REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Moment istoric în relaţiile cu Israel. MAE confirmă participarea României la recepţia în onoarea mutării Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim

Moment istoric în relaţiile cu Israel. MAE confirmă participarea României la recepţia în onoarea mutării Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim

Replica API 14 mai 2018 | 00:07 347

Anunţ de ultimă oră: România va fi reprezentată la Ierusalim, duminică seara, cu ocazia inaugurării ambasadei americane din Oraşul Sfânt. Informaţia a fost livrată de cotidianul Haaretz, ai cărui jurnalişti au notat că alături de ţara noastră, la recepţie vor participa şi reprezentanţii Austriei, ai Ungariei şi ai Cehiei.

De altfel, acestea sunt țările europene care au acceptat ultima invitație adresată de Ministerul de Externe al Israelului. Jurnaliştii cotidianului Haaretz nu ştiu cine va reprezenta România la eveniment, mai ales în contextul în care ţara noastră nu are ambasador în Israel.

Acest anunţ din Israel vine după ce sâmbătă, oficialii de la Bucureşti au recunoscut că ţara noastră a blocat o declaraţie comună a UE, care critica mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim. De asemenea, acest gest diplomatic a fost făcut şi de Ungaria şi Cehia, conform EVZ.

Gestul autorităţilor române a provocat nemulţumirea preşedintelui Klaus Iohannis, care l-a chemat pe ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, la Cotroceni, pentru a-i explica această situaţie despre care a precizat că nu a fost informat.

În urmă cu trei zile, Haaretz scria că 12 state au declinat invitația de a participa la recepția de duminică: Rusia, Germania, Irlanda, Malta, Mexic, Portugalia, Australia, Polonia și Suedia.

Recepția de duminică seara este organizată cu o zi înainte de ceremonia oficială de mutare a ambasadei, la care va participa fiica și consiliera lui Donald Trump, Ivanka Trump, soțul ei, Jared Kushner, secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin, precum și alți oficiali americani.

UPDATE:

Ministerul Afacerilor Externe confirmă oficial că România va avea un reprezentant la recepţia organizată de Ministerul de Externe din Israel, în onoare mutării Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. În schimb, pentru evenimentul de deschidere oficială a ambasadei nu a fost primită invitaţie.

