REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Monica Anisie: În momentul de faţă nu sunt suficienţi medici sau asistente în cabinetele şcolare

Monica Anisie: În momentul de faţă nu sunt suficienţi medici sau asistente în cabinetele şcolare

Replica API 26 august 2020 | 21:25 1223

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat miercuri seara că în prezent nu sunt suficienţi medici şi asistente în cabinetele şcolare, însă un proiect de lege depus la Parlament prevede deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic şi personalul medical necesar acestor cabinete.

Monica Anisie

"În momentul de faţă nu sunt suficienţi medici sau asistente în cabinetele şcolare. Prin proiectul de lege pe care l-am trecut prin Guvern şi l-am depus la Parlament am solicitat deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic şi pentru medici şi asistente din cabinetele şcolare. Ştiţi foarte bine că în Legea 55 - legea în care sunt prevăzute măsurile pentru starea de alertă - a fost interzis concursul până şi pentru funcţiile didactice", a spus ministrul la postul B1, scrie Agerpres.

Anisie a afirmat că a avut o discuţie în acest sens cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"Am avut o discuţie cu domnul ministru Tătaru pentru a găsi soluţii aşa cum am găsit şi în perioada examenelor naţionale. Am avut în fiecare unitate de învăţământ câte un medic sau o asistentă în aşa fel încât să se desfăşoare activităţile fără nicio problemă. Domnul ministru Tătaru a prezentat o situaţie a acestor medici sau asistente care ar putea să vină în parteneriat cu autoritatea publică locală către unitatea de învăţământ", a mai susţinut reprezentantul MEC.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Proasta satului!
1
1
Vreau sa va intreb daca deblocheaza posturi de asistent tot prin pile si spaga se angajeaza?Eu am fost sa depun un CV la DSP ca am vazut un articol ca este mare nevoie de AMG si nici nu m-au bagat in seama ,am experienta 50de ani de ce nu gasesc un post la stat?Toate sunt cu relatii si se plang ca muncesc mult De Ce nu luati masuri ca oamenii de rand sa manance si ei o paine ca au invatat totusi o scoala si vor sa practice meseria aleasa .
2
0
Neuroni in capul tau
2
0
Mareste fa salariile la profesori!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218