REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Monica Macovei îşi lansează platformă civică

Monica Macovei îşi lansează platformă civică

Replica API 5 noiembrie 2014 | 01:17 172

Monica Macovei

Constant bombardată cu întrebarea privind fondarea unui eventual partid după alegerile prezidenţiale, europarlamentarul Monica Macovei a evitat de fiecare dată să ofere un răspuns. Marţi, Macovei a luat o poziţie oficială vis-a-vis de acest demers şi anunţă „pasul următor”. Candidatul independent la primul tur al alegerilor prezidenţiale susţine că dă curs „solicitării voastre să ne organizăm într-o nouă construcţie”.

“Vreau să facem împreună pasul următor, pentru că transformarea României ține de noi. Dau curs solicitării voastre să ne organizăm într-o nouă construcție. Împărțim împreună aceleași valori - dreptate, justiție, demnitate, integritate -, iar acestea vor fi baza noii construcții. Tot entuziasmul din campania electorală și din ziua alegerilor trebuie organizat. Am văzut cine suntem și câți suntem. Vedem și cât de repede ne putem multiplica numărul. Suntem aproape jumătate de milion astăzi, peste un an putem fi de două ori mai mulți. (...) Aș vrea să vă gândiți la un singur lucru: numărul de voturi pe care l-am avut împreună duminică ar fi dat circa 20 de deputați și circa 10 senatori la alegerile parlamentare din 2012”, a precizat Macovei.

Contactată de Replica, Macovei a precizat că numele viitoarei formaţiuni platforme civice va fi anunţat în următoarele zile. “Este o nouă construcţie, deocamdată vorbim de o nouă construcţie civică şi care se face foarte repede, în două-trei zile. Încă nu pot să dau numele”, a spus Macovei, pentru Replica.

Europarlamentarul s-a clasat pe locul cinci, după alegerile de duminică. Potrivit rezultatelor finale ale primului scrutin prezidenţial, publicate marţi de Biroul Electoral Central, Macovei a obţinut un scor de 4,44%.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614