"La recepţia organizată astăzi, 13 mai 2018, de către Ministerul Afacerilor Externe israelian, va participa un reprezentant al Ambasadei României în Israel. În ceea ce priveşte deschiderea oficială a Ambasadei SUA la Ierusalim, nu a fost primită o invitaţie de participare", transmite MAE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Papagalii pesedei ce-au de zis in legatura cu cei cel putin 50 de morti in jidanime ??? Olteanca hoata veorica si olteanul hot dragnea o sa zica ca nu stiau ca jidanii o sa impuste palestinieni. Huooo japitelor si criminalilor !
2
1
F-35 nu e de superioritate aeriana. E un Joint Strike Fighter. Adica un multi-rol. Dar unul foarte avansat. Desi nu are doua motoare, poate face fata cu succes oricarui "vanator". Sistemele radar si armamentul sunt aceleasi ca pe un avion de superioritate aeriana. Este limitat de viteza si plafon. Dar are ceva numit "open arhitecture". Daca e la mai putin de 1600 km de o drona sau de sistemul Aegis, care e pe distrugatoare dar si la noi si la polonezi, poate folosi radarele si armamentul pt a repera si distruge tinte in aer, cum ar fi bombardierele strategice.
0
0
Magaria cu F-16 a fost nasoala. Portugalia trebuia sa livreze 9 F16 Block 15 MLU si 3 F16 Block 60, cum au si turcii. Ultimele 3 primite din partea SUA. Portugalia a livrat 12 bucati Block 15 MLU. A fost scandal, dar s-a pus batista pe tambal. MApN negociaza livrarea a 36 F-16 Block 60 direct de la US. Pe langa astea, ar putea fi negociat si un contract pt F35, Romania neavand un avion pt superioritate aeriana de la retragerea lui MiG-29. In mod "ciudat", de la livrarea ultimelor 6 buc. F16, in RO au fost detasate prin rotatie 4 Eurofighter si 4 CF-18 canadiene. Avioane superioare F16 Block 15
1
0
Am intrat in WW2 de partea Germaniei la amenintarea lui Hitler, care a spus ca daca nu suntem aliati ai Germaniei, ne rade de pe harta. Hitler dorea petrolul din Campia Romana, foarte important pt "blitzkrieg-ul" lui. Antonescu n-a avut de ales. Chiar Antonescu a fost de acord cu armistitiul incheiat cu rusii, dar sa se faca la momentul potrivit si in conditii avantajoase. L-au arestat si executat oricum, cu acordul lui Mihai, rege tradator. Am fost considerati invinsi, dssi RO a intors armele si a luptat alaturi de rusi pana la Budapesta. De adevarul nostru de ce nu a fost vorba?
6
3
Deja e razboi intre arabi si occident. Dar nu un razboi mai mare decat intre arabi si arabi. Arabia Saudita tare si-ar dori influenta in zona. Dar se impiedica de Iran, care finanteaza miscari ca Hamas si Hezbollah. Israel s-a implicat alaturi de USA si Arabia Saidita in razboiul civil din Liban, luptand impotriva Hezbollah si altor militii. Americanii primesc petrol ieftin, Arabia Saudita primeste influenta in regiune, Israel primeste teritoriile palestiniene. Rusii raman in aer daca Iran si Siria sunt izolate. Cam la asta se rezuma tot. De asta USA le-a si taiat acordul nuclear iranienilor
12
0
Suntem in UE datorita USA. Problema cu recunoasterea Ierusalimului ca apartinand doar evreilor, nu si arabilor este periculoasa. Poate izbucni un razboi cumplit intre arabi si occident. USA asta doreste si cauta motive sa le ia petrolul cu dea sila.
9
5
De fapt e vorba de interes, intelegi? Asa merge politica externa. Germania si restul UE isi permit sa se opuna, noi nu. Daca ne-am pus rau cu evreii, o sa fie rau. Israel e un stat mic, dar puternic. Ar fi dezastru pt noi sa ne punem rau cu ei. Plus ca UE ne trateaza ca pe o colonie. La fel si pe unguri. Dpdv militar primim mai mult sprijin de la UK, USA, Canada si Israel decat de la tarile europene. E momentul ideal ca noi si ungurii sa le tragem una peste bot alora de la Bruxelles, care au pretentia sa le cedam suveranitatea pt nimic.
16
5
este vorba de adevar,in 1948 ,pe teritoriul ocupat de englezi dupa primul razboi mondial,s-au infiintat 2 state independente,israel cu capitala la tel aviv si palestina cu capitala la ierusalim,jidanii avand clontul mai mare au ocupat palestina instantaneu,dar palestina inca are reprezentant la onu si de jure este o tara independenta,acuma daca oltenii astia nebuni sug la taragotul jidanilor asta nu inseamna ca sunt cu dreptatea sau cu romanii
7
16
Foarte bine. Mogherini si Junker, iubitori de arabitoi si inchinatori la statuia lui Marx, n-au decat sa crape de ciuda. Klaus, sclavul lor, poate sa crape si el. Israel e unul dintre cei mai importanti aliati dpdv militar. Cu ei ne-am modernizat armata. SUA e alt aliat important. UK e aliat SUA si un important partener economic pt noi. E normal sa facem front comun cu ei. Ce ne-a dat UE? - Portugalia a pastrat 3 F16 trimise de SUA pt noi si ne-a dat in locul lor avioane reconditionate. Asta din prostia lui Boc, care nu a vrut sa incheie contractul direct cu SUA. Si mai sunt exemple destule.
20
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367