic prezent la şedinţa de lucru.

Ulterior, a fost organizată şi o conferinţă de presă, iar jurnaliştii, care deja aflaseră despre tensiunile dintre Horia Constantinescu şi unii dintre agenţii economici, au reacţionat. Ministrul a explicat că presa ar trebui să arate şi lucrurile pozitive, în timp ce preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, a încercat şi el să pună „batista pe ţambal”: „Domnul constantinescu să-şi facă în continuare treaba, ideea era să apară şi lucrurile pozitive, nu doar ce este negativ în presă...”.

În timp ce ministrul, preşedintele CJC şi Mohammad Murad încercau să explice situaţia şi să atenueze mini-scandalul, Horia Constantinescu a tăcut. Asta nu înseamnă că stătea degeaba: în timp ce unii se chinuiau să tempereze presa, el a realizat, de pe telefon, un sondaj de opinie pe pagina sa de Facebook prin care a întrebat publicul următorul aspect: „Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța trebuie să transmită prin intermediul presei, situațiile deficiențelor importante găsite în tereu sau ar trebui să nu informăm, lăsând gunoiul sub preș?”. Rata răspunsurilor este clară. 100% au spus că „Da, vrem să fim informați”. Aproape 300 de persoane au răspuns la sondaj la o oră după ce a fost publicat.

La scurt timp după încheierea şedinţei, aflând despre sondajul lansat în mediul virtual de Horia Constantinescu, chiar în faţa Prefecturii, Mohammad Murad a reacţionat, către un coleg: „Ai văzut?! Păi parcă discutasem să colaborăm, să avem dialog…”.

Alexandra CUCU, Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti deranjat de Horia Constantinescu? Sau te constipa prezenta lui? Ok, nu e in regula cu spectacolul mediatic, dar patronii romani stiu doar de frica. Iar media ii indispune grav de tot. Probabil ca ai prieteni printre aia controlati.
5
0
harry, esti prost de puti. ia citeste matale ce scriu altii. aici gasesti cea mai echilibrata relatare a conflictului dintre cei doi, chit ca domnul de la opc ar fi vrut sa apara altceva!
2
0
De unde lucruri pozitive ma handicapstilor
1
1
ca esti handicapat stiam , dar ca esti un muist impotriva poporului am aflat acum .
3
0
Nu trebuie sa dati foarte multe explicatii! Dupa 20 ani, am constientizat cu adevarat democratia, dar mai ales oamenii! Multi dintre ei sunt platiti sa ne ia viata, pentru ca afacerilor lor sa fie prospere! De fapt nu afaceri, ci PUTERE, exercitata prin orice mijloace, ofiteri pensionari cu activitati de exterminare a vecinilor, dupa ce ne-au intrerup viata, dreptul la activitate si acum condamnati la moarte pentru ca suntem pensionari.
3
0
eu fac turist la voi si fac ceva pe rumanu ce amendeaza la mine. eu vand carne de trecut anu 2016. sa fac banu mare la mine si sa moara rumanu de ciuda ca am luat range rover. saracile de rumani nu e bun amendat la mine. eu vreau facut bani din mancare stricata. dat spaga groasa si cumparat tara prostilor ca rumanu e prost.
8
2
nu trece ziua fara ca cele 2 mari jurnaliste AC si CC sa nu scrie despre razboinicul luminii Horia cel alb si batalia intru primenirea neamului. Deja este pe fata.Si am o vaga impresie ca nimic nu e gratuit sau pasiune jurnalistica, ori sunt spalate pe creier ori "avantajate financiar". O sa vb cu rise project sa se tina putin de capul triunghiului asta, m.am saturat de amatori.
3
9
Asa se conduce politica in Romania, vine una bucata de harap evazionist si ne tine lectii ca doar el cotizeaza la partide si trebuie neaparat sa-l ascultam, ce mai harapul reprezinta legea si nimeni nu ar trebui sa aiba vreun cuvant de spus.
9
4
nu se face exces de zel !!!!! trebuie sa fim informati acolo unde sunt probleme si ce fel de mancaruri se servesc! ce vreti sa fim prostiti in continuare? iar arabul sa dea sfaturi la el, ca suntem satui peste tot unde mergi pute a toate natiile ! era asa ceva pe vremea lui nea nicu???? asa cum a fost era respect fata de noi, acum se caca toti in capul nostru.!!!! mai vreti voturi?????
10
3
Vad bine...Horia o sa o iei in gura la fel ca la Costinesti si in Constanta, cu toata publicitatea pe care ti-o faci pe spatele functiei care ti-a fost facuta cadou..
8
7
tara arabilor si machedonilor infractori
14
1
Arabimea a pus mina pe litoral si ne dau lectii de comportament ,cind ei vin direct din nisip; in agricultura lafel. Nu avem nevoie de ei, sai amendeze pina pleaca din tara.
24
4
mam saturat de arabi sirieni tigani veniti cu un geamantan in mana si au ajuns,,mari hotelieri ,,in romania sa plece in siria k acolo pot face turism adevarat,,,
19
4
Horica se pregateste sa ia locul lui tutuianu..trebuie sa se faca cunoscut!
6
6
Felicitari domnului Horia pentru efortul depus in aceasta mizerie de comert care se face la noi in romania.Nu va lasati dus de val din pricina lui X si Y.Sa intre toti comerciantii in legalitate iar noi consumatorii sa avem siguranta alimentelor pe care le consumam in diferite locatii.Ce daca-i Murad.ministru,Tutuianu ? fiecare sa-si vada de patratica lui si sa lase interventiile.Bafta HORIA !
21
7
tiganoii si machedonii din turismul romanesc,astia sunt buba raia capreasca
19
4
Murad asta parca trebuia sa fie pe la puscarie.
20
2
Dl. Murad are perfecta dreptate, nu trebuie facuta atata publicitate, OPC trebuie sa isi faca datoria, sa inchida unitatile unde este cazul cu comunicate de presa cat mai scurte si la obiect. Dl Constantinescu face exces de zel. Ar trebui sa se uite si in ograda proprie.
13
19

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367