REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mormântul Stelei Popescu arată dezolant: „Fiica ei vine rar la cimitir, deşi actriţa i-a lăsat atâta avere“

Mormântul Stelei Popescu arată dezolant: „Fiica ei vine rar la cimitir, deşi actriţa i-a lăsat atâta avere“

Replica API 4 iulie 2020 | 00:00 2290

Mormântul regretatei Stela Popescu, din Cimitirul Cernica, arată dezolant, la 2 ani şi 8 luni de când actrița a părăsit această lume. Artista a lăsat în urmă un bloc şi trei vile, în valoare de peste un milion de euro, însă fiica ei, care a intrat în posesia moştenirii, pare că a dat-o uitării. O bătrânică ne-a povestit că Doina este văzută tot mai rar la cavoul mamei, unde acum zac doar câteva flori arse de arşiță, scrie click.ro.

Pe la mormântul Stelei Popescu de la Cernica trec mai mult străinii. Doina Maximilian (65 de ani), fata adoptivă a regretatei artiste, este văzută tot mai rar în cimitir. Reporterii Click! au fost marţi,la mormântul actriţei, iar locul părea dat uitării.

Mormântul Stelei Popescu, din Cimitirul Cernica, arată părăsit, la 2 ani şi 8 luni de când actriţa a decedat fulgerător

Candela nu era aprinsă, iar florile erau ofilite. O femeie, care a iubit-o enorm pe Stela, ne-a făcut dezvăluiri dureroase: ”Vin mulţi dintre cei care au iubit-o, ca să-i aprindă câte o lumânare, unii trec după ce pleacă de la slujbă. Vin la mormintele rudelor, apoi trec şi pe la doamna Stela. Ieri i-am adus şi eu o floare. Însă, fiica doamnei Stela nu prea vine pe aici, şi vorba aceea, domnia sa i-a lăsat atâta avere. Am înţeles că nici pomeni nu-i face. Dar să nu judecăm, poate acum e vară şi cu aceste călduri e mai greu de ajuns, iar înainte a plouat zilnic”.

Fiica Stelei Popescu a moştenit un bloc cu trei etaje în Bucureşti, estimat la cel puţin 500.000 €, vila din Crevedia, de 220.000 €, cea de la mare, în staţiunea 2 Mai, de 200.000 €, dar şi o alta, de peste 250.000 €, în buricul Capitalei, unde artista a locuit până în ultima clipă de viaţă, şi în care acum s-a mutat Doina.

În ceea ce priveşte vila de la 2 Mai, deşi s-a zvonit, la un moment dat, că va fi închiriată turiştilor, pe perioada verii, iată că, anul trecut, reporterii Click! au surprins-o în curte pe Stanca, nepoata Stelei, cu soţul şi cu cei doi copii. Actriţa Stela Popescu a încetat din viaţă la 81 de ani, în urma unui atac cerebral, pe 23 noiembrie 2017. Nu a avut copii, însă a înfiat-o pe Doina, fata fratelui soţului ei, Ion Maximilian.

“Eu trăiam în Cehoslovacia, împreună cu mama mea, şi la vârsta de 13 ani mi-a spus că tatăl meu natural e român şi locuieşte în România, aşa că la 15 ani am plecat la el”, spunea Doiniţa într-un interviu. Aceasta le-a căzut cu tronc Stelei şi lui Puiu Maximilian care au decis să o adopte. Deşi Puiu nu şi-a dorit copii nu i-a putut rezista Doinei. “N-a vrut copii, dar a apărut Doiniţa şi ne-am lipit de ea. Este o fată cuminte, interesantă şi inteligentă, mânca-o-ar mama”, povestea cu drag Stela Popescu. Doina Maximilian a fost căsătorită cu actorul Radu Gheorghe şi au împreună o fată, Stanca, regizoare, stabilită în Germania.

foto: Click!

A vândut lucrurile Stelei, cu 20.000 de euro, la licitaţie

Pe 6 iunie 2019, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală, a avut loc licitaţia organizată de Artmark cu obiectele de valoare ce au aparținut Stelei Popescu, intitulată sugestiv „Ultimul spectacol”.

Astfel, mai multe obiecte din colecţia actriţei au fost vândute cu peste 20.000 de euro. Potrivit Agerpres, printre lucrurile vândute s-au aflat biroul de lucru al Stelei Popescu şi jilţul, ambele în stil neo-renascentist de la sfârşitul secolului al XIX-lea, au fost adjudecate cu 1.700 de euro, o haină din blană - 250 de euro, o haină din pene decorative - 150 de euro, un colier cu şase rânduri de perle - 150 de euro, două icoane de secol XX - fiecare cu 250 de euro şi câteva tablouri preţioase: „Început de toamnă în Bucureşti”, de Alexandru Moser Padina - 3.000 de euro, „Iarnă la Târgovişte”, de Rudolf Schweitzer-Cumpăna - 1.800 de euro, „Ţărăncuţă cu cobiliţă”, de Dumitru Ghiaţă - 4.000 de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar Alexandru Aesinel a uitat sa mearga, s-au cheltuieste prea mult cu Steluta lui. A...da, am uitat, vorba lui Gogu din comentarii, mortii cu mortii si vii cu vii.
1
0
Asta care a scris nu sta in Romania? A uitat ca nu am avut voie sa iesim din case, sa nergem la biserica sau la cimitir?Hal de ziaristi!
6
1
Ai dreptate gogule,dupa mintea astora fata adoptiva ar fi trebuit sa mearga zilnic la mormantul fostei artise sa ii aprinda cate o candela si sa ii puna flori proaspete,sau eventual sa plateasca un om care sa faca treaba asta.
9
1
Si ce ati vrea? Sa se culce langa mormant? Sa stea 24h din 24 acolo? Mortii cu mortii, viii cu viii. Boilor! Nu inseamna ca nu isi plange mama. dar nu trebuie sa stea non stop in cimitir, ca sa arate cat de afectata este.
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920