REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Momente de coşmar în Istria: minoră bătută şi violată de un localnic băut

Momente de coşmar în Istria: minoră bătută şi violată de un localnic băut

Replica API 23 iulie 2015 | 22:19 109

Târâtă sub un pod rutier

Târâtă sub un pod rutier

Încă un viol în judeţul Constanţa! După ce o tânără angajată la o fermă din Topraisar a fost abuzată sexual de un recidivist din Bacău, care este şi însurat, iată că şi o fată din Istria a trecut prin clipe similare. Aceasta a fost acostată de un localnic, Dumitru Popescu, de 35 de ani, care a lovit-o şi apoi a violat-o sub un pod.

Clipe de coşmar pentru o tânără din Istria, de 16 ani. Aceasta a fost acostată în timp se deplasa pe strada Salciei, luni, 20 iulie, în jurul orei 17.10, de către un localnic, care era sub influenţa băuturilor alcoolice. De cum a văzut-o, individului au început să-i tropăie hormonii, motiv pentru care a tras de fată. A luat-o cu forţa, târând-o până sub podul rutier din zonă, acolo unde a lovit-o şi a obligat-o să întreţină relaţii sexuale. După ce şi-a terminat treaba, bărbatul a plecat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, întorcându-se la nevastă şi la cei doi copii. Numai că minora a mers direct la Poliţie, relatând ce s-a întâmplat. Suspectul a fost dus la audieri, el începând s-o dea din una în alta, ba că nu este adevărat, ba că totul s-a petrecut cu acordul ei, chiar dacă există martori care susţin că au văzut cum Dumitru îi ţinea mâna la gură şi o lovea. Totodată, victima a fost dusă la Serviciul de Medicină Legală, acolo unde a fost supusă unui control de specialitate. Suspectul a fost arestat pentru 30 de zile. Dumitru Popescu este cunoscut cu antecedente penale, el fiind condamnat cu suspendare pentru violare de domiciliu. Menţionăm că un alt viol s-a petrecut în seara de 16 sre 17 iulie, la Topraisar, o angajată a unei ferme fiind violată de un coleg de muncă, angajat de numai 9 zile. Şi acesta este recidivist, fiind condamnat în trecut tot pentru viol. Oamenii legii încă îl caută pe Ştefan Dragomir, în vârstă de 35 de ani, care a fugit cu soţia lui, imediat după teribilul eveniment.

Violatori “iertaţi” de magistraţi. Ponta cere demisia ministrului Cazanciuc

Trist este faptul că violatorii ajung să fie “iertaţi” de magistraţi. Aşa s-a întâmplat în cazul unei eleve violată de şapte indivizi până a leşinat. Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, afirmă, referindu-se la cazul celor şapte tineri acuzaţi de viol în Vaslui şi eliberaţi din arest printr-o decizie a judecătorilor, că “justiţia se face în sala de judecată şi doar atât” şi că trebuie aşteptate rezultatele Inspecţiei Judiciare în acest caz. În acest caz, premierul Victor Ponta i-a spus ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri, că în cazul în care CSM nu are vreo reacţie legată de violul de la Vaslui, ar trebui să-şi dea demisia. Afirmaţia a fost făcută de prim-ministru la începutul şedinţei de Guvern, după ce el şi-a exprimat indignarea pentru modul în care autorităţile judecătoreşti au acţionat în cazul fetei violate de la Vaslui. “De ani de zile spunem că Justiţia trebuie să pedepsească pe toţi în mod egal, dar mai ales pe cei ce comit crime, violuri, tâlhării. De ani de zile nu facem altceva decât să dăm la televizor bătălii politice cu Justiţia şi, în schimb, dacă nu se afla de către presă ce s-a întâmplat la Vaslui, nişte infractori periculoşi stăteau acasă bine-mersi şi noi ne bucurăm că vedem deputaţi sau senatori sau politicieni arestaţi preventiv. Cred că e un lucru foarte grav în care am ajuns cu întreaga societate, ne concentrăm doar pe ceea ce e interesant politic sau pentru media, şi nu ne concentrăm pe viaţa de zi cu zi a oamenilor şi vreau să cred că după acest lucru se va schimba ceva cu adevărat şi vreau să vă rog, domnule ministru al Justiţiei, să vă exercitaţi toată autoritatea funcţiei în cadrul CSM şi, dacă CSM-ul nu va lua nici o măsură, mai bine vă daţi dumneavoastră demisia, că cineva trebuie să tragă un semnal că nu se poate ceea ce se întâmplă zi de zi în România”, le-a spus Ponta miniştrilor, dar cu referire directă la Robert Cazanciuc.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218