REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Moment tensionat: Orban a refuzat propunerea ministrului Muncii: „Nu ne putem permite să modificăm ordonanța la fiecare ședință de guvern“

Moment tensionat: Orban a refuzat propunerea ministrului Muncii: „Nu ne putem permite să modificăm ordonanța la fiecare ședință de guvern“

Replica API 2 aprilie 2020 | 18:45 1337

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a refuzat în şedinţa de Guvern de joi să adauge pe ordinea de zi o ordonanţă de urgenţă solicitată de ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Ordonanţa se referea la ajutorul de care ar trebui să beneficieze şi avocaţii şi notarii în această perioadă.

"Vă rog, dacă apreciaţi oportun, să permiteţi să adăugăm pe ordinea de zi suplimentară Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 32/2020. Sunt necesare câteva clarificări referitoare la avocaţi, notari publici şi executorii judecătoreşti, pentru ca aceştia să poată beneficia de sprijinul financiar pe care guvernul îl acordă atât celor intraţi în şomaj tehnic, cât şi altor profesionişti. Definiţia 'alţi profesionişti' a avut nevoie de clarificări. Simt nevoia să vă precizez că din teritoriu mai sunt semnale de la AJOFM-uri care ridică o serie de probleme din practică pe care trebuie să le clarificăm şi pe acelea într-o ordonanţă de urgenţă", a afirmat Violeta Alexandru, potrivit stiripesurse.ro.

"Atunci, doamna ministru, dacă mai apar probleme în aplicare, aceste probleme trebuie inventariate la nivel naţional, trebuie să vedem dacă mai avem nevoie de clarificări suplimentare, dar nu de invenţii ale unor funcţionari cărora le este frică să îţi asume decizia de intrare în dreptul de acordare a şomajului tehnic. Dacă există într-adevăr probleme. Eu zic să le colectaţi şi să venim cu o modificare doar atunci când vom avea şi aceste observaţii pentru clarificarea aplicării ordonanţei. Ca atare, nu aprob astăzi intrarea pe ordinea de zi. La următoarea şedinţă, când avem o situaţie clară. Nu ne putem permite să modificăm ordonanţa la fiecare şedinţă de guvern", a răspuns Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ia trimite-i tu pe toti o luna de zile in concediu de odihna, platit, ca doar toti bugeteaza acest moment in viata unui angajat. Mai da-le la gramada si zilele libere de peste an de paste, marii, nationale etc. si vreo 40 zile n-ar trebui sa fie nici criza nici somaj, nici fataiala pe strazi. Ca doar n-or crapa daca nu se mai duc in Tenerife o tura. Sa se roage in perioada asta sa mai apuce 2021 cand isi vor lua concediu cand vor ei. Cam asa trebuia sa fie inainte de pasti, totul o smerenie. Nu mai inventati crize aiurea.
0
0
Voi ati innebunit ? Astia au facut averi imense datorita statului care le-a permis sa practice tarile peste salariile amaratilor de cetateni. Nu cumva vreti sa le dati si lor pensii speciale ?
5
0
Da. Saracii notari. Iau o gramada de bani pentru doua stampile
6
0
Orban nu a fost conectat la damigeana care trebuie. Isi revine doar daca il vede pe caCatzu.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218