REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Moroianu, în campanie electorală: a fost prezent la protestul din Şantierul Mangalia. Reacţia sindicalistului Gobeajă: ‘E ridicol!’

Moroianu, în campanie electorală: a fost prezent la protestul din Şantierul Mangalia. Reacţia sindicalistului Gobeajă: ‘E ridicol!’

Replica API 21 iunie 2018 | 00:08 486

Începând cu ora 17.30, angajaţii din Şantierul Naval de la Mangalia au ie;it la protest, pentru a atrage atenţia că nici până la această dată negocierile cu DAMEN, pentru preluarea acţiunilor de la coreeni, nu au fost finalizte. În contextul dat, de incertitudine, nici negocierile pentru salarii nu pot avea loc! Interesant că, în timp ce Guvernul României, prin Ministerul Economiei, pare incapabil să rezolve situaţia ori să menţină dialogul cu angajaţii şantierului, aşa încât aceştia să nu îşi piardă speranţa, un reprezentant al ALDE (partid aflat la Guvernare!!!) a anunţat că merge să protesteze alături de angajaţii şantierului şi invită şi pe alţii să i se alăture! Lucru care s-a şi întâmplat.

„E ridicol”, a comentat, înainte de protest, liderul de sindicat din şantier, Laurenţiu Gobeajă. „Nu îl cunosc pe domnul Nicu Moroianu, poate doar de pe listele de candidaţi, dar nu personal. Dacă vine în calitate de cetăţean, fără să perturbe mitingul nostru, poate veni. În rest, e liber să posteze ce doreşte dumnealui pe Facebook. Însă să nu deturneze sensul acestui miting prin care vrem să atragem atenţia guvernanţilor asupra situaţiei noastre”, a mai spus Gobeajă.

Iată postarea lui Moroianu, consilier local ALDE, înainte de protest:

„Astazi, la ora 17,30 primarul a convocat o sedinta de indata pentru probleme “urgente” ale Mangaliei: depou pentru autobuze electrice, inca 7 miliarde pentru avocati, inca 15 miliarde pentru groapa numita “Callatis- istorie la malul marii” si niste studii de fezabilitate pentru firmele de casa abonate la bugetul local!

Nu vom participa la aceasta sedinta, deoarece la ora 17,30 vom fi alaturi de angajatii DMHI pentru rezolvarea adevaratelor probleme ale orasului si pentru ca nu vrem sa mai participam la sedinte convocate peste noapte” ca hotii” si care au ca singur scop devalizarea bugetului local si inglodarea orasului in datorii!

Va astept pe toti sa fim alaturi de angajatii DMHI!”.

Revenind la precizările liderului de sindicat din şantier, Laurenţiu Gobeajă a mai declarat: „Contractul colectiv de muncă îl avem până pe 28 februarie 2019, însă salariile nu au mai fost negociate. Momentan, reprezentanţii Damen au statut de invitat în şantier, încă nu au devenit proprietarii acţiunilor pe care le vând coreenii. La fel, nici statul român nu a devenit încă acţionar majoritar, aşa cum s-a anunţat. Azi (ieri - n.r.) a venit la şantier o comisie de la Bucureşti. Foarte interesant, cum vine câte cineva doar când anunţăm proteste. Aşa s-a întâmplat şi pe 22 martie. În rest, nimeni nu ne spune nimic. Acum, ne-au spus că ieri (alaltăieri - n.r.) s-a încheiat un raport final cu Damen (olandezii care cumpără acţiunile scoase la vânzare de coreeni – n.r.), urmează să fie aprobat un memorandum în şedinţa de Guvern, iar în AGEA de vineri vor aproba condiţiile de asociere. Apoi... mai durează până se perfectează tranzacţia, până când noii proprietari devin statul român şi olandezii de la Damen. Dar din decembrie ni se tot spun că mai durează, mai durează... Nu mai avem încredere”, a declarat Gobeajă.

Tot el a mai precizat că, între timp, oamenii continuă să plece: „Au plecat team-leaderi în Franţa... Da, pleacă oamenii pentru că au şi ei rate de plătit, credite luate. Nu pot sta pe nişte salarii neactualizate. Acum suntem 1.590 de angajaţi ai şantierului, anul trecut pe vremea asta erau 2.400”, a mai declarat liderul de sindicat.

Şi, revenind la politicienii care au găsit „drag” de drama angajaţilor de la Şantierul Naval, Gobeajă a mai comentat: „Dacă la mitingul pe care l-au organizat guvernanţii, acela împotriva abuzurilor în justiţie, aţi văzut că erau oameni care habar nu aveau de ce au ajuns la Bucureşti, vă daţi seama... aşa şi acum...”.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multumim domnului Moroianu pentru sustinere!
0
0
Victoras ia plua cu tot cu cacatul vostru de Alde.
0
0
Primarul Mangaliei ce jena a avut sa nu se arate la miting? Ori cu ce scop a pus sedinta CL exact la ora de incepere a mitingului? Articolul a vrut sa fie denigrator, dar consecinta e pe invers. I-ati facut reclama.
0
1
Adica Moroianu sustine salarii mai mari pentru santieristi si e de criticat iar De zdrentele de consilieri care voteaza jafu mucles replica. Brava la voi. Cat va mai da Radu?
4
2
A iesit sa protesteze impotriva propriului guvern! Dar sa iasa toti cei de la ALDE si PSD!
1
4
Ar trebui sa ii urmeze exemplul toti mangaliotii nu sa-l criticati voi in ziarul vostru vandut lu Radu Cristian. Foarte bine Nicu Moroianu !
6
4
Articole chiar de doi bani Replica
7
1
Articole de 2 bani Replica. Felicitari domnului Moroianu pentru implicare. Atata timp cat nu politizeaza e ok
7
4
Foarte frumos ca participa si sustine. Asta ar trebui sa faca toti oamenii din Mangalia.
8
3
M..e Radu , multa m..e iti dorim noi mangalioti... cu articolele tale de c..at
10
1
Vad ca nu polarizeaza in nici un fel Moroianu. Un articol tendentios platit de Radu ca de obicei. De hotiile lui Radu vad ca nu sufla nimic Replica
12
3
Nicule....esti varza!! Cum naiba sa protestezi impotriva guvernului tau...ha, ha, ha
6
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218