REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

"Monarhistul" Pavelescu mătură cu PDL şi PNL: "Alianţa e o impostură. Are legătură cu anti-creştinismul"

"Monarhistul" Pavelescu mătură cu PDL şi PNL: "Alianţa e o impostură. Are legătură cu anti-creştinismul"

Replica API 25 iulie 2014 | 00:00 189

Devine din ce în ce mai greu pentru oricine să îl înţeleagă pe liderul "ţărănist", Aurelian Pavelescu. În urmă cu câteva săptămâni, Pavelescu anunţa că PNŢCD nu se va înscrie în cursa prezidenţială. Numai că, între timp, a schimbat macazul. Preşedintele PNŢCD susţine că a fost "convins" de un prieten să reia tema şi nu oricum, ci cu o tematică monarhistă. În altă ordine de idei, Pavelescu are o problemă şi cu Alianţa Creştin Liberală PDL - PNL, pe care o consideră, în fapt, anti-creştină. "Un prieten apropiat mi-a readus astăzi în discuţie o chestiune interesantă. Candidat la prezidenţiale din partea PNŢCD. Eventual, cu temă monarhistă - ca temă de campanie, în sensul că România are nevoie de un preşedinte care să declanşeze procedurile constituţionale pentru forma de guvernământ -, printre temele principale. (...) Alianţa Creştin-Liberală este o impostură. Nu au a face nici liberalii nici pedeliştii cu creştinismul absolut deloc, din contră, cu anti-creştinismul. Vă amintiţi cum a încercat Blaga şi PDL să treacă legea prostituţiei, împotriva poziţiei ferme a bisericilor? Dar voturile date de liberali în Parlamentul European pentru căsătoria între homosexuali şi adopţia de copii de către aceştia? A devenit până şi creştinismul o anexă de propagandă. PNŢCD, care a făcut atatea sacrificii în istorie, nu poate răbda această manipulare", a precizat Pavelescu, fără să nominalizeze candidatul partidului, însă cel mai probabil fiind vorba de el, întrucât nu mai există nici o altă formaţiune oponentă, după plecarea membrilor Iniţiativei România Liberală sau a grupului coordonat de Mihai Grigoriu.

Reacţii ale PDL

Probabil în căutare de imagine, Pavelescu a adus acuzaţii grele la adresa PNL şi, în special, a PDL, făcând referire la legalizarea prostituţiei. În realitate, exact înainte de perioada în care Pavelescu colabora fără probleme cu PDL, în cadrul Alianţei România Dreaptă, fostul ministru al Muncii, Claudia Boghicevici (PDL) era ţinta principală a tirurilor, tocmai pentru că era promotoarea creşterii natalităţii prin proiecte pro-viaţă.

"Nu mă interesează declaraţiile dumnealui. Ce pot să vă spun, într-adevăr, în perioada în care am fost ministru am fost o susţinătoarea a creşterii natalităţii, conştientă fiind de faptul că România nu îşi va mai putea asigura echilibrele pe sistemele de pensii şi salarii. (...) Am avut propuneri pentru părinţii care-şi doreau cel de-al doilea copil. Am avut şi declaraţii ferme, privind şedinţele de consiliere şi sprijin pentru tinerele mame, care decid să avorteze. Era un proiect pentru tinerele femei, care se aflau în situaţia de a face avort, care presupunea sprijin din partea personalului specializat, astfel încât decizia de a face avort să fie în cunoştinţă de cauză. Decizia aparţinea mamei, evident, dar este bine să beneficieze de sprijin, doar aşa cred că puteam încuraja ideea de pro-viaţă. (...) Îmi aduc aminte că au fost în PSD astfel de iniţiatori. Doamna ministru Rovana Plumb a fost cea care m-a atacat pe mine, foarte dur la vremea respectivă, pentru că susţineam proiectul pro-viaţă. La vremea respectivă, nu-mi aduc aminte ca alt parlamentar să fi venit în sprijin, doar fundaţiile bisericilor, printre care şi cele neo-protestante, care m-au susţinut", a precizat Boghicevici, pentru "Replica".

Evident, Pavelescu a fost criticat şi de aripa rivală din tabăra "ţărăniştilor", însă susţinut în ceea ce priveşte titulatura pe care PDL şi PNL au ales-o pentru alianţa la prezidenţiale. "În ceea ce priveşte Alianţa, este o soluţie temporară şi oportună şi, evident, am ceva de obiectat. Faptul că şi-au asumat în denumire termenul de creştin, care, practic, este luată de la PNŢCD, dorindu-se în acest fel să deruteze, să acapareze, în favoarea acestei alianţe electoratul creştin-democrat, care este un bazin mai larg, numai că trebuie mobilizat. Din acest punct de vedere, titulatura de creştin trebuia să fie folosită numai în contextul PNŢCD ar fi făcut parte, împreună cu celelalte două partide, din această alianţă", a menţionat liderul "ţărănist" constănţean, Tudorel Chesoi.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367