REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Monarhiştii, la Constanţa: "Suntem monarhie, doar că nu ne recunoaştem Regele"

Monarhiştii, la Constanţa: "Suntem monarhie, doar că nu ne recunoaştem Regele"

Replica API 25 august 2014 | 00:00 225

Lansare de carte şi turneu în memoria Reginei Maria

Lansare de carte şi turneu în memoria Reginei Maria

Locaţie cel puţin surprinzătoare, însă evenimentul a fost inedit. Sâmbătă, monarhiştii s-au reunit din nou la Constanţa, unde filiala locală a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, alături de filiala bucureşteană, au organizat un eveniment de promovare, vânzare de fotografii şi lansare de carte, toate cu tematici corespunzătoare înclinaţiilor lor politice. "Este un eveniment organizat de Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei, filialele Bucureşti şi Constanţa, împreună cu domnul Angelescu (Daniel Angelescu - fotograful oficial al Casei Regale a României - n.r.). De asemenea, participă şi cvartetul Pontic, care va avea o serată muzicală. (...) Ceea ce vrem să facem noi, în afară de faptul că este vorba de fotografia Casei Regale actuale, mai lansăm acest tur, Missy, care este urmele Reginei Maria şi care va avea loc pe 19 septembrie. Evenimentul pe care-l organizăm acum este o expoziţie de fotografie cu vânzare, preţul unei fotografii este de 120 de euro şi nu se face, evident, din motive comerciale, ci pentru susţinerea Alianţei noastre şi, în general, pentru ceea ce vrem să facem, reinstaurarea monarhiei în România", a declarat preşedintele ANRM, Adriana Mertea, pentru "Replica", cu ocazia evenimentului organizat la Barissimo Cocktail Bar.

De ce ar fi bună monarhia pentru România? Reprezentanţii ANRM invocă punctul sensibil al românilor, nivelul de trai. Aceştia susţin că, în perioada monarhiei, românii îşi ridicau singuri economia şi, evident, Regele este persoana indicată pentru a reprezenta România în străinătate, aşa cum se întâmplă şi în cazul monarhiilor actuale. "În primul rând, nu numai că orice om ştie că, pe perioada monarhiei, s-a trăit cel mai bine în România. Asta ar fi, cred, o motivaţie în plus pentru întregul popor. Toţi vrem să trăim mai bine, să nu ne plece copiii din ţară, să muncim în ţara noastră, să putem ridica economia. Cred eu că Regele este cel care ne reprezintă cu demnitate în afara ţării. Este singurul reprezentant al nostru care este recunoscut şi luat în seamă pe plan mondial. (...) Monarhia, peste tot în lume şi, mai ales, în Europa, are un standard mai ridicat faţă de o republică", a precizat Mertea, care a completat şi cu un punct de vedere interesant, susţinând faptul că, strict politic vorbind, România încă este monarhie, întrucât forma actuală de guvernământ, republica, ne-a fost impusă, fără să avem posibilitatea de a alege. "Este monarhie, din punctul meu de vedere! Nimeni n-a fost întrebat dacă vrea republică. O dată, ne-au trântit-o ruşii, iar a doua oară ne-au impus-o tot ruşii, dar sub altă formă. Din punctul meu de vedere, suntem monarhie, numai că nu ne recunoaştem Regele şi adevărata formă de guvernământ", a concluzionat Mertea, pentru "Replica".

De asemenea, zeci de persoane s-au adunat, vineri, la Muzeul de Istorie Naţional şi Arheologie Constanţa, pentru expoziţia care şi-a propus prezentarea unor documente semnificate, emise de Securitate, în cadrul urmăririi informative a Regelui Mihai I, în exil. Panourile expoziţiei, alcătuite cronologic şi tematic, au atras mirajul nostalgicilor monarhişti şi nu numai, evenimentul fiind organizat de MINAC, în parteneriat cu Asociaţia "General Nicolae Rădescu" şi Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218