REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Morar se retrage din funcţia de prim-ajunct al procurorului general - UPDATE

Morar se retrage din funcţia de prim-ajunct al procurorului general - UPDATE

Replica API 5 aprilie 2013 | 00:00 89

Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar, a anunţat, vineri, că a decis să se retragă din această funcţie. Morar a precizat că a comunicat decizia sa preşedintelui Traian Băsescu.

Decizia lui Daniel Morar vine pe fondul frământărilor din ultima perioadă, legate de nominalizările pentru şefia Parchetelor. În acest context, amintim că Daniel Morar, a atacat-o pe Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu are ce căuta în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Fostul procuror-şef al DNA, Daniel Morar, a vorbit, marţi, la România TV, despre scandalul privind numirea viitorului şef al instituţiei pe care şi el a condus-o. Morar a subliniat că fostul procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi, nu este potrivită pentru această funcţie. "Nu mi-e indiferent cine e şef la DNA. Mi se pare absolut inadmisibil să fie propus la DNA un om care nu a lucrat în DNA. Dacă DNA a performat în aceşti ani, acest lucru se datorează procurorilor din DNA. Una dintre cerinţele Comisiei Europene a fost ca următorul şef DNA să aibă expertiză şi un CV în anticorupţie, iar doamna Kovesi nu are aşa ceva", a spus Daniel Morar.

Iată însă declaraţiile de azi ale lui Daniel Morar:

"Nu am intenţionat să încalc dreptul premieruli României de a nominaliza pe cine vrea şi nici pe cel al preşedintelui de a numi pe cine vrea. Am văzut aseară că această atitudine nu convine. Aseară am aflat că sunt pe cale să provoc un conflict între puterile statului Am decis să pun capăt carierei mele în fruntea Ministerului Public, nu înainte de a vă spune că ceea ce au făcut procurorii este un lucru extraordinar (...) Nu am nici o îndoială cu privire la procedura de detaşare a mea în fruntea Ministerului Public. Însă în momentul în care preşedintele şi premierul îţi spun că e o mare problemă de constituţionalitate sau că eşti o problemă pentru sistem, trebuie să pleci".

Întrebat dacă ramâne la CCR, unde a fost numit prin decret de preşedintele Traian Băsescu, Morar a răspuns: "Da".

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/daniel-morar-va-fi-consilierul-lui-haineala-csm-i-a-acceptat-demisia-110371/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367