REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Moșii de toamnă la mănăstirea 'Sf. Elena de la Mare'

Moșii de toamnă la mănăstirea 'Sf. Elena de la Mare'

Replica API 2 noiembrie 2019 | 03:06 685

Moșii de toamnă se sărbătoresc în prima sâmbătă a lunii noiembrie, atunci când se face pomenirea de obște a morților. Pomenirea celor adormiți este așezată ca simbol al comuniunii dintre credincioșii plecați la Domnul și cei ce trăiesc aici, înaintea începerii Postului Crăciunului (de pe 15 noiembrie).

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 07:45, Sfânta Liturghie la biserica mănăstirii „Sfânta Elena de la Mare” (aflată în apropierea stațiunii Costinești), urmată de slujba de pomenire de obște a morților. Duminică, 3 noiembrie, de la ora 8.30, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Strunga, din jud. Constanța, ce are hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Cinstirea celor mai importanți îngeri

Biserica Ortodoxă cinstește pe data de 8 noiembrie, Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Aceasta este ultima mare sărbătoare înaintea postului Crăciunului. Conform tradiţiei biblice, Sfinţii Arhangheli sunt căpeteniile tuturor îngerilor şi sunt în număr de șapte, dintre care cei mai cunoscuţi sunt Mihail, Gavriil şi Rafail. Sfântul Arhanghel Mihail este cel care l-a pedepsit pe Lucifer atunci când acesta s-a răzvrătit împotriva lui Dumnezeu, iar numele lui înseamnă, în ebraică, „Cine este ca Dumnezeu?”. Sfântul Arhanghel Gavriil este călăuzitorul spre adevăr și „vestitor al tainelor divine”, înger al bunelor-vestiri, deoarece el este cel care i-a vestit Fecioarei Maria că îl va naşte pe Mântuitorul Iisus Hristos, iar Elisabetei că-l va naște pe Ioan Botezătorul. Numele lui se traduce tot din ebraică prin expresia „omul lui Dumnezeu” sau „Dumnezeu este tăria mea”.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si si atunci tinete malai pe capul popilor ne neeeprihaniti.Asa o senzatie de regurgitie ma incearca de numa numa.
1
1
spagoveanu a venit sa traga linie la finalul sezonului estival la sanatoriul pe care-l detine in simbioza cu manastirea care asigura cheltuielile si mana de munca iar casul intra direct in gebul popicului securist
0
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218