REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Monica Macovei, mărturie importantă în scandalul SIPA: Ce a decis în 2005

Monica Macovei, mărturie importantă în scandalul SIPA: Ce a decis în 2005

Replica API 22 mai 2017 | 02:29 359

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a declarat, sâmbătă, că a decis să nu primească nicio informare de la SIPA şi nici nu a sustras informaţii din arhivă, în timpul mandatului său, afirmând că desfiinţarea SIPA a fost o măsură pentru independenţa Justiţiei.

"Am decis în 2005, ca ministru, ca la mine să nu vină nicio informare de la SIPA/DGPA. Repet: n-am primit niciun dosar, n-am sustras niciun dosar, n-am făcut nicio fotocopie. Am spus asta în intervenţia pe care am avut-o la Realitatea Tv, în emisiunea Jocuri de putere, marţi seara, 17 mai 2017”, a declarat fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, pe Facebook.

Monica Macovei a afirmat că înainte de a prelua portofoliul Ministerului Justiţiei toate informările treceau pe la minstru şi ministrul decidea ce face cu ele.

“Înaintea mea, toate aceste informări, indiferent dacă ele priveau acte de corupţie sau bârfe sau orice priveau ele, treceau pe la ministru şi ministrul decidea ce face cu ele. Ori, dacă este vorba despre corupţie sau crimă organizată trimiţi tu-DGPA, din oficiu, direct la Parchet sau, dacă este vorba despre deţinuţi sau despre personalul care face abuzuri din penitenciare, trimiţi la conducerea penitenciarelor. Deci, am decis ca la mine să nu vină nicio informare despre magistraţi”, a susţinut Monica Macovei.

Monica Macovei a afirmat că a desfiinţat SIPA ca măsură de independenţă a justiţiei, întrebându-se de ce miniştrii dinaintea sa care au primit aceste informări nu au desfiinţat SIPA, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Huuua Carea in calduri , cuva nicidata satisfacuta , muista , si betiva nespalata , hoasca putreda , mori fa odata , poporul te uraste si eu ma pisi pe fata ta zbarcita !
0
1
Fugi la ambasada americana si toarna poparul roman.
0
1
esti cel mai periculos dusman al poporului roman , esti cancerul ROMANIEI ! la puscarie pt inalta tradare , acolo iti este locul , madam luiza monica macovei .
4
2
Procuror comunist vandut strainilor nu a facut nimic, nu stie nu vede, etc. Frica de inchisoare pe viata este mare cucoana proasta si urata.
3
4
Multe pitipoance au bretonul ca al ei,asa ca a facut si ea ceva pt popor
4
3
esti o sugatoare a capcaunului base , meriti pusa la zid si taiata bucati si pus sare idioato ptr. ce ai facut acestui popor !
4
3
bai acu chiar trebuie sa o crezi era mereu matoala chia avea alte valori vb serios PUNCT
3
1
Vrajeala cine te crede ? !
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218