REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Monica Macovei: România merge înapoi prin sfidarea justiţiei şi a bunului simţ din cauza USL

Monica Macovei: România merge înapoi prin sfidarea justiţiei şi a bunului simţ din cauza USL

Replica API 12 septembrie 2012 | 00:00 175

Monica Macovei a scris marţi pe blog că parlamentarii USL au intervenit "în mod brutal" în justiţie şi au demonstrat că oamenii politici sunt "deasupra tuturor" prin faptul că au votat împotriva cererii de începere a urmăririi penale a deputaţilor Victor-Paul Dobre şi Laszlo Borbely.

"Parlamentarii USL au refuzat solicitarea procurorilor de începere a urmăririi penale împotriva a doi deputaţi: Victor-Paul Dobre şi Laszlo Borbely. Au intervenit astfel în mod brutal în justiţie, stabilind că oamenii politici sunt deasupra celorlalţi şi nu răspund pentru faptele lor. Procurorii şi judecătorii nu pot continua cele două dosare, pentru că nu vrea USL", a susţinut europarlamentarul PDL.

În ceea ce priveşte "autodenunţul" celor din PSD în dosarul referendumului, Macovei a spus că atât Ponta, cît şi conducerea partidului, ştiu că nimeni nu este cercetat de procurori doar pentru că s-a prezentat la vot. "Victor Ponta şi conducerea PSD au declarat ieri că au semnat "autodenunţul" la DNA în semn de "solidaritate" cu Liviu Dragnea şi sub pretextul fals că ar fi îndemnat oamenii să meargă la vot. Nimeni nu este cercetat pentru că a mers la vot sau pentru că a îndemnat oamenii să meargă la vot. Ponta şi conducerea PSD ştiu foarte bine asta, doar că mint pentru că le este frică de adevăr: procurorii cercetează fraudarea alegerilor şi atât", a punctat Macovei.

"În plus, condamnatul Năstase îi încurajează din închisoare să nu lase justiţia să verifice fraudele reclamate. În ce ţară suntem? Nu vi se pare un "grup penal organizat"? Cine ştie, poate Ponta şi ceilalţi ştiu de ce s-au autodenunţat. Poate că au contribuit la fraudarea scrutinului. Dacă eşti sincer de la bun început, pedepsele pot fi mai mici", a comentat europarlamentarul.

Monica Macovei a conchis spunând că "între timp, România merge înapoi prin sfidarea justiţiei şi a bunului simţ".

Liderul grupului PDL Mircea Toader a declarat, marţi, înainte de votul pe proiectul de hotărâre a Camerei Deputaţilor privind cererea de începere a urmăririi penale în cazul deputaţilor Laszlo Borbely şi Victor Paul-Dobre, că democrat-liberalii vor vota pentru ridicarea imunităţii celor doi.

"Consecvenţi principiului nostru că Parlamentul nu trebuie să fie o modalitate de a se interpune în deciziile justiţiei şi pentru a ne menţine în cadrul justiţiei o poziţie cât se poate de corectă a Parlamentului, grupul noastru parlamentar va vota, practic, pentru ridicarea imunităţii colegilor noştri", a precizat Toader.

Totodată, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc a punctat că deputaţii vor vota proiectul de hotărâre privind cererea de începere de urmărire penală. "Noi nu votăm raportul comisiei, cine este pentru proiectul de hotărâre vor pune bila alba în urna alba, bila neagră în urna neagră, cei care sunteţi împotriva proiectul de hotărâre privind cererea începerii urmării penale vor pune bila neagră în urna alba şi bila alba în urna neagră", a explicat acesta înaintea începerii votului din plen.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218