REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.8° Constanța Dum., 10 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6573
1.8° Constanța Duminică, 10 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6573

Momentul în care un tânăr încătușat este călcat pe cap de un poliţist! Video

Momentul în care un tânăr încătușat este călcat pe cap de un poliţist! Video

Andreea VREJOIU 28 noiembrie 2022 | 16:46 1504

Este anchetă internă la IPJ Cluj după ce un tânăr de 20 de ani, încătușat și pus la pământ de oamenii legii, ar fi fost călcat de două ori pe cap de unul dintre agenții de poliție. După ce imaginile au ajuns în spațiul public, IPJ a venit cu precizări: tânărul provocase un scandal într-un local, a fugit și a fost prins de polițiști după ce s-ar fi împiedicat. "După analizarea elementelor relevate, se vor dispune măsuri în consecință", transmit reprezentanții Poliției.

Filmarea a fost realizată în dimineața zilei de sâmbătă, 26 noiembrie, la ora 04:22, pe Calea Turzii, din municipiul Cluj-Napoca.

"Trei agenți de poliție încearcă sa aplaneze o situație unde un domn pare a fi în stare de ebrietate. După ce unul dintre agenți îl lovește cu piciorul (0:15), un al treilea (la 0:47) vine și îl calcă pe cap de două ori. Mi se pare un gest neprofesionist și inuman de care au dat dovadă. Indiferent de situație, nu procedezi într-un asemenea fel!", a declarat pentru Știri de Cluj martorul care a filmat momentul.

În cursul zilei de luni, IPJ Cluj a venit cu precizări:

"Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus verificări interne cu privire la intervenția în cadrul unui eveniment din data de 26 noiembrie 2022, produs în municipiul Cluj-Napoca.", se arată în comunicatul de presă.

Potrivit IPJ Cluj, în jurul orei 04:10, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre un scandal, izbucnit într-un local de pe strada Republicii. Agenții de pază ar fi solicitat unui grup de persoane să plece, întrucât localul s-a închis. În acel moment, un tânăr ar fi devenit recalcitrant, provocând scandal. Pentru a evacua persoanele, agenții de pază au folosit spray lacrimogen și sunat la Poliție.

"La fața locului, polițiștii au identificat persoana responsabilă de scandal, această refuzând să se legitimeze, fugind de la fața locului. Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, iar la un moment dat, tânărul s-ar fi împiedicat, căzând la pământ. Polițiștii au folosit forța pentru a-l încătușa, ulterior stabilind că este vorba despre un tânăr, de 20 de ani, din Cluj-Napoca.", transmite IPJ Cluj.

Tânărul a fost sancționat contravențional pentru provocarea de scandal și refuz de legitimare. De asemenea, polițiștii, arată sursa citată, au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, întrucât în timpul evacuării persoanelor din local, agenții de pază ar fi agresat o femeie.

"După analizarea elementelor relevate, se vor dispune măsuri în consecință.", conchide IPJ Cluj, conform digi24.ro

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa mai merge, bravo politia!!!
5
0
politia!!!! rupele capu!!!!! p.s: mweeeeeecwrvelor media!!!!! o vinde si pe masa sa faca audienta!!!
12
1
Nu vad acea insinuare ca politistii l-ar fi călcat pe cap...
10
2
respect putinilor politisti ce mai au curajul sa-si indeplineasca datoria fata de societate.
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362