REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Moment de cumpănă pe scena internațională: Senatul SUA recunoaşte genocidul otoman asupra armenilor

Moment de cumpănă pe scena internațională: Senatul SUA recunoaşte genocidul otoman asupra armenilor

Replica API 12 decembrie 2019 | 00:00 294

Senatul Statelor Unite a adoptat joi după-amiază, în unanimitate, o rezoluţie prin care este recunoscut genocidul otoman împotriva poporului armean, informează presa americană citată de Mediafax. Rezoluţia a fost adoptată deja de Camera Reprezentanţilor din SUA. Nu este clar dacă preşedintele Donald Trump va promulga proiectul, pentru că există temeri că Administraţia Recep Tayyip Erdogan va reacţiona vehement. Deja Relaţiile dintre Turcia şi NATO sunt tensionate din cauza deciziei Ankarei de a achiziţiona un sistem antiaerian rus de tip S-400 şi din cauza intervenţiei militare turce împotriva grupurilor insurgente kurde din nordului Siriei.

În Primul Război Mondial, peste un milion de armeni cate trăiau pe teritoriul de azi au Turciei au murit ca urmare a unor deportări și masacre la scară largă. 29 de parlamentare naționale au recunoscut genocidul armean ca fiind comis de fostul Imperiu Otoman. Turcia nu recunoaște genocidu, prezintă situația drept o „tragedie” de război și spune că nu a fost un act intenționat.

Țările sau parlamentele naționale care au recunoscut genocidul armean erau în aprilie 2017 în număr de 29: Uruguay, Camera Deputaților din Cipru,= Camera Reprezentanților din Statele Unite ale Americii, Duma de stat a Rusiei, Parlamentul Greciei, senatul Belgiei,Parlamentul Suediei, Parlamentul Republicii Liban, Vaticanul, Parlamentul Franței, Consiliul Național⁠ al Elveției, Argentina, Armenia, Italia, Țările de Jos, Slovacia, Canada, Polonia, Lituania, Venezuela, Chile, Brazilia, Paraguay, Bolivia, Republica Cehă, Austria, Luxemburg, Siria, Bulgaria și Germania.

Parlamentul European și Consiliul Europei au recunoscut și ele genocidul.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
America nu e o tara e un bussines condus de evrei
2
0
Un cacat...
1
0
de 20 de ani e mai rau in tr, unii chiar nu vad ,situatia lor eco nomica, de ce oare? subiectul asat e de mult adevarat..armenii care au ramas iau obligat sa se faca musulmani ..
2
1
Adica romanii sunt tigani? Hahaha adevarat
4
1
Sa mi iei belita in gurita rromule pardon rromanule
3
3
poi vedeti mai turcomanilor daca va ti dat cu rusii...
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614